2009-04-30

Sommaren är här !!

Vilket underbart väder vi har fått nu, gör att humöret är på topp och man känner sig full av energi. I dag har dagen bestått av att handla lite. Var och köpte olja och oljefilter tilll min bil som ska bytas nästa vecka. Sen inhandlades även bröd, pålägg, tvål, rengöringsmedel samt schampo. Går åt mängder av allt här.
När det var avklarat så passade jag och Bea på att sola på altanen, fick smygfotat Bea när hon njuter i solen. Haha.



Vid tvåtiden stack jag iväg till Balltorp och hälsade på Eleni. Hennes dotter Isabella växer verkligen så det knakar och nu blir hon 16 månader. Vi sysselsatte lillan och satt ute i solen och fikade. Fick pratat ikapp oss om lite allt möjligt som hänt sen sist. Är alltid lika trevligt att träffas. Vi var även ute på två promenader för att få lilla Bella att sova lite middag. Var där närmare fem timmar och tiden gick fort som alltid. Saknar henne verkligen här i huset, då var man van vid att träffas varje dag. Nu blir det inget springande mellan varandra längre, ibland i bara nattkläderna som vi även gjorde. Hoppas vi kan träffas snart igen trots att du börjar jobba tre dagar i veckan from nästa vecka.









Nu sitter jag och skäller på Pimpom och Alex som busar i vardagsrummet. Fattar inte varför dom sitter inne när det är så härligt väder !! Ungar !! Själv får jag väl börja plocka undan lite efter dagen, så fort man är hemifrån så drar dom fram värre än småbarn, man kan följa exakt vad dom gjort. Men först ska jag lägga ner två bilder från tidigare i veckan, en grill som jag blev mäkta imponerad av, på Plantagen, som gjord för stora grillfester. Inget att ha om man bara ska grilla några korvar eller köttskivor åt sig själv och barnen. Haha.
Sen tog jag en bild i går kväll när jag åkte hem från apoteket på Östra, synd bara att solnedgången inte blev lika fin på bild som i verkligheten.





Nu kommer det bli fullt upp i helgen här, är barnledig, fyller år och kommer ha syrran här i huset över helgen. Kommer säkert lägga upp bilder efter helgens bravader när den är över. Hoppas ni får en underbar helg allihopa. Passa på att njuta av värmen och solen så länge det varar. Hoppas det gör det länge än.
Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-26

Mr Right ??



Denna trevliga syn mötte mig på yttertrappan nyss när jag kom hem. Kan det möjligen vara min prins ?? Haha. Aldrig att jag skulle chansa genom att kyssa den, någon måtta får det allt vara. Det kommer nog tids nog ändå, den rätta menar jag.
Ska lägga mig strax, måste samla ork inför helgens festande. OCH min födelsedag. Hua mig. Som sagt var, jag kommer bara fylla 25 hädan efter. Bara så ni vet.
Natti natti... nu ska jag drömma om min riktiga prins istället.
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-22

Öh, va ???



Järntorget i sin vårprakt. På väg till Sahlgrenska sjukhuset.




I dag var jag på hörselprov, är helt slut i huvudet efter det. Fick sätta mig i ett litet ljudisolerat rum med en stol och olika hörlurar samt mikrofon. Kändes som väggarna kröp närmare mig först men sen glömde jag bort det med tanke på att jag fick koncentrera mig på hörselprovet.
Först så fick jag lyssna på en massa olika pip i olika tonlägen och styrka, då skulle man trycka på en knapp varje gång man hörde något. Gick bra med vänster öra, höger visade sig vara likadan som testet för ett år sen. Sen sattes det på ett störande brus samtidigt som jag skulle försöka höra pipandet genom. Det var också detsamma som förut. Men det sista testet som gjordes fick mig nästan att börja gråta. Det skulle vara störningsbrus i hörlurarna samtidigt som en röst skulle säga ord som jag skulle upprepa. Det var inte lätt heller på det örat jag hör normalt med, den andra kändes mest som gröt i huvudet. Jag hörde ju att någon sa något men inga tydliga ord. Fick gissat på så många och hon fick höja flera gånger för att jag skulle kunna höra något alls. Men då höjdes ju även bruset !! Jag satt där helt gråtfärdig och kände mig så dum. Hon sa att hörseln på höger öra är väldigt nedsatt och kan förstå att jag ofta får be om ursäkt eller säga va när någon pratar med mig. Och det gäller oavsett det är rörigt omkring mig eller ej. Ofta får jag låtsas att jag hör för att jag är rädd för vad folk ska tänka om mig. Jag går på helspänn hela tiden och försöker se till att ha det "friska" örat mot ljudkällan. Nu är det fastställt iallafall och nu ska jag bara vänta på läkartid för att få veta graden av min förlorade hörsel. Sen får jag helt enkelt lära mig att leva med detta. OCH fortsätta säga; va ?? Ursäkta ??

