2009-02-28

Själsfrände

Detta är inte så lätt ämne att skriva om men jag tänker ge mig på det trots allt. Är bara roligt om någon vill att jag ska skriva om något specifikt ämne, kommer tacksamt ta emot förslag om allt. Tar upp allt som sagt var.

Först när jag läste kommentaren till ett av mina inlägg och fick detta ämne som förslag så funderade jag lite på vad det ordet betyder för mig. Frågade även mina döttrar vad dom tänker på när dom hör det. Både Bea och Nine förknippade det med kärlek, att man träffar den man vill leva sitt liv med. Googlade till och med ordet för att se vad som fanns, det förknippas med andlig gemenskap, kärlek mellan två osv. Vad betyder själsfrände för mig då ? Kom ihåg att detta är min åsikt, gäller inte för alla.

En själsfrände för mig betyder någon person jag klickar med, behöver inte betyda att det handlar om med en partner. Jag kan ta barnens pappa som exempel, mitt ex. Vi är bästa vänner än i dag och kan prata om precis allt. Sen fungerar vi så att man inte alltid behöver använda ord för att förstå varandra, det är något som har vuxit fram efter åren och var absolut inte så i början. Så därför har jag svårt att förstå när jag läser att någon har träffat sin själsfrände, kärlek alltså, hur fan kan man veta det efter ett kort tag. Tror att det är lätt att tro det när man är nykär och allt bara är underbart, man ser inte varandras olikheter eller "dåliga" sidor då, man blundar för det om inte annat. När det gäller förhållanden så är nog barnens pappa den enda som jag klickat så med. Sen har jag haft andra förhållanden men det har aldrig blivit att vi känt varandra på samma sätt, för kort tid ihop helt enkelt. Så därför vidhåller jag bestämt på att när det gäller kärlek så är själsfrände något man blir med tiden och när man lärt känna varandra utan och innan. Men det är inte alltid man har tur att det blir på det viset ändå, många är främlingar för varandra oavsett hur många år dom levt tillsammans. Tror att förutsättningen till att man ska lyckas är att man pratar om allt, inget är tabu.

När det gäller vänskap så är det nog lättare att uppnå själfrändeskap, även om inte all vänskap resulterar i det. Vore underligt annars. Ofta har man någon/några vänner som står en riktigt nära, men beror det på att vi är så lika eller något annat ?? Tror inte att man är ute efter att hitta en själsfrände när det gäller en äkta vän, där handlar det ju om att man ska ställa upp för varandra och alltid finnas där troget. För mig handlar själsfrände om att man är ganska lika i sättet, tänker lika och beter sig lika. Men om jag ska vara ärlig så undrar jag om det hade varit så bra att ha en kompis som var precis som jag. Haha. Men måste man vara lika på alla plan för att man ska hamna i den kategorin ?? Det är väl bara bra om man är lite olika och kompletterar varandras olikheter på olika punkter. Så vill jag ju att det ska vara med en framtida partner också, skulle inte vara roligt om han var som jag. Lite krydda i livet måste man ha genom att det kan bli smågnabb genom olika åsikter osv. För ska jag vara ärlig så hände det knappt att jag och barnens pappa bråkade om något alls sista åren. Visst pratade vi om olika saker och tyckte väl inte alltid samma sak, men det blev aldrig liv om saker. Vi var mer som vänner helt enkelt, eller ska jag säga som syskon kanske. Finns inte passionen kvar så finns det inte heller energi till att bråka om saker. Nu kom jag av mig... åter till ämnet.
Dom närmaste vännerna jag har klickar jag med, vi har mycket gemensamt men inte på alla plan. Men det är inte ett krav för att jag ska kunna säga själsfrände om någon som står mig nära.

När det gäller kärleken då... skulle jag vilja ha en själsfrände där ?? Nej faktiskt inte, hör och häpna. Inte från början i alla fall, kommer det senare så är det helt okej för min del. Jag vill att jag och min partner ska komplettera varandra. Eftersom jag har hett temprament så ska han inte ha det, inte lika illa i alla fall. Han får gärna vara andra saker som jag är, t ex; spontan, busig, kärleksfull, humoristisk osv. Men mina så kallade "dåliga" sidor vill jag att han ska vara/ha annorlunda mot mig. Det är en bra förutsättning för att det ska fungera då. Det viktigaste för mig, oavsett när det gäller kärlek eller vänskap är att man alltid ska kunna prata öppet. Kanske inte om allt men det som är viktigt i alla fall. Tror man benar upp mellan nära vänner och partner vad man pratar om, man pratar inte om allt med bara en person, vissa saker kan man bara ta med en viss person.

Sen kan jag tycka att man kan ha en själsfrände sexuellt också. Det är intressant faktiskt. Haha. Mitt favoritämne, sex !!
Fungerar det sexuella bra mellan två parter så är man väl själsfränder eller ?? Nu pratar jag om att man vet vad den andra tycker om eller inte, att man kan tillfredsställa varandra helt. I så fall har jag träffat flera stycken när det gäller på den planen. Men fan att det inte har funkat på andra plan, som ett förhållande. Är det helt omöjligt att få det att fungera på alla plan när det gäller förhållande. Har ju upptäckt att det alltid har varit något som har fattats, varför är det så ?? Jag kräver hela kittet om det ska vara någon idé alls. Jag kan inte leva med att bara ha bra sex eller bara ha ett förhållande som funkar på alla plan förutom det sexuella. Ska det vara så svårt att kombinera dom två sakerna, tydligen när det gäller min erfarenhet. Eller så betyder det bara att jag inte träffat den rätta än. Eller så får man ha två olika killar som kan ge mig det båda för att vara nöjd. Haha. Dålig idé !! Men önsketänkande. Hur kommer det sig att jag kom in på detta ämnet sex när jag skulle skriva om annat, kan bero på att det är torka på den fronten nu. Kommer snart klättra på väggarna här, två månader utan sex är en evighet. Haha. När jag berättade det för mitt ex så sa han att jag aldrig hade problem med det innan. Se där, man förändras med andra ord.

Nu kommer jag inte på mer att skriva om just nu. Blev ingen date i dag för jag mår bajs !! Han ringde i förmiddags när jag låg i sängen och läste, han hörde hur jag lät och tyckte det var lika bra att skjuta upp det. Skönt, hade inte orkat faktiskt. Ska kurera mig här hemma och umgås lite med mina tre ljuvliga barn. Har kommit på nästa ämne redan, det handlar om tuttar, bröst, pattar. DET kommer bli kul att skriva om och inte alls lika svårt som detta ämnet var. Ha en fortsatt trevlig helg nu.
Postat i Min åsikt om... | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-28

Uppe med tuppen.

Vad fasiken är detta ?? Vaknar hur tidigt som helst när jag får chansen att äntligen sova ut !! Sex timmars sömn efter en arbetsam vecka är för lite. Var så trött i går kväll så jag det surrade i huvudet. Och i dag som jag ska på dejt och ville vara utvilad. Mår inte så jättebra heller, Jenna har nog smittat mig till sist i alla fall. Kände framåt kvällen i går att jag fick mer och mer ont i halsen. Just nu känns det bättre men det känns inte som vanligt. Jaja, jag kan bli sjuk på måndag. Haha. Då har jag tid att vara sjuk.

Nu är Jennas lägenhet snart färdigrenoverad. Listerna och garderobsdörrarna är kvar i hallen/vardagsrummet. Det ska bara målas, båda, och sen sättas upp nya handtag på garderoberna. Men det får det bli nästa gång syrran kommer tillbaka till Göteborg. Känns pissigt att hon har jobbet kvar i Växjö, hoppas hon lyckas hitta något här nu när hon fixat lägenhet här. Som det är nu kommer hon nog bara vara här varannan helg när hon är ledig. I småland kommer hon bo hos vår mamma/kompis när hon arbetar. Så hon kommer bara ha en lägenhet. Jag får sparka på henne att hon söker jobb med ljus och lykta så hon snart även arbetar här. Då finns hon här på heltid sen.

