2011-12-30

Dåligt slut




Jag hade en helt underbar jul hemma hos barnens pappa, stressfri och alla hjälptes åt. Skönt när det bara var familjen, vi föräldrar och barnen. Åt så mycket god mat så det nästan kom ut ur öronen, ingen risk att man behöver gå hungrig på Knotthult. Haha.
Fick så fina julklappar och så mycket som jag faktiskt önskat mig. Barnen var också så nöjda över vad dem fick. Man kan inte önska en mysigare jul ♥

Barnen och jag kom hem igen på söndag kväll, efter det har vi haft det lugnt och skönt här hemma i stugvärmen. Tur det, för som det har stormat! Skönt att man bor i stan och slapp strömavbrott.
En mindre rolig sak var att jag blev sjuk i onsdags, åkte på magsjuka, feber, förkylning och ont i halsen. Himla fin kombination, NOT! Nu är magsjukan över men resten är kvar, så jag känner mig inte speciellt pigg och rask. Kommer bli väldigt lugnt för mig och sonen i morgon. Hoppas bara ingen av barnen blir smittade av mig, framför allt inte av magsjukan. Sandrine var sjuk över julen, hon hade ont i halsen och feber. Så det är nog därifrån jag fick det men magsjukan vette sjutton vart det kom ifrån. Har ju ätit samma som barnen. Håller tummarna att barnen får vara förskonade från det iaf. Döttrarna ska ju festa och sonen ska vara hemma med mig.

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer... måste skriva ett inlägg i bokbloggen också.
Ha nu en riktigt trevlig helg och Gott Nytt År 2012 till er alla ♥
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-12-23

En riktigt blöt jul




Nu äntligen hinner jag skriva ett snabbt inlägg innan jag ska iväg. Trodde jag skulle ha tid över idag men det har jag inte haft några långa stunder. Ville få städat undan och lite annat grejande. Har även fått fikat med syrran två gånger under dagen. Nu är det julfint här hemma och det känns skönt. Fick gjort köttbullarna igår, fast klart först vid klockan 22. Hade ställt färsen på tining i kylen och redan kvällen innan och det hade inte tinat något alls. Hahaha. Fick ställa fram klumpen på diskbänken på eftermiddagen och sen var jag tvungen att vänta. Rullade köttbullar för glatta livet, sen när allt var klart så slog jag in julklapparna. Jag svor en del och suckade en himlans massa. Tur att det inte var så många. Hahaha. Annars så hade det blivit i plastpåsar istället.

Jag tänkte skriva ett boktips på min bokblogg men det hinner jag inte med nu. Får skriva senare i helgen istället. Har ett bra boktips på en bok jag läste för ett bra tag sen. Men den är läsvärd iaf, för både tjejer och killar. Ni får gärna tipsa om egna favoriter så kommer det med i bloggen också.

Nu vill jag passa på att önska er alla en underbart mysig helg. Hoppas ni umgås med era nära och kära. Ta det lugnt och stressa inte, julen blir bra även om man inte gjort allt det man tänkt sig. Blir julen bättre för att man har skurat varje vrå och stressat sönder sig med att laga allt från grunden och handlat överdrivet mycket och dyra klappar? Nej självklart inte!! Det handlar om att träffas och umgås, bara vara och njuta av julefriden. Jag tänker inte stressa upp mig för att det är jul, man gör det man kan och ekonomin klarar av. Det viktigaste är ändå att familjen samlas och har en trevlig dag tillsammans.

♥ Så till er alla, från mig och Alice, en riktigt God Jul ♥




Postat i Familje högtider | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-12-22

Nu är det natten!



Blev sittande uppe sent, igen, inget ovanligt för mig. Alice ligger och sover tätt intill mig i soffan. Själv har jag på Frasier samtidigt som jag skriver detta.
Måste verkligen komma i säng väldigt snart, för i morgon har jag lite att pilla med. Måste handla lite och även göra köttbullar, slå in julklapparna också. Något jag inte är vidare förtjust i, men ett jäkla måste. Kan man inte bara linda in klapparna i påsar istället. Haha. Lite silvertejp runt så det är svårare att öppna. Inte så snyggt kanske, så jag får snällt sitta och svära under paketinslagningen. Hrmph!

På fredag åker jag och vovven till Floda, vi ska ju fira jul hos barnens pappa i år igen. Det ser jag fram emot även om lite av julkänslan fattas när det är snöfritt. Mysigt kommer det bli i vilket fall och vi kommer hem till Götet igen på söndag.

Borde skriva ett inlägg i min andra blogg också. Tänkte jag skulle fixa ett boktips på någon bra bok som jag läst tidigare. Kommer ett nytt inlägg där i morgon eller på fredag. Ska ju inte åka förrän framåt fredagskvällen ändå. Så på fredag har jag inte planerat in något speciellt utom att packa ihop allt jag ska ha med mig. Då finns det tid för ett litet inlägg både här och på bokbloggen.