Nu över till annat.

I går så umgicks jag med min mormor nästan hela dagen. Jag körde henne till optikern för att göra en synundersökning och sen provade hon ut bågar. Vi skrattade mycket under tiden vi gjorde det med tanke på att vi även provade bågar som inte såg kloka ut. Nu blir hennes nya glasögon färdiga om en vecka och då hoppas jag hon kommer se mycket bättre igen.
När vi var klara med det så åkte vi hem till henne och hon började planera för middag medans jag gick ut med Oliver, en hund som hon är dagmatte åt. Vi passade på att gå en riktig långpromenad runt hela kyrkbyn och jag passade på att ta lite bilder. Förutom vitsippor så fanns det andra gula och blåa blommor som växte fritt. Tyckte det var så fint och trots att det blåste kallt och var mulet så njöt jag för fullt. Passade även på att titta på massor av trädgårdar och jag fastnade speciellt för denna jag tog ett kort på. Trädgården i sig är inte min stil men jag bara älskar den lilla önskebrunnen dom hade. Hade jag kunnat med så hade jag smitit in och kastat i en slant och önskat mig något. Här följer några bilder från olika ställen i Kyrkbyn, samt en bild på söta Oliver. Väldigt väluppfostrad hund måste jag säga.













Efter middagen med mormor så blev jag kvar hela kvällen, vi satt och pratade om hennes liv. Mormor fyller 79 i augusti och nu får jag känslan av att hon kanske inte har så lång tid kvar. Hon mår inte bra, sen verkar hon väldigt känslosam och alla gamla minnen kändes väldigt färska. Svårt att förklara men jag kan säga så här. Om jag hade gått igenom det livet hon haft så hade jag nog aldrig suttit här i dag. Vet inte om jag skulle ha orkat med allt som hon har gjort. Men förhoppningsvis så har jag väl lite av den styrkan som både min mormor och mamma har. Jag hoppas verkligen det iallafall. För dom två är dom starkaste kvinnorna jag vet, verkar som inget är omöjligt.
Var hemma först vid klockan 22 och då satte jag mig en stund framför teven innan det var dax för att sova. Tack för en trevlig dag i går mormor.


Nu vill jag bara avsluta med några bilder på Bea och Pimpom. Dom har satt in löständer i munnen som gör att dom ser ut som... jaaa, inte vet jag. Dom ser inte riktigt kloka ut ju. Men visst är dom söta ändå mina gullungar.
Sista bilden, Beas fot, är tagen i söndags kväll när vi skulle sova. Bea har nog ap-anlag eller något för hennes tår är otroligt viga !! Kan man säga så ?? Fattar inte hur hon kan spreta, vrida och böja på dom hur som helst. Eller så är det jag som har så gamla stela tår som inte kan göra samma sak. Haha. Vi tjöt av skratt kan jag lova. Älskar dig lilla Bea, oavsett din "abnormi tåväxti", Beas finska ord för det. Haha.
I dag är det lill-lördag och Jennas födelsedag. Sista orden för denna gången får bli en hyllning till min lillasyster.
Grattis på 22 års dagen Jenna. Hoppas din dag blir bra trots att du håller på med flyttstädning. Ses nästa helg och då firar vi min födelsedag.
Ha en bra dag allihopa.





Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-19

Trött efter helgen.

Först och främst så vill jag säga grattis till min svärson William som fyller 18 år i dag. Hoppas du får en fin dag med god mat och många fina presenter.

Denna helgen har varit underbar, har haft fullt upp. I fredags så var vi på bio, såg The uninvited. Filmen var medelbra och påminde mycket om Hide and seek. Psykologisk thriller skulle jag vilja kalla den. När dom visade upp trailers för kommande filmer så fastnade vi för en ny skräckfilm som har premiär nästa helg, The haunting in Connecticut. Den får bli nästa film som ska ses på bio hoppas jag. Annars så finns det ju andra sätt att få se den så fort som möjligt, tror ni förstår vad jag menar.
Kul hade vi iallafall och både Bea och William blev ganska skrämda under filmens gång. Fegisar !! Haha.
Sen körde jag hem alla innan jag stack hem till hisingen igen.

