2010-12-31

Mitt sista inlägg





Sitter och tittar på något så nostalgiskt som Sound of music just nu. Var några år sen jag såg den sist och jag blir lika varm när jag ser den igen, jag bara älskar den filmen. Måste egentligen börja fixa mig för jag ska iväg om några timmar. Ska fira nyår ihop med min soulmate ♥ Ska bli så mysigt. Det lär bli en hel del kackel igen efter en lång tid, mycket som ska hinnas i kapp. En vit nyårsafton blir det för oss båda, både ute och när det gäller alkohol. Ska det skålas så blir det med någon läsk eller alkoholfri cider. Sen ska jag ju åka hem också med bussen, kan inte sova över där eftersom dom har katt. Min astma blir bara värre av det. I alla fall om jag skulle sova där.

Kom på förut att jag varit rökfri i 3.5 månader nu. Åh vad jag är stolt över mig själv. Det är ett bra sätt att sluta året på och ett bra sätt att börja en nytt år på. Man börjar på rätt sätt från början. Jag har lite andra saker jag ska ändra på också men det kommer jag avslöja allt eftersom jag gör det. Detta är inga nyårslöften utan det är saker jag funderat ett tag på. Om jag redan nu har påbörjat en förändring i mitt liv så vill jag fortsätta till det bättre. Nästa år ska bli ännu bättre och jag är redo för allt som kan hända. Både i nöd och lust. Så det så. Ut med det dåliga och in med allt som gör mig glad och får mig att må bra.

Detta är såklart inte mitt sista inlägg, har ingen tanke på att lägga ner bloggen trots att jag periodvis skriver mer sällan. Vad jag menade var att det var mitt sista inlägg för i år, men det kanske ni fattade.

Nu vill jag önska alla ett bättre år nästa år, all lycka och glädje. Ha en underbar nyårsafton och kom ihåg att det inte gör något att vara singel en kväll som denna. Även om du inte får hångla med någon vid tolvslaget så betyder det lika mycket att få krama och pussa en bra vän eller någon i familjen. Önskar jag kunde krama och pussa alla i min familj i kväll men jag får göra det i tankarna iaf.

Gott slut och ett Gott nytt år 2011



Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-26

Lyckligt lottad trots allt...

Har haft en  helt underbar jul, trots att jag fick uppsöka tandläkaren akut i går. Men förutom det så mår jag oförskämt bra och är så lycklig. Denna julen gick inte av för hackor och jag tror aldrig jag varit så tillfreds och verkligen njutit och mått bra. I dag var jag bortbjuden på middag och det var också trevligt, med treo comp så lyckades jag äta. Är fortfarande stönmätt och har slappat och tittat på film sen jag kom hem. I morgon kommer två av mina barn till mig, dom ville stanna kvar hos pappa i går och sysselsätta sig med sina julklappar. Därför fick jag åka hem själv på förmiddagen. Nu kommer dom stanna tills på fredag och åka till pappa för att fira nyår. Vad jag kommer hitta på själv den kvällen får vi se. Har lite att välja mellan. Båda syrrorna är upptagna på egna håll och jag funderar på att fråga min soulmate om en date. Haha.

Ha nu en fortsatt trevlig jul och ett gott slut på detta året. Kram på er



Postat i Familje högtider | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-23

Intervjuad av GP

Jag fick förfrågan för drygt en vecka sen, genom min blogg, om jag ville vara med på en intervju. När jag fick höra vad ämnet gällde så ställde jag mer än gärna upp. I går blev jag intervjuad och det kom med i dagens Göteborgs Posten. Blev helnöjd och tycker Anna Kjellsson gjorde en bra artikel. Tack till dig Anna. Här kan ni som vill se artikeln.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.517079-jul-med-exet-ny-tradition




Nu ska jag åka till Floda om några timmar, lär inte bli någon dator igen förrän på juldagen. Vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig jul. Hoppas ni får en fin helg. Varma julkramar

Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-21

Tiden bara rusar!