Vilket jobb det har varit denna veckan i hennes lägenhet. Det har spacklats, slipats,  målats och tapetserats. Fint som bara den blev det också. I går var jag och Jonas där för att hjälpa henne. Det var bara hallen/vardagsrummet kvar att måla två väggar och sen tapetsera dom två andra. Jonas och Jenna fixade det ihop medans jag röjde köket ordentligt. Det var slipdamm överallt !! Fick städat ordentligt och undan med mycket saker. Min dammsugare fick gå ovanligt mycket, även om jag sopade bort det värsta slipdammet för att bespara motorn. Vet ju sen tidigare erfarenhet att slipdamm INTE är bra för dammsugarmotorer. Inte en vanlig hushållsdammsugare i alla fall. Men chansade nu på att det skulle funka att bara ta bort det som blev kvar efter att ha sopat ordentligt. Har försäkring i två år till på maskinen så händer det något är det lugnt för min plånbok.
Klockan var nog framåt elva innan jag bar ner sista sakerna tillbaka till min lägenhet, Jonas och Jenna fixade sig för att gå ut. Även jag skulle gått med men hade redan tidigare sagt att jag blir hemma med tanke på att barnen kom till mig på eftermiddagen. Hann knappt umgås med dom något ändå, sen stöp jag i säng vid tolvtiden helt slut.

Jag tror jag ska krypa ner i sängen igen trots allt, kan läsa lite och sen se om jag somnar om en liten stund till. Srn är det bara att vänta på att festprissarna i huset vaknar så jag kan gå upp. Nu sovs det för första gången i Jennas lägenhet och hon slapp sova själv, både Joanna och Jonas skulle sova över där. Men är det som det brukar vara när vi går ut så har dom nog nyss kommit hem och knappt somnat än. Haha. Dom lär sova nästan tills det är dax för Jenna att åka ner till småland med tåget. Undrar om hon beställt biljett än ?? Annars så kanske hon blir kvar till i morgon. Haha. Hoppas kan man ju alltid göra.

Fick en begäran från en trevlig tjej att jag ska skriva om själsfränder, behöver fundera lite på detta ämnet och återkommer under helgen, hoppas jag, bara jag inte blir riktigt dålig nu. Trevligt med nya läsare och jag önskar dig/er välkomna till min blogg. Hoppas jag kan underhålla er fler gånger, även om allt inte är skrivet så roligt. Här tar jag ju upp allt, både roliga, tråkiga och ledsamma saker. Återkommer med inlägget så fort jag orkar.

Ha nu en trevlig helg. Kram på er.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-25

Vilken dag !!

Första natten på många dagar som jag sovit riktigt bra, slocknade brevid lillsyrran först vid tretiden efter att jag höll på att få boken i ansiktet. Sov riktigt djupt och har inte ens hört att Jenna gick upp för att sätta igång med renoveringen i sin lägenhet. Väcktes av att mobilen ringde, blev klarvaken när jag hörde vem det var, det var P som besiktade min bil. Skrev ju om det i ett tidigare inlägg när jag besiktade bilen för nästan en månad sen. Han har tydligen hållt utkik efter mig och inte sett till mig så han frågade mig om jag hade skrotat bilen. Haha. Jag berättade vad som hänt bara några dagar efter jag besiktat den och att jag haft inne den på reparation för krocken. Han undrade om jag inte kunde komma i dag och så blev det också. Nu fick jag inte honom eftersom han inte hade efterkontrollen i dag, men han var precis brevid och jag fick många blickar och leenden från honom. Det var en äldre man som kollade bilen i dag istället. Höll på att få hjärtsnurp när han hissat upp bilen och upptäcker att länkarmen sitter löst !! Ringer direkt till David för att berätta och han lovade att titta på det i morgon, jag kände mig mest irriterad på att jag skulle behöva betala besiktningen en gång till. Men denna äldre herre var en riktig gentleman och drog åt skruvarna åt mig, P kom också över när han hörde vårat prat. Tusen tack till er båda som fixade det åt mig, ska trots allt träffa David på fredag så ska han kolla om allt är okej.
När jag körde ut ur hallen så kom P fram till mig och vi pratade lite. Han vill att vi ska träffas i helgen, det ska bli kul. Får se vad som händer.

På tal om dejten jag skrev om som skulle varit i helgen blev inte av, vi båda hade fullt upp med annat så vi får skjuta upp det till en annan gång. Men det verkar som det också ska bli av denna veckan. Haha. Vad är oddsen, två dejter med två olika killar på en vecka. Är inte livet underbart när det händer något lite mer ovanligt.

Efter besiktningen stack jag till biblioteket och återlämnade tre böcker, efter det stack jag hem och hämtade upp Joanna och Jenna. Vi stack till IKEA för att handla lite prylar till Jennas lya. Det första vi gjorde när vi kom dit var att äta, efter det så började vi vår rundvandring. Jag och Jenna njöt för fulla muggar av att få gå runt och prova, klämma och känna på allt. Joanna suckade mest och frågade hela tiden om vi inte var klara snart för att åka hem. När vi kom till sängavdelningen så skulle vi provligga lite sängar. Jenna ville veta om en säng var "juckvänlig" så jag gränslade henne när hon låg i sängen och började hoppa lite upp och ner. Folk glodde och skrattade lite generat medans vi asgarvade. Efter rundvandringen på övervåningen så var det dax att börja plocka ihop vad vi skulle ha på undervåningen. Sängen ska vi hämta i morgon, har ingen kombi, dragkrok eller takräcke till min bil. Så vi plockade ihop, madrasskydd, bäddmadrass, kuddar, täcke, sängkläder, hyllor, knoppar till köksskåpen, hissgardin till sovrummet (som visade sig vara för liten) mm. Vi glömde köpa, duschdraperistång, badrumskrokar och annat småplock. Hopplöst när man inte skrivit en ordentlig inköpslista och ännu mer hopplöst när Joanna ville därifrån så fort som möjligt. Missade ju massor eftersom hon tog genvägar genom varuhuset, då missade vi flera avdelningar pga det. Efter att vi var fullpackade så släpade vi allt till bilen. Packade in sakerna och stog utanför bilen en stund för att röka. Då börjar Jenna säga att jag kan sätta upp hissgardinen i sovrummet när vi kommer hem till henne. Jag föreslog att den ska sitta längre ovanför fönstret så det ser större ut, med tanke på att det är en liten fönsterglugg. Då säger hon något i stil med att den inte ska sitta för högt, och sträcker ut händerna högt i luften. Jag drack lite fanta just då och frustade till av skratt. Måste försvara mig med att jag är förkyld nu, så det fanns bara ett sätt att få ut luften genom, näsan då, eftersom jag svalde drickan samtidigt. Då flyger det ut snor ur min näsa så jag har en snorlarv (Jennas ord på det) som dinglar ner mot munnen. NU BJUDER JAG PÅ MIG SJÄLV !! Jenna och jag skrattade så vi knappt kunde stå på benen och jag knep ihop benen för jag skrattade så jag nästan var på väg att kissa på mig. Tack och lov var det ingen i närheten, för det tog lite tid innan jag fick fram papper för att torka och snyta mig. Man kanske måste ha varit med för att se hur det såg ut för att fatta hur roligt det var.
Vi körde hem Joanna till Surte först innan vi stack hem. Sen har jag bytt ut alla 23 dörrknoppar i köket, tar längre tid än man kan tro faktiskt. Jenna fixade skarvarna för att kunna börja spackla i morgon bitti.

Vi gav upp när klockan var nio, gick ner och tittade på film. Yes man, blev det.. oj vad vi har skrattat. Klart sevärd film, älskar Jim Carrey.

Nu ska jag borsta tänderna och sen ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan det är dax att sova. Känner mig rejält trött och hoppas verkligen jag får sova gott i natt också.

Natti Natti gott folk. Kramis
Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-22

Sabina och Jenna = systrar och numera grannbo.

Vilken helg det har varit, full rulle mest hela tiden. Joanna och jag fick städat ur köket och badrummet ordentligt, fy attan vad det var snuskigt. Fattar inte hur han som bodde där innan kunnat bo så och framför allt kan med att lämna det i det skicket. Tog väl fem timmar att få det fint och rent. Bjöd lillsyrran på pizza innan vi började grovarbetet och sen på kvällen så körde jag henne till Surte. Hon skulle upp och jobba tidigt så vi tog en fika hos henne innan jag stack hem. Blev sittande några timmar hos grannen när jag kom hem, sen däckade jag när klockan var två.