Nu blir det en snabbkissning för vovven och borstning av mina gaddar. Sen blir det sängen och ett kapitel i boken jag håller på med nu. Annars så kommer jag inte kunna somna, måste läsa mig såpass trött så ögonen nästan går igen först. Hatar att vända och vrida på mig tills jag somnar. Det är då man ska ha någon jämte sig som kliar en på ryggen. Hahaha. Alice är inte till hjälp när det gäller det precis, hon kryper ner under mitt täcke och somnar på stört. Min lilla gosehund ♥

Sov så gott alla och ha en fin torsdag. Kram på er


Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-12-18

Välkomna till min nystartade blogg


Nu är det premiär för min nya blogg. Jag öppnar upp den för alla idag. Till alla er som är bokmalar, som jag, så kommer jag ge er en massa bra boktips och annat. Allt handlar om böcker och författare, något som jag brinner för extra mycket.

Med tanke på att man inte läser ut en bok på bara en dag, så kommer jag även varva med boktips på böcker som jag läst tidigare. Sen lägger jag upp allt som jag läst klart för stunden. Detta är något jag vill jobba med, just därför startar jag en blogg som inte handlar om det vanliga som folk bloggar om.

Välkomna in och hoppas ni gillar min nya blogg.
Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-12-16

Nedräkning




Dagarna går i en vindlande fart och det är inte många dagar kvar till jul. Mysigt värre. Jag och Alice är bjudna till barnens pappa att fira jul där. Så vi åker dit på dagen innan julafton och åker hem igen på juldagen. Då följer barnen också med hem till mig igen.
Alla julklapparna är färdiga, ska bara slå in dem också. Det är inte en av mina favoritsysslor precis. Haha. Har blivit så mycket genom åren och jag blir bara mer less på det. Men men, kan ju knappast räkna med Alice hjälp med inslagningen. Suck!

På onsdag fyller min föstfödda 20 år! Jag börjar bli vääääälidgt gammal när jag har en vuxen dotter. Ska åka och fira henne på söndag i Floda. Min älskade tös, fattar inte vart åren tog vägen. Jag fasar för att hon snart flyttar hemifrån också. Hemska tanke! Fast det är ju livets gång och jag är säker på att jag kommer ha en lika bra kontakt i fortsättingen med barnen även när de flyger ur boet.

Jag är inte riktigt i mitt esse idag, har haft två sömnlösa nätter i rad och känner mig helt groggy. Har en jobbig oro som inte vill ge med sig, jag är ju en grubblare som sagt och sömnen blir lidande om jag inte har koll på allt.
Har faktiskt kommit fram till att även om året varit extra tufft, så är det banne mig ett av de bästa åren i mitt liv. Så är det bara. Trots allt så är jag enormt lyckligt lottad. Det som inte tar död på en, härdar en, heter det ju. Helt riktigt. Även om jag inte känner mig speciellt stark när jag är så trött hela tiden. Hur går det ihop, vara dötrött men ändå inte kunna sova?? Knepigt det där.

Året har gått otroligt fort och snart är det 2012, tack och lov så får jag inte ångest för att det blir ett nytt år längre. Förr så tyckte jag alltid nyår var skitjobbig. Bara för att det nya året låg som ett oskrivet blad framför mig och oron för allt som kunde hända. Men nu bryr jag mig inte längre, jag tar problemen när de kommer. Ser fram meot de bra sakerna istället. Man kanske blir lite klokare när man blir äldre, om inte annat så lär man väl sig av vissa misstag iaf.

Nu ska jag gå ut med min lilla busmus. Hoppas alla får en underbar helg och en trevlig fjärde advent på söndag.
Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-12-04

Sköna söndag.





Fick knatat iväg till kvartersaffären och handlat lite potatis. Nu har jag fixat en gratäng som står och gottar till sig i ugnen. Ännu är det en stund kvar innan det är klart, men är ju inte döhungrig än iaf. Fast gott ska det bli. Tänkte att jag lika gärna kunde laga till något gott även om det är min barnlediga vecka tills på fredag. Nu kommer jag kunna äta gratäng i några dagar också. Perfekt för det är inte så kul att laga mat till bara sig själv. Man är ju inte så full av energi när det inte är ljust så många timmar på ett dygn längre. Vissa dagar är ju ännu mörkare än andra. Då vill man bara dra täcket över huvudet och gå i ide.

Helgen har varit riktigt lugn, har bara varit och njutit av friden. Har lite problem med nacken och vissa dagar är fördjävliga. Jag får knåda och massera nacken så gott det går själv. Lite hjälper det iaf och nu har jag lånat ner spikmattan av syrran också. Först är det obekvämt som faen, men sen sprider sig ett lugn i kroppen och man slappnar av. Hjälper väldigt mycket för ömma ryggmuskler. Så det kan jag rekomendera.

Nu ska jag steka lite kött och sen är det dags att känna hur gratängen känns. Hoppas ni har en fin andra advent.
Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()