2011-07-31

Min kära syster ♥

Jag vill berätta lite om min yngsta lillasyster Jenna. Hon är 24 år och bor i samma hus som jag, fast på tredje våningen. Trots vår ålderskillnad så har vi alltid kommit bra överrens. Vi har festat ihop som bara den, umgås mycket och framför allt pratar om allt! Nu under sommaren har vi dock inte träffats mycket alls, bara snabbisar. Hon jobbar eftersom hon har sommarlov från skolan. Hon sa upp sig från sitt jobb i julas och började studera konst och design i januari. Modigt gjort av henne att säga upp ett fast jobb, men eftersom hon brann så mycket för att få göra något kreativt istället, så förstår jag henne. Hade ingen aning om att denna sidan fanns hos henne. Visste att hon är händig men att hon har en konstnärlig ådra anade jag inte. Nu gör hon allt. Pysslar, handarbetar, syr och målar. Utöver det renoverar hon gärna också. Hon har startat en blogg, efter mycket påtryckning från mig, som hon lägger upp lite av det hon pysslar med. Kika gärna in där.

Jag tänkte dela med mig av en tavla som hon fick som uppgift att tolka på sitt sätt. Upptäckte att jag hade fixat att hennes blogg inte går att kopiera bilder ifrån. Duktiga mig!! Haha. Så jag fick ta en printscreen för att visa här. Ni kan se tavlan i sin helhet på hennes sida. Jag älskar denna bilden och hade gärna haft den hängandes på min vägg. Men jag får nöja mig med att njuta av den när jag är hos henne.

Min älskade lillasyster, du anar inte hur stolt jag är över dig ♥ Jag älskar dig ♥





Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-30

Musjakt på knotthult



Var i Floda igår och hälsade på hos barnen och deras pappa. Deras katt Selma bar in en mus som ställde till med lite rabalder. Musen levde och sprang runt helt vettskrämd, stackarn. Vi försökte få fast den och efter många om och men, även pauser, så lyckades jag. Fick fast den med en plastburk så jag kunde bära ut den. Släppte den in i vedhögen på tomten, men tror katten fick tag på samma mus senare igen. Stackars mus! Inte lätt att vara mus i knotthult med en sådan jägarinna som Selma är.

Var en trevlig eftermiddag/kväll med god mat och alla på gott humör. Alice somnade som en stock i bilden hem sen. Hon är ju inte stilla en sekund där borta, finns så mycket att sysselsätta sig med i naturen. Haha.

Nu om några timmar så slutar Jenna jobba, vi ska ha myskväll med film senare. Men först ska vi umgås med vår andra syster Joanna som kommer hit med Julia. Blir väl att vi är ute mest då eftersom det är så underbart väder och då vill man inte sitta inne.

Annars så går dagarna sin gilla gång. Vädret är fint och humöret är på topp. Jag har inget att klaga över just nu. Ovanligt va!! Hahaha. Jooo, en sak kan jag klaga över, annars så är det ju inte likt mig. Det är olidligt varmt i sovrummet på nätterna. Hjälper inte att ha fläkten på för fullt heller. Men men, det hör till sommaren och så ska det vara. Visst är det underbart med sommar!

Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-30

Hisingens nya fågelart, pringles-ankan

 

Syrran Jenna skojar till det även när hon äter.




Vad ser jag ut som nu??


Så här stark blir man av chips! Haha.
Nää, hon visar upp tatueringarna som följde med tuggummit jag köpte till henne.


Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-30

Göteborg by night

När jag tankade bilen sist så passade jag och Jimmy på att åka förbi ramberget. Det var oväder på gång och himlen var full med åskmoln. Var länge sen jag var där uppe sist, var kul att kika runt där uppe med sonen och hunden.













Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-23

Våra tankar är med Er...




Så tragiskt detta som hänt i vårt grannland Norge. Jag blev så chockad över att någon människa är så funtad till att klä ut sig till någon vi förknippar med en slags trygghet och sedan skjuta ner en massa ungdomar. Tänk er den skräcken när man upptäcker att polisen inte är där för att skydda utan för att skada, dödligt också till råga på allt. Tänker även på bombningen! Vilka sjuka människor det finns som med flit ger sig på oskyldiga människor på det sättet. Detta är ju inget nytt och det händer något hemskt dagligen, vad jag inte kan förstå är hur vi kan tillåta det. Borde finnas hårdare straff, döden är en lindrig utväg för en sådan sjuk människa. Jag hoppas verkligen att det man åsakar andra människor kommer tillbaka till en själv. Öga för öga! Men nu är det inte hämndtankar som man ska ägna sig åt just nu...

Jag lider med er anhöriga och andra drabbade. Hoppas verkligen ni klarar av att se ljuset igen efter en sådan här händelse. ♥ Våra tankar går till Er och vi delar Er sorg


Postat i Nu är jag ARG !! | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-15

Fredag.. IGEN!




Hoppsan Kerstin, fattar inte vart denna veckan tog vägen. Nu är jag barnledig igen, kändes som dem kom hit nyss ju. Fast denna gången stannade Alice kvar hos mig, så nu slipper jag sova ensam när jag har vovven här. Jag trivs ju, som sagt, bäst när jag har mina älsklingar här hos mig. Trivs med våra rutiner. Denna veckan så har jag och sonen ägnat stor del av tiden åt tvspel. Vi har så roligt när vi spelar ihop, även om vi kan flippa över när den andra inte gör som man vill. Vi är ju ganska högröstade i denna familjen. Haha. Både hörs och syns. Men i det stora hela så smittar vi av oss med vår humor, här skrattas det ofta. Som det ska vara med andra ord.