Sen började lördagen fint, snöade lite hela tiden. På eftermiddagen framåt fyra som dök syster, kompisar till henne och flyttlasset upp här. Då hade det börjat snöa rejält och blåste för fullt. Killarna och tjejerna bar upp det mesta, mest killarna. Jag började packa ur lådorna som skulle in i köksskåpen. Det var väl typ allt vi gjorde i går, orkade inte mer. Syrrorna började prata om att gå ut och festa, tyckte inte det lät som någon bra idé med tanke på att Jenna är sjuk. Jag föreslog bio och det blev det. Vi gick på niobion och såg Bröllopsduellen, den var bra. När filmen var slut så skulle vi köra hem Joanna till Surte. Vägarna var helt hopplösa, fullt med snö överallt och glashalt. Så långsamt har jag nog aldrig kört på 90 väg, låg väl max i 40. Satt på helspänn och när jag och Jenna kom hem till oss efteråt hade jag blixtrande huvudvärk. Vi gick och la oss, syrran somnade nästan direkt och jag läste en stund, så jag somnade nog vid tvåtiden.

Vaknade ganska tidigt i dag och det har varit en helt underbar vinterdag, vi kände att solen till och med värmde när det inte blåste. Var i väg och hämtade lite målartillbehör från mammas kille och sen när vi kom hem så stack vi upp till Jennas lägenhet och började skrapa bort lite skarvar. Jag gjorde inte så mycket, satte mig och läste samtidigt som jag höll henne sällskap. Kände inte för att packa upp mer saker i köket, inte lätt för mig att göra heller när jag inte har någon aning om vad hon har för saker. Sen vill jag ju att hon ska välja själv var allt ska stå för det är hennes hem. Nu har hon målat snickerierna inne i sovrummet och spacklat väggarna, i morgon är det dax att slipa väggarna och sen måla. Antingen i morgon eftermiddag eller på onsdag så ska vi iväg till IKEA för att köpa en ny säng till henne. Christer följer med oss i sin bil för han har takräcke så vi får hem sängen. Gullig han är som alltid ställer upp.

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen, går säkert och lägger oss ganska tidigt. Ingen av oss är helt friska heller för den delen. Vill ha värme !! Fryser hela tiden ju.

Hoppas ni läsare haft en trevlig helg och jag önskar er en bra ny vecka.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-20

Städ, flytt OCH dejt !!

Jag o JennaFörst och främst så vill jag bara säga till Maggan att jag svarat på din kommentar under kommentarer på det du skrev sist.

Nu har jag precis blivit barnledig, kom hem nyss efter att suttit i köerna genom stan. Tur att det bara sker två fredagar i månaden när jag kör barnen till Floda. Brukar sakna barnen ganska snabbt men nu känns det som jag har så mycket annat så jag kommer ha annat att tänka på.
Har haft en underbar vecka med barnen, även om det mest har varit Jimmy som varit hemma. I går dock så rök han och jag ihop, förpuberteten kallas det visst för. Han är så envis så jag har lust att strypa honom ibland. Haha. Lämnade in barnens nya telefoner i går, Beas gick inte att starta alls och Jimmys display hade det hamnat massa damm bakom. Beas telefon behövde tydligen bara en uppdatering så där va allt lugnt, sonens fixade dom också men när vi kom hem så fattades massa saker på mobilen som han lagt in. Några teman och alla telefonnummer, han fick tuppjuck och gapade åt mig. Då fick jag fnatt och sa åt honom att han får skylla sig själv när han inte sparat på sim-kortet och minneskortet. Men det skulle tydligen jag hållt koll på eftersom han inte visste att telefonen skulle bli fabriksinställd igen. Hur skulle jag kunnat veta det då !! Blir galen och han stack ut i kylan en stund och svalkade av sig, eller jaaa, det va jag som körde ut honom. Haha. Han kom strax in igen och sen blev vi sams igen. Trodde faktiskt inte jag skulle ha sådana duster med honom för han är mycket lugnare än vad flickorna är/var. Sista tonåringen för min del hoppas jag. Haha. Får ju gråa hår på kuppen. Men för övrigt så har det varit en bra vecka.

I dag ska jag och syrran Joanna städa lite i lägenheten som Jenna flyttar in i. Om killen som hade lägenheten innan skulle ha städat ur så hade vi fått vänta minst en vecka till, hon tyckte vi kunde fixa det själva. Men jag lovade att jag kan städa ur alla skåpen, toan och dammsuga alla golv åt henne. Joanna kommer också hit så vi fixar det snabbare ihop. Jenna ska ändå tapetsera och måla så det är ingen idé att börja städa för ordentligt. Men skåp och toaletten är ju skönt att ha klart så man bara kan börja packa upp lådorna med sådana saker som hör dit.

Sen har jag ett litet avslöjande, jag ska på dejt i helgen. Även om jag inte är ute efter något nytt förhållande, trivs så bra med mitt liv som det är. Men det ska bli kul ändå, verkar vara en jättetrevlig kille och vi kommer säkert bli bra vänner ändå. Det är vad vi kommit överrens om i alla fall, vi träffas som vänner. Lammkött är det ju också, han är bara 25 år. Haha. Jag kommer ju bäst överrens med killar över lag, har alltid varit sådan. Kommer skriva lite om hur det gick efter helgen, bara det blir av nu. Vi har pratat om detta ända sen i december och det har bara kommit massa saker i mellan. Men räkna inte med någon "love in the air" för det är jag INTE ute efter. Ser det bara som en kul grej faktiskt.

Nu får jag väl fixa mig lite frukost, sen har jag några papper jag måste fixa och skicka iväg. Måste även städa lite här hemma, brukar alltid göra det när jag blir barnledig för då vet jag att det håller. Men man ska väl kanske inte räkna med det nu, kan ju bli festande i helgen om jag känner mina systrar rätt. Skulle behöva damma, grovstäda toaletten och tvätta av golven. Men jag orkar inte det i dag när jag ändå måste städa uppe i syrrans lägenhet, får ta mitt nästa vecka innan barnen kommer på fredag igen.

Hoppas alla får en trevlig helg. Sänder en (avundsjuk) tanke till dig G, som är i Colombia och gottar dig i värmen. Du är mannen i mitt liv, kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Önskar allt vore så mycket lättare så det kunde bli något av det. Älskar honom så mycket, men jag lider inte av det längre. *GLAD* Livet är helt underbart som det är. Kramar i massor till er alla som orkar läsa min blogg.
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-18

Förlossning hemma...

Utan barnmorska eller andra hjälpmedel !! Tittade på en dokumentär på femman som handlade om just detta, den utspelade sig i USA och England. Eftersom min dröm, ända sen jag var liten, har varit att bli barnmorska så älskar jag allt på teve som har med förlossningar att göra. Har även varit inne på att bli doula, en som hjälper paret och stöttar när dom ska föda barn. På sjukhus då. Tycker jag har bra erfarenhet av tre egna förlossningar, första med kejsarsnitt efter 16 timmars värkarbete, samt två vaginala. Sen var jag med en tjejkompis när hennes son föddes ett år innan jag fick mitt sista barn. Det var en otrolig upplevelse som jag varmt kan rekomendera.

Första barnet, Bea, fick jag när jag var 18 år. Var ju ganska rädd och visste ju inte alls vad det handlade om. Personalen var helt underbar. Vattnet gick två dagar innan hon till sist kom ut med kejsarsnitt, blev igångsatt med dropp dagen efter vattnet gått. Eftersom inte livmodertappen var mjuk så öppnades den bara 1,5 cm på 16 timmar. Dom sista timmarna så hade jag sådana hemska värkar i ett, utan uppehåll, och då upptäcktes att Bea inte mådde bra. Värdena gick ner och då fick det bli akutsnitt. Jag var beredd att hoppa ut genom fönstret och trodde allvarligt att jag skulle dö, så hemsk var smärtan. Men som tur är så glömmer man fort. Jag kämpade mig upp bara några timmar efter att varit sövd, allt för att få komma hem till julafton. Hon föddes 21 december sent på kvällen. Efteråt ångrade jag mig ju så klart över att jag inte passade på att vila upp mig lite innan man skulle hem. Lätt att vara efterklok i det fallet. Nu blir hon 18 i år, lika gammal som jag var när hon föddes !! Haha, det är inte klokt... kan inte tänka mig henne som mamma.