I går så kom Bea, Nine och William hit och vi stack i väg och shoppade lite. Själv fick jag köpt mig nya skor, hittade ett par snygga, vita tygskor med tjock och skön sula. Fick betala 200 kronor för dom på Stadium eftersom det var rea, hittade andra skor jag ville haft på Johanssons men dom kostade 600 kronor så det fick vara. Vill inte lägga så mycket pengar på skor till mig själv just nu. Handlade lite till döttrarna också, sonen fick pengar av mig istället eftersom han inte var med. Då får han välja själv vad han vill lägga dom på. Förmodar att dom hamnade bland sparpengarna eftersom han sparar till ett trumset, han lär kunna köpa det när han fyller år i slutet på maj. Måste påpeka att han inte kommer ha trummorna stående här hos mig. Haha. Grannarna skulle bli galna och sen finns det ju faktiskt inte plats för det i min lilla lägenhet. Altanen skulle vara det enda stället i så fall.
Hemma hos pappa kommer dom fixa ett rum åt honom i källaren som kommer bli perfekt.

Jag hade först tänkt ha en lugn hemmakväll i går men istället stack jag ut med en killkompis och spelade biljard. Blev en hel del öl för honom och jag själv drack bara fanta eftersom jag körde. Kompisen är en jäkel på att spela men trots det så blev ställningen 3-3. Jag är nog inte så dålig själv på det heller, när jag värmt upp efter några stötar. Haha. Kul är det att spela och nu planerar jag att åka och spela lite biljard med sonen snart.
Var hemma framåt morgonkvisten först, helt slut efter för lite sömn denna helgen. Vaknade strax efter klockan 10 i dag och hann upp innan exet ringde mig. Det var bara att klä på sig och sätta sig i bilen för att åka upp till floda och byta till sommardäck. Har ju bara en uppsättning fälgar så det måste skiftas på fälg, skulle haft andra fälgar med mig men min käre Mattias hade inte fixat fram alla fyra. Han hade bara en hemma !! Haha. Så typiskt dig Mattman.

Bea hängde med mig hem från Floda och nu sitter hon och Matti i soffan och kuttrar. Dom är såååå söta ihop och det gör att man själv blir lite sugen att få mysa ihop med någon själv. Den dagen, den sorgen...

Måste bara avsluta med något kul, för mig iallafall. Känner mig lite låg över att jag ska fylla 36 om två veckor. Men i går var det några personer som gjorde mig riktigt glad. Var tvungen att ta fram mitt körkort för att bevisa min ålder, dom trodde jag var 28 !! Det är något som verkligen värmer ett gammalt mammahjärta. Hihi. Sen fick jag mycket komplimanger utöver det om att jag är söt !! Kanske berodde på mina nya vita skor, vad vet jag.
Komplimanger är alltid välkomna, uppskattas verkligen. Det är bara att tacka och bocka (eller niga) i mitt fall.

Nu ska jag fixa något ätbart åt oss tre. I morgon kommer Jonas hem igen, äntligen, har längtat faktiskt. Så då blir det myskväll.
Trevlig söndag på er. Bamsekramar
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-16

Utmaning.

Min dotter Bea har genom sin blogg, ligger på mina länkar, utmanat mig att svara på några frågor. Så nu är det dax för mig att vara helt ärlig. Hmmm.