Nu sitter jag äntligen och pustar ut i soffan och försöker få upp värmen. Känns som mina lår har förvandlats till isklumpar. Har ju varm jacka, halsduk, mössa och vantar. Men jag borde kanske införskaffa långkalsonger att ha under byxorna. Eller varför inte hoppa i en riktigt varm sovsäck och göra hål för skorna bara.

Var i väg och hjälpte sonen att köpa julklappar till familjen. Han kom hit en sväng innan och sen skildes vi åt på backaplan när vi var klara. Fick även fixat systembolaget för i morgon kväll. Min mamma kommer hit och sover över till torsdag, så vi ska ha en riktig myskväll ihop här. Min syster Jenna ska också vara med såklart, så det blir en mor och dotterkväll kan man säga. Ska bli roligt för sen åker jag ju till Floda på torsdag och kommer hem på juldagen igen.

Jag och min älskade mor





I dag fyller min äldsta dotter år, tänk vad åren rusar för nu blev hon 19! Nu blir det hennes sista år som tonåring. Minns fortfarande hur det var när hon föddes, hur det kändes när jag vaknade och fick se henne för första gången. Nu är hon mer eller mindre vuxen. Vart tog tiden vägen? Önskar man kunde stoppa tiden, om inte annat för sin egen del. För nu vill jag inte bli äldre!! Haha

Jag och min 19 åriga dotter





Nu ska jag fortsätta med tvätten, ska byta sängkläder och sedan städa undan lite så allt är på sin plats till i morgon. Sen blir det lite mys i soffan innan det är dax för sängen, ska tända lite ljus och njuta av friden. Ha en trevlig kväll. Kram

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-17

Halka och slinta

Fy i helvete vad det är halt ute! Man får verkligen hoppas att man har ett hållbart skelett och inte bryter armar och ben. Min mamma halkade för en månad sen och bröt handleden, på parkeringen utanför sitt arbete. Så det är lätt hänt. I går skulle jag och sonen gå i väg till godisaffären en bit bort och köpa lite för vår myskväll, sen skulle vi passa på att hämta paket på vägen hem. Det har aldrig tagit så lång tid att gå den svängen som det gjorde. Man fick hasa sig fram med fötterna för det var isgata överallt. Jag ramlade, självklart, men landade i en snödriva. Trots att den var ganska hårt packad så slog jag mig inte speciellt mycket. Skrattade mest och det tog en stund innan jag kom upp, tack och lov hade jag sonen till hjälp. Då kläcker han den bra idén att han ska ta paketen så jag inte ska råka göra sönder något om jag halkar igen. Tog inte många meter innan det var sonens tur. han landade på ryggen och gled iväg åt ett håll medans paketen åkte åt ett annat. Jag skrattade så jag knappt kunde stå på benen, fast först efter att han började skratta. Blev ju rädd för att han skadat sig, men det var ingen fara. Han råkade bara sträcka en tå, EN TÅ!! Hur det nu kan vara möjligt. Han såg ut som en sköldpadda som låg på rygg när han låg där och kravlade. Herregud vilken syn. Haha. Tur att han inte skadade sig.

I dag blev jag barnledig och då passade jag på att sticka i väg och köpa dom sista julklapparna. Nu har jag det avklarat och det känns skönt för det lär ju vara ännu mer folk ute nästa vecka. Fast då måste jag fixa handling av mat, men det ser jag till att göra mitt på dagen medans dom flesta jobbar. Något som var ovanligt att höra i dag var att det var många som gick runt och nynnade på julvisor, till ännu större förvåning så var det bara killar. Härligt att folk känner sådan julglädje så dom går runt på det viset. Man kunde ju inte låta bli att dra på smilbanden och även själv gå och nynna till sist. Och något jag upptäckte också var att många log tillbaka när man själv ler mot andra. Jag känner ingen julstress alls och har ingen brådska med något. Tror det är därför jag är på extra gott humör också och går runt med ett leende.