Med dotter nummer två, Nine, så fick jag en riktigt hemsk barnmorska som motarbetade allt jag ville. Men tack och lov så hann hon bli avlöst av dagpersonalen, några timmar innan Nine föddes, och den barnmorskan var helt underbar. Med Nine hade jag ryggbedövning och tyckte allt gick fint, inte alls rädd som med första barnet. Efteråt har jag fått höra att man kunde bett om att fått byta barnmorska, det hade säkert gjort stor skillnad eftersom man måste känna sig trygg med den som hjälper en. Kom ihåg att häxan ville ge mig lavemang, jag satte mig på tvären och tyckte vi kunde vänta om jag skulle ta det alls. Svaret hon gav mig då var; skyll dig själv !! Vaddå ?? Jävla kärring är min tanke än i dag, det är mitt val om jag ska ha det eller inte. Sen fick jag böna och be om bedövning, fick det till sist (ryggbedövning)och tror jag hann vara inne i sammanlagt 10-12 timmar innan stumpan föddes. Tack vare den andra barnmorskan som kom och avlöste så blev det trots allt en fin upplevelse. Men om jag hade haft henne från början så hade allt gått mycket fortare för då hade jag kunnat slappna av och känna mig trygg i allt. Nu blir lillprinsessan 16 år i april, tänk vad åren går fort.

Till sist har vi sonen, Pim. Det var en drömförlossning. Hade förvärkar i flera dagar innan han väl föddes, men inget var speciellt jobbigt. Hela dagen den 28 maj, så var jag hemma med värkar som kom regelbundet. Kunde vara som normalt hela tiden tills på kvällen vid nio då jag kände att värkarna blev för jobbiga att uthärda. Det är så svårt att veta när man ska åka in, spelar nog ingen roll hur många barn man fått i det fallet. När vi åkte dom få milen till BB så fick jag inte en enda värk, trodde dom skulle skicka hem mig igen. Var framme på förlossningen vid klockan 22. Första timmen där inne så försökte dom ta en CTG kurva, men lillkillen var så vild i magen, trots värkar, att han flyttade på sig hela tiden. Då fick även barnmorskan flytta runt mätarna på magen. Efter en timme gav hon upp och sa skrattande att barnet lever för fulla muggar i alla fall. Hon kände efter och jag var öppen 6 cm, blev ganska chockad eftersom jag bara hade upplevt att det varit jobbigt sista timmen innan vi åkte in. Nu ville jag bada, då var klockan strax efter 23. Hann nog banne mig inte mer än att landa i hörnbadkaret, som fanns i ett rum längst bort från mitt rum, när jag kände att värkarna ändrade karaktär och jag inte klarade av att ligga kvar i badet. Fick kämpat mig upp och skulle tillbaka till rummet. Mitt i korridoren fick jag en så lång och kraftig värk att jag knappt kunde stå på benen, hängde mig mot väggen och bara andades. Väl tillbaka i rummet så fick jag halvsitta i sängen med lustgas att andas. Eftersom det var en lugn kväll på BB så var barnmorskan med mig och Owe hela tiden. Hon tog sig tid att instruera hur jag skulle andas in lusgasen efter värk kurvan, måste säga att om man tar lusgas rätt så fungerar det verkligen. Även om jag kände smärta så fattade jag inte att det var jag som hade ont. Hann inte många minuter alls med lustgasen när övergångsskedet började. Med lustgasens hjälp så klarade jag dom galant, trots att jag slutade andas ett tag när värken höll i sig i några minuter. Fick för mig att jag inte ville andas längre och hörde barnmorskan långt borta beordra mig att jag skulle andas. Till sist slet hon bort lustgasen från mig så jag fick kvickna till. Måste säga att det var en häftig upplevelse att föda helt utan annan bedövning, hela kroppen var liksom med och jag kände mig så trygg och lugn. Sonen föddes klockan 00.40. Hann bara vara inne på förlossningen i 2 timmar och 40 minuter. Barnmorskan var helt underbar och jag var otroligt pigg direkt när han kom ut. Om alla förlossningar skulle vara på det viset så skulle jag kunna föda tio ungar till. Haha.
Nu blir lillpojken 12 år i maj.. oj oj vad det har gått fort. Kommer ihåg detta som det var nyss ju.

Åter till programmet på teve. Visst hade väl jag också en dröm om hemförlossning, men då hade jag absolut viljat ha en barnmorska med mig. Det är så otroligt mycket som kan gå fel och jag skulle inte kunna tänka mig att riskera mitt barns liv på det viset. Även om det inte finns garantier att det går bra bara för att en barnmorska är med, men hon kan ju mer än vad vi kan i alla fall. Tryggast är det ändå att föda på ett sjukhus, trivs man inte med den personal man får så ska man byta. Vill man inte själv säga till så kan man be sin partner göra det. Det är otroligt viktigt att känna sig tillfreds med vem som är med vid ens förlossning och stämmer inte personkemin så spänner man sig och då tar det längre tid och blir mer komplikationer. Sen är jag tveksam till att föda sitt första barn hemma, man har ingen som helst erfarenhet och då kan det också mycket lättare gå snett. Det är min åsikt i detta.

Har man fött barn så sitter minnet kvar för resten av livet, oavsett om det är en fin eller hemsk upplevelse. Jag har svårt att fatta att jag verkligen har fött tre barn, det känns så overkligt. Men det är det häftigaste jag upplevt i mitt liv, samt kompisens förlossning också då på andra plats. Kan fundera på om jag kommer få uppleva det igen, att föda barn alltså. Tror aldrig att man känner sig helt färdig. Får väl se om man träffar Mr Right och om man inte är för gammal då. Om inte så är jag absolut nöjd med dom tre underbara barn jag redan har. Är nöjd med allt helt enkelt.

Så nu till dig Maggan. Du undrade hur många barn jag har och hur gamla dom är. Jag har ju då tre barn. Beatrice som fyller 18 i år, Sandrine som fyller 16 och till sist Jimmy-Lee som fyller 12. Vet att det kom fram i det jag skrev nu innan men vill ändå skriva det en gång till. Kul att du ställde en fråga, är det något mer så är det bara att fråga på.

Nu är klockan mycket och jag ska upp om sex timmar. Dax att krypa ner i sängen under det ljuvliga duntäcket. Brrr, det blir återigen en kall natt. Nu är det elva minusgrader ute. Får skrapa bilrutorna när det är dax att åka vid 7.20. Usch. Längtar efter våren nu !!

Natti natti på er alla...
Postat i Bara Jag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-17

Händelselöst

Ska väl vara glad över att dagarna går sin gilla gång, men det är tråkigt att inte ha något speciellt att skriva om. Helgen har varit väldigt lugn, har knappt sett till döttrarna alls. Dom kom ju hem efter att jag somnat i fredags kväll, sen stack dom så fort dom hade ätit frukost på lördag förmiddag. Bea kom hem efter att ha sovit över hos en kompis natten till söndag, men klockan var väl framåt 15.00 då. Nine kom hemsläntrandes efter klockan 18 först. Bea var bara hemma och vände sen stack hon till en tjejkompis igen. Pim spelade på nätet ihop med Alex i sovrummet så jag och Nine tittade på film ihop. Filmen, Patrik 1,5, var riktigt bra. Den var både rolig och hjärtskärande samtidigt. Är ju som sagt var lite skeptisk mot svenska filmer, tillhör ju inte någon favorit för min del. Men ser iofs lite mer nu förtiden än förut, kan bero på att jag läser mer böcker av svenska författare också. Man ska ju ge alla en chans.

I går var jag i Floda tills sonen slutade skolan, sen var det bara att åka hemåt. Fick fixat middag, kotletter, potatis och gräddsås som både Bea och Pim uppskattade. Sen var det städning av kök, vill alltid ha det överstökat direkt så man kan njuta av tillvaron helt sen. Ser ju mer prydligt ut också för den delen. Sen passade jag på att ta ett långt skönt bad. Skönt att få upp värmen när man är småfrusen. Fattar inte varför jag inte får någon riktig värme här i lägenheten. Elementen i köket och vardagsrummet är varma, men inte i mitt sovrum. Där är det iskallt !! Verkar som det inte orkar pumpa vidare värmen till det elementet, får prata med hyresvärden om det igen. Blir knäpp på denna jäkla fjärrvärme som vi har här. Måste vara någon fel inställning i huset eller så. Kan knappast beror på termostaten till elementet i sovrummet eftersom röret som kommer in från vardagsrummet är kallt. Ibland kommer det ju in värme i sovrummet så det kan inte vara helt stopp, men det är först när det börjar bli mildare väder ute. Blir knäpp på detta när jag inte kan hitta en lösning. Även om det är skönt att ha det svalt i rummet när man sover så är det inte mysigt alls när man jämt går och småhuttrar här inne när det är kallt ute. Jaja, skam den som ger sig.