1. Hur gammal är du om fem år? Haha. FÖR gammal !! Hrmm, 40 år med tanke på att jag fyller 36 först om två veckor. Haha.
2. Vem var den sista du träffade? Min dotter Bea, hon sitter brevid mig nu.
3. Hur lång är du? 174 cm om jag inte minns fel.
4. Vilken var den senaste film du sett? Seance, hyffsad skräckis.
5. Vem ringde du senast? Jonte.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Sparar aldrig med tanke på att jag har tre nyfikna ungar som kan läsa dom.
7. Vad är helgens planer? I morgon blir det bio med mina döttrar och deras pojkvänner. Sen hoppas jag att jag kommer festa i helgen för första gången sen länge.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Dom va aldrig gifta, min pappa är gift och min mamma är särbo.
10. När såg du senast din mamma? Påskafton.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön-gula, beror på sminkning och belysning, samt humör.
12. När vaknade du idag? Klockan 6.00
13. Har du någon gång hittat en katt? Japp det har jag.
14. Vilken är din favoritplats? Oj, sängen och soffan.
15. Vilken plats föredrar du minst? Gynekologsstolen.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bor utomlands hoppas jag. 
17. Vad skrämde dig som barn? Magsjuka. Var livrädd för att spy !!
18. Vem fick dig att skratta senast? Janita, vi pratade om bajs !!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Haha, önskar jag vore det, äger faktiskt några stycken.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på sällskap, är jag ensam så sover jag i trosor o linne.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 5 stycken, i min dubbelsäng.
23. Hur många landskap har du bott i? Bara här i västra götaland
24. Har du någong gång spytt på någon? Japp det har jag !! Men då var jag liten.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota här hemma, om det inte är för kallt
26. Är du social? Det är jag absolut, även om ensamhet inte är fy skam ibland heller.
27. Vilken är din favoritglass? Lakritspuck
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Förminska mina bröst, lyfta ögonlocken och förstora överläppen. Haha. Annars så skulle jag väl köpa en bil och tokhandla med mina barn.
29. Tycker du om kinamat? Mmm, det är inte dumt.
30. Tycker du om kaffe? Det gör jag absolut, men jag gör aldrig kaffe bara till mig själv.
31. Vad dricker du till frukost? Beror på vad jag är sugen på, kan bli thé eller oboy.
32. Sover du på någon särskild sida? Det varierar, just nu älskar jag att ligga på rygg.
33. Kan du spela poker? Det påminner ju om Yatzy så det kan jag nog. Alltså när det gäller hur man ska samla på kort då.
34. Tycker du om att mysa? Absolut !! Gärna med någon jag tycker om. Sen är jag väääldigt fysisk av mig.
35. Är du en beroendemänniska? Det är jag nog, beror på vad det handlar om.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nääää det tror jag inte. Fyller 2 maj.
37. Vill du ha barn? Har ju redan tre, tror inte jag vill ha fler iaf.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, finska och sen kan jag lite ord på spanska och italienska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, tack och lov för det. Men polisbil. Haha.
40. Föredrar du havet eller en pool? Absolut havet, eller ännu hellre en sjö.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Jag måste ju spendera dom på räkningar och mat, helst skulle jag vilja spendera dom på smink och smycken osv.
42. Äger du dyra smycken? Har en ring som kostar lite mer, men annars så är dom värdefulla för mig.
43. Har du någon gång testat narkotika? Ja det har jag. Inget jag är stolt över.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Nu tänkte jag snuskiga tankar, men så väl är det inte. Måste varit gaffeln med mat då.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm, det var svårt, finns så många. Men en bland dom roligaste är min lillasyster Jenna. Vi är helt galna ihop och skrattar hysteriskt ofta.
46. Välj ett ärr på din kropp? En av mina ärr är efter kejsarsnittet när Bea föddes.
47. Vad har du för ringsignal? Flo-rida med låten right round.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp det har jag, även mina barn har använt vissa.
49. Flirtar du mycket? Det kan man säga, är tydligen omedvetet flirtig jämt.
50. Vart togs din profilbild? Här hemma med camen.
51. Kan du byta olja på bilen? Japp det kan jag och mycket mer än så.
52. Har du fått fortkörningsböter? En gång, hade jag kört 2 km/h fortare till så hade jag förlorat kortet.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Den magiska källan, håller på med den nu.
54. Läser du dagstidningen? Mycket sällan, kollar in nyheter via nätet som oftast.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej det gör jag inte, föredrar böcker.
56. Dansar du i bilen? Det är väl lite svårt att dansa i bilen eller !! Vi brukar väl tönta oss med att göra saker med huvudet och händerna, det kanske kan kallas som en slags dans då. Haha.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? The Voice, min favorit.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En tandläkartid i min almenacka.
59. När var du i kyrkan senast? Minns inte men tror det var när min moster dog.
60. Vem utmanar du ? Den som känner sig manad. Skriv gärna en kommentar så jag kan kolla in er blogg isf.


Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-15

????

Ville bara skriva några snabba rader så ni vet att jag lever, dom som följer min blogg vill säga. Har fullt upp här nu när barnen är här och med tanke på att det varit så fint väder. Har bara hunnit kolla min mejl snabbt varje kväll innan jag ska sova. Kommer skriva så fort jag hinner, med andra ord blir det säkert på fredag eftersom jag blir barnledig då.