Detta blev ett lite längre inlägg som omväxling. Har hänt mycket och händer nya saker hela tiden men jag hinner inte med att uppdatera om olika saker just nu. Även om jag inte är stressad så har jag ganska mycket att sysselsätta mig med. Kommer skriva mer när jag hinner. Nu vill jag bara passa på att önska er en trevlig helg. Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-13

♥ Lucia ♥




Gick upp vid sex med sonen som skulle till skolan, direkt när han stack så gick jag upp till syrran och där hade vi en mysig luciamorgon tillsammans. Tittade på SVTs luciakonsert, drack kaffe, julmust och åt lussebullar. En massa tända ljus gjorde sitt till stämningen. Vi har skapat en egen tradition som vi ska försöka följa. Kom ihåg hur det var när jag var barn, när vi lussade för vår mormor med vårt eget luciatåg. Mormor som hade bakat speciella "bullpojkar" (rakt översatt från finska) till var och ett av sina barnbarn. Det är ett fint barndomsminne för mig. I dag ska jag och Bea åka till min mormor för att äta luciamiddag. Jimmy stannar kvar i Floda efter skolan eftersom han har trumlektion ikväll, så han stannar hos pappa sen över natten. I morgon kommer han tillbaka och då ska vi sticka till kapten krok, en spelaffär. Ska titta efter lite spel till vårt Wii. Vi har så kul tillsammans och det har blivit en hel del spelande i helgen. Man måste ta sig tid till att göra sådana saker med äldre barn. Nu är det ju ganska hektisk tid på året med mycket man ska hinna göra. Men det hinns med det också.

Kommer ju inte fira jul här hemma i Göteborg i år. Utan vara några dagar i Floda och det känns härligt att vi ska vara tillsammans hela familjen. Vi får passa på nu när inte jag och exet har någon respektive. Barnen önskade så att vi skulle fira jul tillsammans istället för att dom skulle få göra det två gånger, en gång hos mig och andra dagen hos pappa. Hade ju inte fungerat att göra något sådant här om inte jag och Owe var så bra vänner. Han är en del av min familj och jag älskar honom som en bror. Han är en av mina bästa vänner. Känns som detta lär bli den sista julen tillsammans innan barnen börjar lämna boet. Så denna julen känns speciell för mig....

Nu är det dax att fixa sig lite innan det är dax att åka till mormor. Man får väl se till att se något så när respektabel ut, vem vet om man träffar sin framtida man på spårvagnen. Haha. Spelar ingen roll att det är kallt och man är påbyltad med varma kläder. Killarna är lika söta ändå, huvudsaken är ju att man ser ansiktet på dom. Flörta kan man göra oavsett årstid, tack och lov.

Kom att tänka på en sak häromdagen, vilken tur att man är singel just nu! Behöver ju inte tänka på julklapp till en pojkvän. Det är ett stort plus för ekonomin, en mindre att leta julklappar till. Man ska ju se saker positivt och det gör jag nu. Jag blir gärna med pojkvän efter nyår istället i så fall. Haha

Ha en mysig lucia. Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-11

Mor och dotter kväll




Jag var iväg och köpte lite julklappar åt barnen från deras pappa. Han bil fungerar ej så jag sa att jag kunde handla det han behövde. Samtidigt hittade jag ett rött Nintendo Wii, jubileumsutgåva, som jag fick köpt till mig själv. Eller åt mig och barnen. Fick med super mario bros, sportspel, donkey kong och mario galaxie 2. Så nu har jag och dottern suttit och spelat hela kvällen. Vi har haft så kul ihop och det har skrattats en hel del. Nu är vi så trötta så ögonen går i kors, dax för sängen. Klockan närmar sig halv ett, men man blir trött i huvudet och ögonen när man spelat i så många timmar.