Kan passa på att prata med hyresvärden om det när han kommer hit i dag. Han ska besikta lägenheten som syrran ska flytta in i. Då ska jag vara med istället för Jenna eftersom hon bor 22 mil bort än så länge. Verkar som det blir flyttkörning nu på lördag då, har ännu inte tittat på priser för vad det kostar att hyra en mindre lastbil. Ska hyra den här i gbg, underlättar ju eftersom det är hit hon ska flytta. Får väl kolla upp på nätet lite så fort jag skrivit klart nu.
Måste bara ringa ett samtal först, ska avboka en tid hos öronläkaren som jag har i morgon. Har inte råd att åka dit nu som läget är ekonomiskt, kostar ju 200 kronor. Sen måste jag kolla upp tider för ombesiktning, finns ju drive in men jag har ingen som helst aning om vilka tider och var det gäller. Skönt om jag får det avklarat denna veckan.

Fick ju skrivit en del trots allt, men guuud vad ointressant. Haha. För andra att läsa menar jag. Men ibland blir det perioder när det inte händer något speciellt alls, då får man skriva om vardagliga små saker som jag gjorde nu. Har massor av ämnen man kan dryfta här inne annars men känner mig inte upplagd för det just nu. Vet att då blir jag sittande här i evigheter. Ni som läser kanske har förslag på något ämne ni tycker är intressant eller något speciellt ni vill veta om mig. Det är öppet för en frågestund nu då med andra ord. Fråga på via kommentarer så ska jag besvara med nytt inlägg. Skulle vara jättekul för mig.

Ha en bra dag i kylan... själv får jag packa in mig i kofta, tofflor och dylikt. Hej svejs så länge.
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-15

Som utlovat..

Lovade min syster Joanna att jag skulle fixa ett kollage med bilder på oss tre systrar. Gick igenom vinterns partybilder när jag, Joanna och Jenna har festat ihop. Var riktigt kul att sitta och gå igenom, blev tvungen att censurera ordentligt bland bilderna eftersom det inte "passar" sig att lägga ut vad som helst på nätet. Haha. Hoppas du är nöjd nu Joanna. Hoppas vi får minst lika kul i fortsättningen när vi går ut. Vi är ju som sagt dom tre mus-ketörerna. Ha en trevlig söndag.
Postat i Party, party | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-14

Lördag..

Somnade tidigt i går, har ju inte mått så jättebra under veckan som gått, det tog väl ut sin rätt till sist när värsta oron gav med sig. Tack återigen för fina kommentarer Maggan, tänk att några skrivna ord kan göra en så glad. Tycker det är jättekul att få kommentarer till det jag skriver, så fortsätt gärna med det. Säger även välkommen till en gammal barndomsbekant, Anne, som hittat hit.

Döttrarna har redan stuckit iväg till Floda igen, sov när dom kom hem i natt och han bara träffa dom en stund nu i morse innan dom stack. Sonen har jag hemma i alla fall och vi får väl ha alla hjärtans dag mys tillsammans då. Jag har letat på nätet efter begagnade fälgar till min bil, usch vad dyrt det är. Fälgarna var värsta skrotet och ändå skulle dom ha långt över 1000 kronor för fyra. Min bästa killkompis skrev till mig på msn när han såg att jag letade efter fälgar. Fick höra att han har fyra som ska passa min bil, vilken tur jag har som har honom när det kniper. Så jag får åka till honom så fort jag har möjlighet till det, är ju en bit att åka. Tack Mattias för hjälpen, älskar dig.

Har även pratat med syrran Joanna nyss, hon satt och väntade på att någon skulle höra av sig och bjuda ut henne. Haha. Jag föreslog att hon kunde bjuda sin syster (mig) på middag i dag, det är ju syskonkärlek och passar väl in en dag som denna. Hörrö Joanna, middag och bio skulle inte sitta fel. Hihi. Hör av dig om du kan tänka dig det. Jag är 1000 gånger bättre än någon kille som sällskap i det fallet. Vi skulle haft Jenna här också, då hade vi kunnat göra något ihop alla tre. Tror hon ska flytta in här i huset nästa helg, ska försöka få tag på henne under dagen för att höra om hon pratat med hyresvärden.

Satt och knåpade ihop lite bilder på barnen och mig som jag lägger upp nu. Det är riktigt kul att sitta och pilla med sånt. Kan jag absolut rekomendera.
Önskar alla ( låter som det är hur många som helst) läsare en riktigt fin alla hjärtans dag. Men glöm inte att det är inte bara en dag om året man ska visa sin kärlek och uppskattning mot andra, det gäller varenda dag. Man kan ju piffa upp denna som något extra om man har någon speciell som man vill uppvakta. Behöver inte kosta något heller. Det är tanken som räknas i det fallet.
Störst av allt är kärleken...

Postat i Guldkorn | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-13

Fredag den trettonde = Turdag ??

Har precis fått samtalet jag väntat på, eftersom personen i fråga vill vara anonym så får jag respektera det. Men jag kan säga så mycket som att det ser hoppfullt ut, proverna var bra och nu krävs det bara en operation och förhoppningsvis så lär slutresultatet inte visa något det heller. Läkaren var väldigt hoppfull och sa att allt ser fint ut och då ska vi banne mig våga tro på det. Känns skönt att fått detta svaret och nu blir det operation inom åtta veckor. Sen hoppas jag att man kan stryka ett streck över detta. Vi kommer hålla tummarna att allt går fint och trots att man aldrig kan säga aldrig så känns det väldigt bra just nu. Det var en pärs att gå igenom och hoppas vi aldrig mer behöver göra det igen. Vi har haft vår beskärda del av den jävla sjukdomen i familjen !! Härligt att framtiden ser ljus ut igen. Och jag som fasade för att det är den s.k otursdagen i dag. Den visade sig bli riktigt bra.. Tack gode gud för det.

Har varit i väg och bytt däck på min bil så jag kan ombesikta den nästa vecka. Har en obalans som vi måste rätta till när vi har mer tid. Ska leta upp andra däck på nätet, bättre begagnade. Vill helst ha friktion, så går dom året om. Fungerar ju utmärkt så länge dom inte blir så slitna som mina båda framdäck var, därav orsaken till att jag krockade. Men har inte råd att köpa något alls denna månaden, pengarna kommer inte räcka till allt som det är nu ändå. Leva snålt ett tag framöver, som vanligt !! Men det spelar ingen roll, är så glad och lycklig över allt jag har ändå så det kan jag leva med.

Nu ska jag leta upp något ätbart att laga till, sonen önskar pasta med bacon och chiliröra. Det skulle inte smaka dumt alls. Får se vad jag har hemma först, annars så får det bli affären en snabbis.

Tack till dig Maggan för dina värmande kommentarer. Kul att du hittade till min sida, du är hjärtligt välkommen. Skriver ju för min egen skull och för att jag tycker det är roligt, är det intressant läsning för någon annan så bjuder jag på det. Jag delar med mig av allt jag bara kan, men när det gäller andra som inte vill dras upp här så respekterar jag det självklart. Men jag kommer fortsätta bjuda på mig själv, och alla ämnen av olika slag, öppet.

Ha nu en trevlig helg.
Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-13

Isabellas första år.

Tänkte jag skulle prova på något nytt och vad passar inte bättre än att jag samlat ihop lite bilder på Isabellas första år. Eleni är en av mina allra bästa vänner och det var underbart att följa hennes graviditet från början till slut. Sen har man följt lilla Isabellas utveckling under första året. Nästa projekt lär väl bli brorsdottern Alina och sen mina barn. Det var väldigt kul att sitta och sortera bland alla kort man har, man glömmer bort allt annat under tiden. Nu ska jag lägga mig och sova. Natti natti.
Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-12

Denna JÄVLA väntan !!