Hoppas ni alla mår bra, det gör jag förutom att jag har så ont i tungan. Kommer berätta mer om varför nästa gång.
Må gott så länge. Natti natti.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-10

Äggstra fattigt.




Jag vill bara önska alla mina läsare en trevlig helg med mycket god mat och trevligt umgänge. Själv har jag fullt hus med alla barnen samt pojkvänner. Önskar jag kunde få ett påskägg fyllt med godis i helgen, har så kass ekonomi så barnen går först och att vi ska ha mat. Får väl ta igen det på fredan nästa vecka när jag får pengar.
Humöret hålls uppe just nu pga vädret. Vilket underbart väder vi har haft i dag !! Bea och jag låg i varsin solstol på altanen i bara linne och shorts. Så härligt.

Glad Påsk till er alla.
Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-07

Me Like !!

Fick ett mejl i kväll som jag bara måste få dela med mig av. Blev alldeles varm även om det är en helt okänd människa som skrivit det. Tänk vad glad man kan bli för det lilla. Kul att min blogg uppskattas, även om jag hade fortsatt skriva ändå för min egen skull. Har ju blivit som en slags (ibland bikt) dagbok för mig. Tack för dom fina orden Lasse.

Hej.

Måste ju säga att du har en fantastisk blogg. Jag har än så länge bara läst mars, men det är riktigt bra. Har prövat att blogga på min hemsida, men det blir sådär en gång i månaden. I övrigt verkar du vara en riktigt sund och bra tjej. Läste hur du hanterade din goa dotters problem och tror att du gör ett kanonjobb.


Ha det jättebäst

Kram
Lasse



Nu över till annat.
Råkade få syn på en trailer för en ny skräckfilm som har premiär om 10 dagar. Kollade givetvis in den med tanke på hur mycket jag och dottern Nine älskar skräckisar. Ser lovande ut faktiskt så jag ringde NineMus och berättade om filmen. Jag frågade om vi inte kunde se den på bio, det är ju hennes present från mig som jag skrev om tidigare, hon sa ja. Oftast så är skräckfilmer bäst på bio men jag har en känsla av att jag får ångra att jag skrev det nu. Varje gång, låter som det händer ofta som jag går på bio, så stör jag mig på att folk inte kan hålla käften. Betalar jag dyrt för en biljett så vill jag inte höra hur dom sitter och pratar (ibland i telefon !!), skrattar osv. Ilsknar man till och säger ifrån så blir dom ännu värre. Många gånger iallafall. Men nu ska vi se den på bio och hoppas att det blir en angenäm stund.
Just det, filmen heter The Uninvited om ni undrar.


Vill bara avsluta kvällens blogg med ett roligt citat ur en film jag såg ikväll. Filmen, My best friends girl, är absolut Sevärd !!
 
"Du måste suga av några grodor innan du får suga av din prins"
Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-06

Underbart !!



I förmiddags när jag stack en snabbis till kvartersbutiken så upptäckte jag dessa små solar. Helt otroligt så fick dessa små tussilagon mig att känna en stark glädje och jag kunde inte motstå att ta en bild. Hade faktiskt på mig en vinterjacka trots att solen värmer, men här i Göteborg så blåser det isande kallt i dag. Satte mig på altanen efteråt med en bok, hade på mig munkjacka och skor där jag satt. Så fort det blev vindstilla höll jag på att avlida men sen kom det kalla vindpustar igen.
När solen sen gick i moln så blev det för kallt och jag gick in för att fixa mig något ätbart. Har även passat på att prata med Sahlgrenska om en tid för hörselkontroll och ska dit den 22 april. Fick även ringt FK och för en gångs skull så var det ingen telefonkö, hör och häpna !!
För en stund sen när solen åter kom fram så fick jag (återigen) syn på hur smutsiga fönster jag har. Jag drar mig så för att få putsat dom eftersom alla fönster öppnas inåt. Måste ju ta ner gardiner och flytta på så mycket saker för att komma åt. Men snart står jag inte ut att se eländet längre och då sätter jag igång även med det.