I morgon lär det bli ännu mer spelande kan jag tänka mig. Men mataffären är ett måste först, vi kan ju inte äta spelet! Haha

Nu ska jag krypa ner jämte Bea. Sov gott och trevlig helg

Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-09

December + Snö = Äkta Julkänsla





Den här bilden tog jag sent på tisdag kväll, då snöade det lite





Älskar när hela världen är inbäddat i ett vitt täcke av snö





Denna bilden tog jag sent i går kväll, onsdag, när det vräkte ner snö





Här ser man skillnaden efter ett dygn, trots att det inte hade snöat under dagen





Utsikten från mitt ena sovrumsfönster





Utsikten från mitt köksfönster





Så här ser det ut från mitt köksfönster nu. Det är underbart väder, kallt och mycket snö





Kom en del snö under natten





Mysigt att se detta genom sitt fönster i vardagsrummet
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-07

Woho, äntligen!

Strax efter jul förra året så hade vi inbrott i källaren, då hade dom brutit sig in i några av förråden. Mitt var ett av dom såklart. För att se vad jag hade i mina kartonger, som var staplade i hög, så skar dom sönder framsidan på flera av dom för att kunna se vad som var i. Har ju tänkt byta ut dom och samtidigt sortera lite i lådorna. Sagt och gjort, påbörjade det i eftermiddag och höll på i flera timmar. Nu har jag bytt ut kartongerna och fått sett vad som fanns i lådorna. Fick lagt alla mina gamla skolböcker i en kartong. Sen har jag allt annat jag har sparat som bokmärken, dagböcker, brev, lite av barnens saker också. Även mina ungdomsböcker. Ska sortera mer grundligt en annan dag, när det gäller några av kartongerna. Men nu kunde man inte gå igenom allt noga för då hade jag varit kvar där nere fortfarande. Men nu är jag så nöjd med hur prydligt allt är staplat och fixat där nere. Har en bättre överblick över vad som finns när man kommer in och, framför allt, mer plats att röra sig på.



Jag hittade en sak som jag måste läsa någon dag, brev från min första stora kärlek Peter F. Ojoj, blir varm av bara tanken. Var kär i honom i så många år, sen när jag flyttade till Floda från Göteborg när jag skulle börja i åttan så började vi skriva brev till varandra. Det är dom jag är så nyfiken på. Inget är väl som första kärleken. Sen har jag en jäkla massa brev kvar från min barndom och tonår som jag också vill läsa. Fotografier osv. Några kärleksbrev vet jag inte om det finns i förrådet. Har en bunt i någon låda här uppe i lägenheten som jag sparat efter ett förhållande som vuxen. Dom är så fint skrivna så jag har inte hjärta att slänga dom, även om jag inte känner något för honom i dag. Fast åh vad han var kärleksfull och romantisk. Det höll inte så många månader mellan oss och han är nog den enda som skrivit riktiga kärleksbrev till mig. Sådant fastnar i minnet och därför vill jag spara dom. Nu när man är singel så lär man knappast få några kärleksbrev, inte ens några söta små lappar eller sms. Usch, det är något jag kan sakna faktiskt. Men men... det kommer nog bli av den varan snart igen om jag inte tar fel. Säger inget så har jag inget sagt. Lite hemlighetsfull måste jag ju vara.

Nu är klockan snart ett, alla sover i huset redan och nu är det väl dax för mig att krypa ner i sängen också. God natt på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-06

Det går i familjen

Satt och gick igenom lite gamla foton igår kväll. Hittade bilder från vår familjekväll, vi syskon och vår mamma, som vi hade i februari. Herregud, vi är verkligen samma skrot och korn, alltid är det en eller flera som inte kan vara seriösa på bild. Haha. Lägger in lite bilder från denna kvällen som jag inte lagt upp här förut. Vi ska ha en ny familjekväll i början av nästa år igen. DET ska bli underbart, trivs ihop med mina syskon och mamma. Vi är lika galna allihopa. Haha. Nu är det bevisat att jag gör konstiga miner och grimaser även när jag är nykter. Jösses, nu vet jag varför jag hatar att vara med på bild. Har tur om en bild på 100 blir något som jag är något så när nöjd med. Men detta bjuder jag på. Enjoy!