Först och främst vill jag tacka min barndomsvän Anki och sen en okänd kvinna vid namn Maggan för tröstande kommentar. Sådant ger stöd i detta mörker som vi befinner oss i just nu. Vi vill bara få ett besked om vad som ska göras OCH vad som väntar oss. Förhoppningsvis så ska vi ha fått första beskedet senast i morgon. Det är så jobbigt när jag inte kan skriva öppet om detta än, men jag har blivit tillsagd av familjemedlemen att inte skriva om ämnet innan vi vet hur allvarligt det är. Även om jag tror att någon kan gissa sig till vad det handlar om. Känns som man befinner sig i ett slags limbo och varken vet ut eller in. Har lyckats sova gott två nätter i rad nu, först när man vaknar på morgonen så känns allt okej. Tills minnet och ångesten hinner i kapp en, fan vad det känns jobbigt. Jag är ju van vid hur det är att leva med ångest, värre är det för dom andra som inte upplevt det på samma sätt. Önskar jag kunde ta det från dom, åtminstonde för ett tag. Jag som i normala fall är väldigt vetgirig när det gäller allt drar mig för att läsa om detta ämnet, när det gäller ens egna rädsla och oro så vill man inte ha (negativ) fakta om det ämnet. FAN FAN FAN FAN !! Ursäkta men det måste ut...

Nu ska jag försöka gå över till annat eftersom jag inte kan göra något för att påverka situationen ändå.

Nu har jag min älskade son Pimpom här, mötte upp pappan och honom i hamnen. Nu kunde jag köra min egen bil dit och den går fint igen. En liten lättnad i alla fall. När vi kom hem så åt vi lite rester och satt tillsammans vid matbordet länge medans vi pratade om allt möjligt. Sonen ger sig inte in på detta jobbiga ämnet som spökar just nu alls och jag kände att vi kan prata om annat eftersom jag vet hur mycket det skrämmer honom. Han är ju rädd för att jag ska råka ut för det också nu. Hur ska man kunna lova sitt barn att alltid finnas kvar ?? Hur gärna jag vill kunna lova det och verkligen kunna finnas kvar här för alltid. Vi styr inte över sådant, tyvärr i det fallet.
Hans kompis Alex kom ner och dom satte sig och spelade på datorn.
Elenis söta dotter.
Själv passade jag på att åka till Eleni, hon hade åkt på ryggskott och var invalid. Blev kvar där i fem timmar och hade underbart trevligt, oj vad vi har skrattat och pratat om precis allt. Men det kändes som jag fick berättat allt lite mer sakligt utan att bryta ihop, sen när det var avklarat så gick vi över till andra ämnen. Det är just det som är så skönt med henne, vi kan skratta och gråta, prata om precis allt. Man är sig själv och vi har stöttat och gråtit med varandra många många gånger. Trots att vi "bara" känt varann dom tre åren jag bott här, hon bodde i samma hus till i somras, så är det som vi alltid umgåtts. Hon är som en bonus syster för mig. Sen att det är elva år mellan oss, hon yngre, spelar ingen som helst roll. Förut hade vi en daglig kontakt när vi bodde grannar, nu har vi inte det längre men det fungerar bra ändå. Tack och lov för fina och underbara vänner.
David var iväg med Isabella och kom först hem sista två timmarna jag var där, allt för att underlätta för Eleni som knappt kan röra sig. Jag slängde mig ner på golvet med Bella och så har vi busat och lekt, helt underbart ljuvlig är den lilla busan. Oj vilken energi 13 månadersbarn har !! Var helt slut när jag kom hem. Haha.
Pojkarna lanade ?? (tror det heter så) när jag kom hem. Min underbare granne Janita hade lämnat in en film åt mig, medans jag var borta, som jag verkligen ville se. Gjorde lite popcorn och kröp ner i soffan för att titta på Australia, tyckte den var bra. Tittade även på The Grudge 3, den var väl okej men inte bland dom bättre jag sett. Klockan var nästan halv tre när jag var klar och tyckte pojkarna skulle sluta för natten.  Somnade ganska fort, utan att ha läst innan för en gångs skull. Brukar alltid varva ner med lite läsning innan jag ska sova, men kände att jag inte skulle kunna koncentrera mig nu.

I dag skiner solen och det ser inte ut att blåsa något alls, funderar på att gå en liten promenad. Först och främst så ska jag lyckas få sonen ur sängen, sömntuta !!
Jag måste se till att sysselsätta mig med något hela tiden så jag inte grubblar för mycket. Snälla telefon ring !! Ge oss ett besked !! Men först ska jag krypa ner en snabbis brevid sonen och gosmysa lite. Man ska aldrig ta något förgivet har jag märkt....
Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-09

Nu krävs det mirakel !!

Fick ett jättejobbigt besked i kväll som gjorde mig chockad. Kan inte riktigt gå in på vad det gäller än innan vi i familjen får ett slutgiltligt besked. Har gråtit och pratat i telefon dom sista timmarna och nu ber jag om styrka och ork för familjen att klara av att gå igenom allt detta. Än så länge är det helt ovisst om vad det handlar om, hur allvarligt det är. Trots att jag försöker tänka optimistiskt och för en gångs inte förvänta mig det värsta så säger en liten röst inom mig att jag ska tro det värsta redan nu. För att förbereda mig själv och för att kunna stötta om det blir så illa. Men jag kommer aldrig tillåta att det inte går att "fixa", inte om jag har något att säga till om saken. Jag får vara stark för oss alla, nu är det min tur att ge tillbaka igen efter allt som familjen gjort för mig. Kommer aldrig ge upp...
Men jag ber en bön till den högre makten, och våra kära som redan har gått bort, om ett mirakel. Snälla låt inte detta bli början till slutet redan nu. Snälla ge mig styrka att kunna gå igenom detta och stötta dom andra. Jobbigt när jag inte kan skriva öppet om detta än, hoppas att det är ett positivt besked när jag väl kan göra det. Även om ni inte vet vad det handlar om så håll tummar och tår för allt vad ni är värda. Lovar att skriva vad det handlar om den dagen jag vet exakta besked... oavsett dom är bra eller dåliga.

Över till lite annat innan jag ska sova, som om jag nu skulle lyckas göra det.

Syrran Joanna kom hit i går kväll och stannade över natten. Vi pratade om hennes vistelse i Franska alperna och sen tittade vi på två tjejfilmer och mös. Efter det så kröp vi ner i dubbelsängen och tittade på fear factor innan vi somnade vid tretiden. Vår andra syster Carina hämtade upp henne på vägen hem från jobbet.
Efter det kom Christer hit, vi drack kaffe och tjötade om allt möjligt. Milda makter vad den mannen kan få mig att skratta, en riktig pajas är han. Han bestämde sig för att vi skulle hämta kinamat och äta ihop här hemma hos mig innan han skulle åka hem. Hade några riktigt trevliga timmar i hans sällskap. Fick ett paket av honom, med några söta nallar som jag älskar. Tack så mycket för underbart sällskap och för pengarna till bilen. Tack även till den fina presenten. Du är då för gullig. Vilket ex !!

Ska hämta bilen i morgon förmiddag när David ringer, sen åker jag nog till Joanna. Får se om jag får med mig henne hem till mig sen också. Det är ju så mysigt att slippa sova ensam, sen kanske vi kan trösta varandra lite med.

Vilken dag... både glädje och sorg. Fattar inte att det hunnit hända så mycket oväntade saker redan i år, året har ju bara börjat !! Vad mer kommer hända under resten av året ?? Säkert många tråkigheter till, fast även glädjeämnen. Tänker på vad jag skrev i ett tidigare inlägg om vad jag önskar av året, för både mig själv och min familj. Nu efter i kväll så känns det så fjuttigt vad jag skrev, nu finns det bara en önskan. Hoppas verkligen den slår in...
Patetiskt att jag vänder mig till gud nästan bara vid svårigheter, även om jag gör det även ibland när det händer något bra. Kommer aldrig mer ta något förgivet, dax för många förändringar. Dom kommer gynna både mig och mina närmaste. Dax att visa den finska sisun...

Avslutar med dagen viktigaste, gäller för resten av livet för den delen;  Min underbara familj, älskar er<3
Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-09

Änglar finns !!