Nu ikväll så blir det myskväll. Har laddat upp med lite gott och några bra filmer. Det går ingen nöd på mig. Livet som partysessa är helt borta sen ett tag tillbaka. Ibland kan jag känna lusten av att gå ut, men det händer sällan. Även om jag garanterat kommer gå ut och svira någon gång ibland. Men inte just nu. Jag är fast vid min hund och när barnen är här varannan helg så vill jag umgås med dem. Så är det med den saken.

Nu under sommaren kommer det fortsätta vara ebb med inlägg här på bloggen. Jag prioriterar annat och har ingen lust att sitta vid datorn. Men jag har ju en hel del inlägg från dessa år jag har bloggat. Så det är bara att kika runt om ni saknar nya inlägg. De inläggen är garanterat roligare än att läsa dem jag har gjort i år. Har ju bara blivit mer sällan sen vi blev med hund. Men vänta bara, jag kommer tillbaka när ni minst anar det. Då kommer inläggen hagla och förhoppningsvis vara intressanta att läsa. Usch vad jag känner mig tråkig nu för tiden!

Ha nu en trevlig helg och passa på och njut av sommaren, så länge den varar. Var rädda om er, om det nu är någon som läser detta ♥

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-08

Som en äggsjuk höna

Här går jag och väntar, reser mig upp.. går runt.. plockar upp något och sen lägger ner det igen. Jag väntar på att min vovve ska komma! Barnen kommer ju också med henne, men dem är jag ju van att vara utan varannan vecka. Tolka mig inte fel nu, självklart längtar jag efter mina barn också när dom inte är här.
Jag har längat efter min lilla fyrbenta bebis så det gör ont. Åh vad det ska bli skönt att få ta henne i famnen och borra in näsan i hennes päls. Bara få pussa på henne. Haha. En vecka är lång tid för mig som bara varit utan henne ett par dagar som max förut.

I dag har jag passat på att göra lite ärenden och även städat undan det sista här hemma. Nu är jag redo för en vecka med mina älsklingar igen. Pigg borde jag vara men det är jag inte, beror på vädret. Nu regnar det och efter det hoppas jag solen kommer fram igen. Om inte annat så kan det väl ösregna ett tag så det blir lite svalare. Hade inte skadat.

Skriver mer en annan gång. Ha en underbar helg, det tänker jag ha ♥
Love

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-05

Blixtar och dunder!



Tack och lov att jag bestämde mig för att klippa gräsmattan i förmiddags. Efter det kom det en regnskur och nu är himlen helt svart och det mullrar på håll. Hoppas det blir ett ordentligt åskväder så det rensar upp luften lite. Det är ju så kvavt! Golvfläkten står på för fullt och får iaf den varma och kvava luften att cirkulera lite. Skulle gärna bosätta mig i kylen just nu annars. Haha.

Ha en underbar dag

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-05

Att älska som en porrstjärna


Nu när jag inte har någon vovve hemma som kräver min tid så har jag passat på att läsa en hel del. Läste ut en tjock bok som jag hållt på med ett tag och nu började jag läsa en annan bok igår kväll. Jag var fast! Det är Jenna Jamesons självbiografi som jag fick låna av min dotter. Jag bara älskar den! Har läst halva boken redan nu och kommer nog läsa ur den redan idag. Kan rekomendera boken varmt för både tjejer och killar.

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-04

Slipknot - Snuff

Postat i Musik | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-04

Dead By April - Within My Heart

Postat i Musik | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-03

Ensam är INTE stark


Usch vad tyst och tomt det är här hemma. Barnen åkte till pappa igår och då fick även vovven följa med. Trots det sov jag som en stock natten som gick och fick sova ut rejält. Men ååååh vad jag saknar min vovve! Nu kommer hon vara borta ett tag till verkar det som, hon trivs ute på "landet" hos barnens pappa där hon kan vara lös och gå in och ut som hon vill. Det är ju skönt för henne, men för mig är det hjärtskärande tomt här hemma. Jag är van vid rutinerna jag har med henne och att hon ger mig sällskap. Då känns det inte lika tomt när inte barnen är här och jag har henne. Nu är alla borta och jag känner mig helt handlingsförlamad. Haha. Knäpp jag är! Jag har en massa jag tänker passa på att göra men jag får inte tummen ur. Får se hur många dagar till jag kan vara ifrån henne, hon kommer ju senast på fredag igen med barnen. Tänk vad fort man vänjer sig vid dom små liven, hon är bland det viktigaste i mitt liv. Pratade med min syster Joanna om det förut på telefon. Och jag upptäckte något när hon nämnde det. Alice tvingar mig till att hålla mig på benen och inte deppa ihop totalt som jag kan göra ibland. Även om jag haft en period nu när jag mått dåligt så har hon berikat mitt liv rejält. Hon tvingar ju mig till att komma upp ur sängen och göra allt det vardagliga utan att det känns jobbigt. Jag hade ingen aning om att man kunde älska ett djur så mycket, mitt lilla hjärta ♥

Nu ska jag snart gå och lägga mig, ingen liten Alice som kurar ihop sig jämte mig i sängen. Men det är bra att hon får vara ifrån mig lite eftersom hon är så mammig annars. Jag ska försöka härda ut dom här dagarna, snart är hon hemma igen och sen kommer även mina ljuvliga barn hit. Åh vad jag älskar min familj!
God natt på er

Postat i Mina funderingar | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()