2012-03-12

Sjuklingen




Har inte hunnit skriva något, har en sjukling här hemma. Förra veckan så blev min lilla hund akut sjuk, helt plötsligt så var det som all luft gick ur henne och hon bara låg och sov. Efter den kvällen och natten så tog jag tempen på henne och stackarn hade 40,5 graders feber. Hon ville inte ens dricka vatten och var hur slö som helst. Jag blev orolig och ringde veterinären på förmiddagen, vi fick en tid redan klockan 15. Jag packade in henne innanför min jacka och tog bussen dit. När vi var framme så tog de prover direkt och när veterinären tittade i hennes hals så var den illröd och mandlarna var enorma. Stackarn hade åkt på halsfluss! Visste inte ens att en hund kunde få det. Hon fick två sprutor, en med antibiotika och en med smärt och febernedsättande. Sedan sprutades det in vätska i nacken på henne, det var en stor spruta och hon såg ut som Quasimodo eller en kamel med en jättepuckel. Hon var rejält uttorkad eftersom hon hade febern och inte ville dricka. Men nu förstår jag att hon inte kunde göra det, för hon hade så ont. Jag åkte förbi apoteket på vägen hem och hämtade ut hennes medicin, nu ska hon äta det till på söndag, 10 dagars antibiotikakur.

Nu är det andra dagen som hon är som vanligt igen, igår började hon äta och dricka som vanligt igen. Innan har jag fått ge henne specialmat och sprutat vatten i munnen för att hon ska dricka. Hon måste ta det lugnare under medicineringen och vi får inte gå några promenader. Leka får hon göra i den mån hon orkar själv. Det var hemskt att se henne i så dåligt skick och jag är glad över att hon är mer sig själv igen. Jag var så orolig när hon var helt lealös och inte gjorde annat än sov. Detta blev en dyr historia, 2200 kronor, självrisken är på 2500 kr och det kom vi inte upp i. Tur att man har en självrisk iaf så det aldrig kostar mer än så, surt bara att jag absolut inte hade råd med detta. Jag får leva på luft och vatten i två månader nu då. Men huvudsaken är ju att min lilla älskling blir bra igen, henne vill vi inte leva utan.

I dag har vi suttit ute på altanen och gottat oss i solen en stund. Alice kröp ihop i min famn och njöt av solen medans jag drack mitt kaffe. Härligt vårväder är det, hoppas det fortsätter så här. Man känner sig så mycket gladare då.

Nu ska jag fixa mig lite mat, har inte ätit än idag. Hoppas ni har det gott i vårvädret.
Sköt om er ♥

Postat i Sick and tired | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-03-06

Så himla lättad!



Äntligen löste sig allt idag, all oro försvann och jag går runt med ett stort leende. Har ordnat upp allt och kan börja om från noll. Det är en sådan stor lycka och jag kan tro att någon hörde min bön om hjälp. Jag vill inte gå in på vad det handlar om, mer än att det känns som jag fått en ny chans, en sista chans. Nu är det upp till mig att se till att hålla det så också. Nog fasen borde jag ha lärt mig, en gång för alla. Fler chanser får jag inte, sumpar jag det är jag verkligen en stor idiot. Men det har jag ingen tanke på...

Livet ler mot mig och jag hoppas min mage lugnar ner sig snart. Var nog på väg att få blödande magsår av all oro och ångest man gått med bra länge. Nu kan jag börja njuta och kanske finner ork att börja leva mer, ta mig ut på ett annat sätt och orka träffa andra människor. Kanske även mer redo att träffa någon, om det nu skulle bli aktuellt. Trots att jag trivs som singel och har svårt att se mig själv träffa någon. Jag är en lycklig singel och drar mig för att lära känna någon på nytt. Det är jobbigt att öppna upp sig och allt det innebär. Har kanske blivit lite för bekväm i mitt singelliv. Men det sägs ju att när man inte söker, så finner man. Då jäklar måste han vara något extra speciellt om jag ens vill engagera mig. Hahaha. Den som lever får se. Ingen brådska med något, håller ju alla karlar på rejält avstånd och ger dem inte ens en chans. Så jag är nog en svår nöt att knäcka när det gäller det.

Nu tänker jag bara sitta här och pusta ut, bara vara och njuta av lugnet. Ska snart lägga mig och då hoppas jag att jag får en riktigt skön sömn, natten innan var ju katastrof.

Jag ville bara skriva av mig lite, dela med mig av min glädje. Även om jag inte vill tala om vad det gäller.
Men men, jag fixade mig ur helvetet! Tackar gudarna för detta :-)

God natt på er. Tjofrääääs ♥

Postat i Guldkorn | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2012-03-06

För oss bokmalar




Nu har jag ju, som sagt, fått lagt in flera inlägg i min bokblogg. Så för er som ääääälskar att läsa, som jag, och behöver lite tips på bra böcker, kika in och njut. Böcker är livet!








Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-03-06

Äntligen, bra jobbat av mig!

Nu har jag äääääntligen fått tummen ur och skrivit i bokbloggen. Och det blev en massa nya boktips för er som gillar att läsa. Passade på att lägga in alla jag har läst sen sist jag skrev. Lite svårt när det går för många böcker innan man skriver, ska försöka skärpa mig och lägga in medans de är i färskt minne.

Blir inget längre inlägg här idag, kommer lägga in några bilder från de senaste dagarna istället.
Ha en fin dag gullefjunisar ♥



Vår fina busmus ♥




Alice älskar det nya tuggbenet hon fick av Bea




Skuggan är större och biffigare än Alice. Haha




Njuter i det fina vädret ♥




Vacker soluppgång över Göteborg






Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-03-01

Så dags nu va!!




När kvällen kom, då fick jag eld i arslet och satte igång att göra lite nytta här hemma. Då skulle jag helt plötsligt börja byta sängkläder och städa i sovrummet. Skönt när det är gjort men varför vänta tills kvällen liksom. Ännu skönare blir det sen att lägga sig i frasande rena sängkläder.

Nu sitter jag här i soffan med en ansiktsmask, ska strax duscha men tänkte jag lika gärna kunde slänga ihop ett litet inlägg här. Dagarna rullar på så fort och då tänker jag inte på att det blir ett stort hopp här inne. Men bättre sent än aldrig, heter det ju. På tal om bilden jag lade in nu, den är inte tagen nu, tog den en gång när jag både färgade håret och hade ansiktsmask på samma gång. Var ett ryck och jag försökte göra mig vacker. Hahahaha

I går kom Ninemus hit till mig, hon kom redan på förmiddagen så jag fick ha hennes sällskap tills klockan åtta i morse. Riktigt mysigt har vi haft. Jag, Ninis och min syster Jenna var ute en sväng igår och hyrde film och köpte lite gott. Vi åt kinamat till middag och det var riktigt gott, var ett halvår sen sist. Vi gick och la oss redan vid halv tio på kvällen, jag började läsa en ny bok. Läste klart den innan jag somnade. Hahaha. Tre timmar tog det bara, men så är det när man läser något riktigt bra. Ska försöka lägga in några inlägg i bokbloggen i morgon. Har hunnit läsa några böcker sen sist jag skrev,

Nu blir det duschen om jag ska hinna bli klar innan BB börjar, vill se den innan jag lägger mig. Och i morgon kommer barnen hit igen, det ska bli härligt med en riktig vardag som det blir varannan vecka när de är här.

Håller tummarna på att brevet jag väntat på sen i måndags kommer i morgon, blir tokig på att vänta så här. Vill bara ha det överstökat nu....

God natt kära läsare, ha en superfin helg och sköt om er ♥


Postat i Min vardag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()