Det har jag fått erfara efter denna händelse som var. Ringde David i går kväll angående bilen, skulle höra av mig i förmiddags vid elva. Ringde upp honom exakt klockan elva och var rejält nervös. Blev en hel del pladdrande innan jag fick fram vad eländet skulle gå på. Först och främst så kanske jag ska berätta vad som hade hänt med bilen, länkarmen hade fått sig en knäck, även någon balk.. samt så behövs strålkastarpaketet bytas ut helt. Såg hur tusenlapparna flög förbi mina ögon. Nu hade riddaren/ängeln David fixat fram länkarmen och strålkastaren genom Audi !! Tänkte bara OH SHIT !! DYRT !! Men hans brorsa jobbar tydligen där och då fick han dom till ett pangpris, vad vet jag inte. Jag visste ju att bussningarna och staget som skulle bytas efter besiktningen skulle gå på 2500 kronor på verkstan. Kollade själv upp medans jag väntade på pris från David, vad länkarm och strålkastarpaket skulle kosta på mekonomen. 2500 kronor för det. Ängeln David gav mig ett pris på 3800 kronor, för rubbet inkl arbete. Trodde inte mina öron !! Sen är det bara att åka och ombesikta bilen. Vilken lättnad.. trots att det är mycket pengar för mig på en gång. Nu är det ju så att jag bara har en dålig sjukpenning och inga sparpengar. Hade redan fixat dom 2500 kronor som det första hade gått på. Nu fattades det 1300 kronor som jag inte har och inte kunde fixa fram. Sa till David att ge mig några minuter för att fundera på det. Mitt underbara ex Christer fixade det åt mig, han lånar mig det sista så jag kan få det fixat. Får dela upp det på två gångern sen till honom. Så nu kan jag hämta bilen i morgon. Känns helt underbart.

Måste säga att jag skäms lite över att Christer ställer upp så här. Det är ju inget jag har räknat med. Även om det är slut mellan oss så är vi ju bra vänner och vi pratar med varandra om allt mellan himmel och jord. Vi ställer båda upp på varandra om det är något, i den mån vi kan. Att han verkligen bryr sig så mycket om att allt ska fungera för mig så han även lånar ut pengar nu är helt ofattbart. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka honom. Men jag kommer göra det på något sätt, med tiden. Är så lycklig över att verkligen ha vänner som ställer upp när det kniper, på alla sätt. Tack Christer, kommer ALDRIG glömma detta du gör för mig. Du är verkligen en ängel... fast utan vingar ; )

Sen att David ställer upp för att fixa allt detta på bästa sätt för min del är också helt otroligt. Han vet att jag är fattig, när det gäller pengar i alla fall, så han försöker hitta dom bästa billiga lösningar för min del. Har aldrig varit med om maken till att någon gör en sådan sak för sina kunder, i mig har han fått en trogen stamkund när det gäller bilar. Så länge han kommer arbeta med det. Sen på ålderns höst får han väl laga min rullator. Haha.
Jag är så otroligt tacksam för all din hjälp, ingenting är omöjligt enligt dig, och du vet verkligen hur jag fungerar och hetsar upp mig när något krånglar med bilen. Utan dig, ingen bil för min del. Ska banne mig köpa blommor åt dig som tack för all din underbara hjälp. Du är guld värd, en sådan karl skulle jag önska att jag kunde hitta någonstans. Hihi. Synd att du inte är singel ; )

Känns som en stor sten föll från mitt bröst nu, denna helgen har varit jobbig. Har ju inte kunnat tänka på annat än bilen och oroat mig för hur utgången skulle bli. Kunde inte bli bättre och det känns som jag hade änglavakt med allt ändå. Ingen av oss kom till skada och sen ställer två underbara killar upp så här på mig.
Nu kommer det bli några tuffa månader till innan jag är ikapp mig med allt det ekonomiska, det är fasiken värt det. Får leva snålt som bara den, dra in på allt som bara går att dra in. Huvudsaken är att vi har tak över huvudet, mat för dagen och får vara friska. Att det löste sig med bilen är en fin bonus, underlättar mitt liv något enormt. Med tanke på att åka kommunalt inte är något alternativ som fungerar i vårt fall.

Nu ska jag fixa fram lite fika tills Christer kommer. Ska bli kul att få sitta och prata lite skit om allt möjligt med honom igen.
Ha en bra måndag allihopa, min visade sig att bli den bästa på vääääldigt länge. Och jag som hatar måndagar !!
Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-06

Home alone.

Lillsyrran Joanna och jag på DublinersFör en gångs skulle är jag hemma helt ensam en fredagskväll. Det är tomt och tyst, eller jaaa, teven står på så helt tyst är det ju inte. Kommer inget roligt att titta på ändå och jag känner mig lite rastlös, vet inte vad jag ska hitta på. Tänker ju inte gå och lägga mig så här tidigt !! Har en massa filmer jag inte sett som jag kan se, håller på med en bra bok som jag lär ha läst ut om en halvtimme. Inget av det lockar. Men det lär väl bli att jag kokar lite thé och sätter mig i soffan och läser samtidigt som jag har teven på. Sen när jag börjar bli lite seg så kommer jag nog titta på en film. Skulle ha gått på en rockfest i dag men jag känner mig inte i form för det, är ju megaförkyld. Bättre att kurera sig i sin ensamhet. Längtar efter mina barn och det känns så tomt utan dom här, gillar när det är liv runt omkring mig. Även om knappast döttrarna skulle hålla sig hemma när det är fredagskväll så hade ändå sonen varit här, och ev någon kompis till honom.
Längtar tills på måndag och önskar helgen kunde gå fort, får ju veta domen om bilen då. Vill bara ha det överstökat så jag slipper tänka på och oroa mig för eländet. Tortyr att gå och vänta på besked, oavsett vad det gäller.

Nu har Joanna kommit hem igen, pratade lite med henne i natt innan hon blev körd till flygplatsen. Sen ringde hon och väckte mig när hon var på väg till Stockholms central därifrån. Pratade länge om allt som hänt, hon kommer nog till mig i morgon så vi får umgås igen. Synd att det gick som det gick, men det är skönt att ha dig här hemma igen. Snart kommer vår andra syster bo här också och då kommer alla vi fem syskon bo nära varann igen. Härligt.

Pratade med barnens pappa idag och han hade lite tråkiga nyheter, hans sambo har tydligen blivit bestulen på pengar hemma i huset. Hon hade gömt pengarna i ett kuvert och gömt det i sin byrålåda under alla kläder. Nu hade hon upptäckt att kuvertet var borta, inte så roligt. Tydligen så fanns den där i helgen som gick. Båda mina döttrar är misstänka för detta och anklagades, men efter att jag har pratat med dom så har jag svårt att tro att någon av dom skulle ha gjort det. Nu säger jag inte det för att det är mina barn !! Jag förstår att det kan vara frestande och lätt hänt. Hoppas verkligen det kommer fram vem som tagit dom, oavsett om det är hennes barn eller någon av mina barn som gjort det. Tycker nog att jag kan se och höra om något av mina barn ljuger, jag vet hur dom reagerar när dom är skyldiga. Och med tanke på hur upprörda dom var över anklagelsen så tror jag inte att det är någon av dom. Om ni undrar varför inte sonen är misstänkt så är det för att han inte varit där i huset alls från det att hon sett kuvertet sist och tills det  försvann. Ingen kul stämning där nu alls, helgen lär inte bli trevlig för någon av dom. Hoppas det löser sig i alla fall.

Har sett att det är fler och fler som läser min blogg, kul, och jag hoppas ni uppskattar den. Är lite nyfiken på vilka som läser och ni får jättegärna skriva kommentarer. Är det något ni undrar över så är det bara att fråga. Tack för att ni finns.

Ha nu en trevlig helg.
Postat i Sick and tired | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-05

Krockat med bilen !!