Klämkäcka jag vispar grädde till efterrätten, lillasyster Jenna vill också vara med på bild





Har ingen aning om vad Jenna ska föreställa på bilden, eller varför jag är med





Jag ska dela med mig av mitt hår till brorsan. Om man skjuter fram hakan, som jag gör, så får man kanske längre hår att dela med sig av. Jag lovar, jag har inget underbett som det ser ut på bilden. Haha





Hur många klarar av att se normala ut på bild då? Jenna klarar sig eftersom hon är fotograf





Hahaha. Vi HADE faktiskt jätteroligt även om det inte syns på denna bilden





Två av mina småsystrar. Lilla Julia ligger fortfarande i Joannas mage

Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-05

Andra advent





Min utsikt från altanen, älskar när allt är vitt av snö






Kunde inte låta bli att fota när jag promenerade till affären






Träffade på min bror med familj hemma hos vår mormor i eftermiddags. Passade på att ta en bild på brorsonen Silas som fyller ett år 15 december. Vilken gullgosse han är ♥






Alina är brorsans äldsta barn och fyller fem år i maj. Börjar bli en stor tjej ♥





Julia hemma hos syrran Jenna i kväll när vi hade adventsfika





Syrran Jenna bakar morotsmuffins i sitt kök, vår mor syns i bakgrunden





Vi väntar på att degen ska jäsa klart så Jenna kan baka lussebullar





Nu blir det lite glögg ihop med muffinsen, var jättegott





Jenna var och köpt en gran till sig i dag och passade på att pynta den





Snart är granen färdigklädd





Så här fin blev granen, blev sådan julkänsla. Hon har den i köket eftersom hon har så stort kök











Avslutar med en bild på båda mina småsystrar Jenna och Joanna, Joannas dotter Julia är också med såklart ♥


Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-04

Turkisk peppar





Det är något jag har fått dille på helt plötsligt efter att ha undvikt det i herrans många år. Alltså godiset menar jag nu. Jag sitter inte och shottar var och varannan dag heller. Haha. Helst av allt så ska man stoppa in två stycken i munnen samtidigt, det blir såpass starkt så man svettas runt näsan och hårbotten när man ätit tillräckligt många. Sen är det så gott när pulvret kommer ut när man suger på dom och att tugga på dom när dom blivit tillräckligt små. Det krasande ljudet är också härligt. Fy fan vad sjuk jag är. Haha. För ett år sen så fick jag pippi på en viss choklad ju, där var det också det krasande ljudet och den smältande smaken som var ljuvlig. Nästan bättre än sex. Tror jag skaffar substitut för sex genom att göra så här. Det är ju liksom torka på sexfronten eftersom jag inte haft det på snart ett halvår. Herregud. Det är tur att man inte går upp i vikt på att äta detta godiset iaf, sen äter jag ju inte det dagligen heller. Blir väl lite då och då.

Jo varför jag undvek turkisk peppar i så många år var för att jag fördrack mig på shottar. Det var i mitten på 90 talet och jag drack flera liter. Den baksmällan var inte att leka med och jag tappade lusten helt för just den smaken. Man kan för(dricka)äta sig på det. Får se när det tar stopp för det igen. Haha.

Nu blir det mys framför en julfilm och bota förkylningen. Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-03

Åh, vilken låt ♥

Johannes Kotschy - That's Why I Love You



Postat i Musik | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-12-01

To my mr Big, wherever you are ♥







Postat i Musik | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()