Nu tänker jag gå en promenad bort till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker. Behöver även lite nytt att läsa men har fått hem några nya från en bokklubb jag är med i. Sen har ju syrran en hel del i sin bokhylla som jag inte läst än.
Vill inte sitta inne när solen är framme och tänker sätta mig ute på tomten mot husväggen där det inte kommer åt att blåsa så mycket.
Har inte så mycket mer att tillägga, är ganska dött här just nu och jag försöker bara friskna till från infektionen.
Skriver igen när jag har något att tillföra, lite mer vettigt kanske. Ha en bra måndag.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-05

Nu får det väl vara nog eller !!!

Är så trött på den här envisa infektionen som härjar i min kropp. Jag har en jobbig hosta som gör att jag hostar hela tiden utan att bli av med allt slem i bröstet. Usch vad det låter äckligt men det är sant. Sen har det slagit lock för örat igen som jag hade öroninflamation i sist. Med tanke på att jag inte hör så mycket på andra örat efter misshandeln så känner jag mig rejält lomhörd. Försöker få i mig så mycket vitaminer som det bara går och vistas ute för att kanske börja bli bättre. Feber har jag inte som tur är, man får väl vara glad över det lilla. Nu känner jag mig som en gnällspik, det är ju människor som har det värre med dödliga sjukdomar osv. Men jag känner bara att orken inte är vad det borde vara. I går satt jag ute i solen stor del av dagen, sen passade jag på att städa trapphuset lite lätt. All frisk luft fick mig att däcka redan vid klockan 21 i går kväll. Sov som en stock tills klockan 7 i morse. I dag har jag mest lullat runt här hemma, fixat med lite papper som måste fixas och sen har jag tvättat lite. Har inte ens orkat ta mig i kragen att fixa något att äta än. Men känner att jag inte har speciell matlust heller så det får väl bli någon snabbsoppa i dag.



Detta har jag på mitt sängbord just nu...



I morgon måste jag ringa till Sahlgrenska sjukhuset och få en tid på öronkliniken, måste ha min journal därifrån och en bedömning till hur stor del av min hörsel som försvann efter misshandeln. Måste lämna dessa papper till mitt målsägandebiträde. Sen har jag några andra möten denna veckan också.
Häromdagen så plockade jag fram alla mina saker för dekorationsmålning, har inte haft dom framme på några år nu. Tittade efter lite olika mönster för en dörrskylt till vår dörr. Men det är så segt att komma igång ju !! Innan skyllde jag på att jag hade för svag styrka på mina glasögon, det var iofs sant. Nu när jag har nya glasögon som är toppen att se med även när det är småsaker det gäller så borde jag inte ha några fler ursäkter. Jag vet ju mycket väl att det är jättekul när jag väl kommer igång med det igen. Ska se om jag får gjort det dom närmaste dagarna nu, bara jag piggnar till lite mer.
Just nu har jag bara lust att sova faktiskt. Ge mig något uppiggande tack !!

Ska rota i skåpet efter något ätbart, måste ju tvinga i mig något åtminstone några gånger om dagen nu.
Hoppas ni har haft en mysig helg och tack för fina kommentarer angående min blogg. Dom värmde verkligen.
Postat i Sick and tired | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-04

NineMus



Idag är det sexton år sen min andra dotter föddes. Hon var ett ovanligt lugnt och nöjt litet barn men tog igen det senare. Haha.
Hon hade inte bråttom med att börja springa runt utan nöjde sig med att stjärthasa tills hon var en bit över året.
Pga det så slet hon ut alla högerstrumpors häl fortare än jag hann blinka. Oj vad strumpor vi fick köpa !!
Även byxor eftersom rumpdelen också slets ut fort. Visst kunde lillstumpan gå men hon tyckte det gick för långsamt och då var det snabbare att ta sig fram sittandes. Var orolig ett tag att hon aldrig skulle sluta med det. Haha. Men det gjorde hon såklart.

Vi föräldrar upptäckte ganska snart att detta var en unge med benhård egen vilja. Vi båda sa att henne skulle inte bli lätt att tampas med när hon blev äldre. Oj så rätt vi hade !!
Vår söta unge har verkligen en vilja av stål, henne sätter sig ingen på och det tycker jag bara är bra. Men det heta tempramentet är inte att leka med, hon är så lik mig i det fallet och det är inte lätt när vi båda ryker ihop. Oftast så är det jag som ger mig först och som tur är ingen av oss två långsint.
Sen måste jag säga att hon har en underbar humor och är busig, med henne kan man skratta ofta.
Jag tycker jag fick bättre och finare kontakt med Nine efter att jag skilde mig och flyttade hit till Göteborg. Varför det blev så vet jag inte, men kan det bero på att hon är mellanbarnet. Hon är inte öppen som jag eller hennes storasyster, men det har blivit bättre på den fronten nu. Oftast fick man lirka med henne tills hon berättade.
Blir hon ledsen eller oroar sig för något så håller hon det djupt inom sig, det är inte bra. Hon visar bara när hon blir arg och då blir hon det rejält. Som jag många gånger har sagt så ser man bara henne gråta av ilska eller när en smärta blir för svår. Min älskade lilla unge, du anar inte hur underbar du är.

I dag fyller du alltså 16 år, det är helt otroligt. Fattar inte vart åren tagit vägen. Hennes present från mig kommer bli ett biobesök och middag ute. Hon får välja film och går det något bra skräckfilm på bio nu så lär hon välja det om vi inte sett den redan. Vi båda älskar skräckfilmer !!
Nine har en pojkvän sen sex månader tillbaka och jag tycker dom passar så fint ihop. Men det kan säkert inte vara så lätt för honom alla gånger. Vi tjejer i släkten är inte dom lättaste att leva med eftersom vi alla är så starka. Haha.
Till hösten kommer du börja gymnasiet och du anar inte hur stolt jag är över hur du ordnat upp ditt liv. Detta sista året har du verkligen lagt manken till och kämpar för att få betyg i alla ämnen. Innan dess var det ju katastrof på skolfronten, under högstadiet alltså.
Jag följer med spänning hur det kommer gå för dig och du ska veta att jag alltid kommer finnas här som stöd. Vad det än gäller så ställer jag upp och det hoppas jag verkligen att du vet om.

Har pratat med dig på telefon för en stund sen och sagt grattis till dig. Hoppas du får en fin födelsedag hos pappa. Vi ses nästa vecka när du kommer till mig. Jag älskar dig av hela mitt hjärta NineMus. Vilken toppentjej du är !!
Grattis på 16 årsdagen Sandrine.
Postat i Familje högtider | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-04-03

Full rulle !!



Har inte hunnit skriva på ett tag eftersom det varit full rulle hela tiden. Man märker att det är vår på gång nu eftersom man är mer ute än inne på dagarna.
Vi har varit och hälsat på hos min bror med familj. Jag hade med mig döttrarna och deras pojkvänner dit, så nu har även Beas pojkvän Matti fått träffa någon i släkten. Nines William fick dom ju träffat när syrran Carina fyllde 30. Lägger upp bilder från lekplatsen vi var på allihopa, tänk att söta Alina redan blir 3 år i maj.

Så vad har hänt denna veckan mer då ?? Jo nu är rättegången över för Nine, domen blev ringa misshandel. Tänker inte skriva något mer om detta eftersom det råder pajkastning från den andra sidan. Orkar inte med skitsnack längre, lägg ner det bara !!
Efter rättegången roade vi oss i Floda med att åka fyrhjuling och njuta i solen tills Jimmy slutade skolan och vi kunde åka tillbaka till Göteborg.

Sen har vi fått remissen till skallröntgen för Nine, femte maj ska vi åka till Alingsås och göra det. Sen ska det bedömmas vad som ska göras, lutar väl åt att hon måste operera näsan.
Nine och jag var på vårdcentralen i går. Hon skulle ta bort två leverfläckar, en på hakan och den andra på höften. Hon blev sydd med 4-5 stygn och jag ska ta bort dom på hakan om en vecka och sen på höften om två veckor. Det visade sig även att hon åkt på urinvägsinfektion igen. Attans också !! Nu blev det antibiotika med en gång för att hon inte ska åka på njurinflamationen igen. Så vi måste även fortsätta gå på uppföljning när det gäller det ett tag framöver.

Känner mig väldigt irriterad just nu och har väl inte så mycket mer jag vill tillägga för denna gång. "Trevliga veckan" är på G och det är nog därför jag känner mig som jag gör också. Eller det gör mitt humör värre iallafall. Blev barnledig i morse och det är så tomt utan barn här. Nu är jag helt barnledig tills nästa fredag. Usch vad länge det känns !! Men förhoppningsvis så kommer någon av dom lite tidigare eftersom det är påsklov då.

Nu ska jag fixa mig lite att äta och sen får jag se vad jag hittar på. Trevlig fredagskväll på er.





















Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()