Är fortfarande lite skakig och inte på humör att skriva, får se hur mycket jag orkar skriva om det.
I går när jag och sonen var på väg hem från Floda så lyckades jag köra rätt in i ett räcke. Det var en kurva och som tur var så var ju inte hastigheten för hög, när jag tryckte ner bromsen så kände jag hur bilen släppte och kanade rätt in i räcket. Den känslan när bilen bara släppte var hemsk, har sett det igen så fort jag försökte sova i natt. Först så tyckte jag inte det såg så farligt ut, glasen till strålkastaren på vänster sida krossades helt, sen blev det en buckla brevid. Inget på kofångaren eller annat, tyckte inte det verkade så farligt alls så jag tänkte köra där ifrån. Då märkte jag hur trögt det gick när jag gasade, hoppade ut igen för att kolla och då upptäckte jag att däcket hade flyttats bakåt och satt fast mot skärmen. Ringde David som ändå skulle fixa min bil. Han var en ängel och kom dit och bogserade bort min bil medans polisen tog uppgifter och jag fick blåsa. Sen hämtade han mig och körde mig hem. Han lät väldigt optimistisk och tror att det är länkarmen eller något liknande som gav med sig. Med tanke på att bussningarna till det var helt slut så behövs det inte så mycket för att det ska hända något liknande. Han har inte tid att kolla upp det förrän på måndag så då får jag besked om vad som är fel och om det är det vi tror så behöver det inte bli så dyrt. Men det känns så himla onödigt att detta hände, blev ju så glad efter besiktningen och hade ställt in mig på att jag kommer kunna behålla bilen. Nu beror det ju helt och hållet på hur omfattande skadorna är och om det är värt att lägga ner dom pengarna på att fixa bilen. Men som min kära granne Janita sa till mig, det kunde ha gått mer illa och ännu värre om jag och/eller Jimmy hade skadats. Jag känner väl av det i kroppen, efter att ha spänt mig och där bältet tog emot, detsamma för sonen. Hamnade nog i chocktillstånd för först på kvällen släppte allt och jag började må riktigt dåligt. Efter polisen så bröt jag ihop och Jimmy fick trösta mig, var nog mycket rädslan som släppte då tror jag. Kände mig som jag hade sprungit värsta maratonloppet resten av dagen, var helt slut och trodde jag skulle somna utan problem. Men så lätt var det inte, så fort jag blundade så såg jag hur bilen släppte när jag bromsade och fick en panikkänsla sen låg jag och funderade på hur bilen är uppbyggd för att försöka komma på vad som mer kan ha gått sönder. Alltså alla stag som håller upp däcket och upphängningen. Haha. Blev ju inte klokare för det och ska nog försöka att inte tänka så mycket på det innan jag får besked. Som Janita sa, bilen blir varken lagad eller går mer sönder för att jag grubblar över saken. Du är så klok gumman och vet exakt hur jag fungerar. Min extramamma är du.  Tack för att jag fått låna din bil i dag och att du fick mig att sätta mig bakom ratten igen, var rejält nervös innan jag kom iväg. Nu känns den biten bättre i alla fall.
Kom underfund med hur mycket jag älskar och behöver min gamla bil... hoppas verkligen inte detta blir för dyrt. Utöver dom 2500 kronorna jag skulle betalat för att fixat tvåorna till besiktningen alltså.
David förstår mitt dilemma och kommer nog hjälpa mig att komma undan så billigt som möjligt, han är verkligen guld värd och jag kommer fortsätta gå till honom när han byter arbetsplats. Att han är väldigt söt också är en fin bonus. Haha. Trevligt att vila ögonen på honom och trots att han är gift/sambo så är han alltid så gullig mot mig.
Pratade med mitt ex och gode vän Christer i dag, berättade om det som hänt och han sa att jag kunde räkna med honom om pengar skulle bli ett problem. Då lånar han ut till mig och jag får betala tillbaka genom att dela upp beloppet. Vilka underbara vänner man har egentligen, när det krisar så visar det sig verkligen vilka som stöttar och ställer upp. Nu menar jag ju inte att det handlar om pengar, utan om omtanke såklart, att dom lyssnar på en när man behöver någon att verkligen få prata med. Det är så många av mina närmaste vänner och familj som finns som ett skyddsnät åt mig, som fångar upp mig när det går illa. Utan er hade jag inte orkat eller klarat mig hittills. Tusen tack till er alla...

Blev inte så kort inlägg trots allt, när man väl sitter och skriver så rinner det på liksom. Men eftersom jag blev barnledig helt en dag för tidigt så har jag inte så mycket annat för mig. Jimmy åkte hem med pappa så han kommer lättare till skolan i morgon. Ååh vad det känns tomt utan några barn. Nu har dom lov nästa vecka också så flickorna lär stanna i Floda tills minst fredag nästa vecka. Sonen kommer nog några dagar tidigare till mig om jag har tur. Älskar er mina små rumpetroll <3

Har pratat med båda småsystrarna i dag. Med Jenna om flytten, verkar bli flyttkörning om två veckor redan. Tur att det blir när jag är barnledig nästa gång. Sen kommer jag sättas i arbete när det gäller att renovera lite i lägenheten också. Ska bli kul att fixa sådant med lillsyrran.
Sen har jag pratat med Joanna också, hon kommer hem från Frankrike i morgon. Det tog är slut med Neil och hon ville hem igen när det ändå är över. Ska bli kul att träffa henne även om det bara har gått en månad knappt. Har verkligen längtat efter henne.

Nu orkar jag inte skriva något mer, näsan rinner och kliar. Attans förkylning som kom tillbaka igen.
Ska lägga mig i soffan och läsa lite innan jag kryper ner i sängen. Natti natti.
Postat i Sick and tired | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-02-02

En snabbis..

Passar på att skriva en snabbis nu innan jag ska sova. Har ju barnen här och då är datorn occuperad mest hela tiden. Har ju tillgång till den helt själv varannan vecka så då spelar dom andra veckorna inte så stor roll. Har hänt en del så just därför tänkte jag skriva och uppdatera lite.

Helgen har varit relativt lugn, har haft alla barnen och Nines pojkvän här. Natten till lördag fick jag åka till Floda och hämta festprissarna vid tre på natten. Sen har vi väl inte gjort så mycket, jag har fixat och donat samt passat upp på barnen. Haha. Gillar att göra det och perfekt när man inte har någon pojkvän att skämma bort.
I söndags så åkte jag, Nine och Willy till sjukhuset med Nine, hon var i riktigt dåligt skick. Visade sig att hon har en njurinflammation och hon fick stark antibiotika, har hon inte blivit bättre tills på onsdag så måste vi åka in igen. Hoppas det inte betyder att det är något allvarligt. Hon har ju svåra smärtor så nu går hon även på morfintabletter.
Det är så hemskt när ens barn lider, önskar jag kunde ta över det istället. Sen verkar dom andra två barnen inte vara i bästa skicket heller, något som går. Hörde av barnens pappa att hans sambo är riktigt dålig där hemma också. Inte så lätt när allt går runt oss alla hela tiden. Så trött på alla infektioner nu. Snälla, bli vår snart...

Var iväg hos tandspecialisten med Nine idag, med tanke på hennes framtänder. Dom är skadade och inte snygga alls efter att tandläkarn försökte fixa till dom. Så det lär bli aktuellt med två kronor inom en snar framtid. Då ska hon passa på att bleka tänderna samtidigt. Får se när det blir av nu då.
Sen beställde jag tid för bilreparationen också, ska lämna in den på torsdag. Härligt att få det överstökat och en bil som funkar som den ska. Ska se om jag lyckas få ur dubben i två av vinterdäcken jag har i källaren så jag kan byta till dom så är det perfekt sen. Har ju friktionsdäck på bilen nu och vill hellre ha det än dubb. Måste spara in på pengar med tanke på att det går på 2500 kronor att laga bilen. Kunde haft roligare för dom pengarna, men i gengäld så har jag en fungerande bil. Man är fattig som ensamstående. Denna månden kommer inte bli rolig med tanke på att även bilskatten kommer och några andra större räkningar. Suck och stön !! Får leva snålt helt enkelt.

Hur mår jag själv då ?? Jodå, jag mår bättre än på länge, trots allt som strulat runt omkring mig så håller jag modet uppe.
Kan avslöja en hemlighet som jag ska forska lite mer i... gäller studier och jag har kommit på vad jag vill bli.
Något inom teknik eller elektriker. Det är det rätta för mig med tanke på vilken problemlösare jag är när det gäller sådant. Helt otroligt att jag inte kommit på det tidigare, har inte tänkt på att något som intresserar mig så mycket kan vara ett drömjobb för mig. Är ju även intresserad av bilar, funderade på fordon men jag gillar bara lite äldre bilar och inte dom nya som mest består av databoxar till höger och vänster. Det ska vara ett nöja att plocka ner en hel motor, byta delar och sen kunna bygga ihop motorn till att fungera. Nu har jag lite planer som jag måste ta reda på hur jag ska utveckla för att kunna uppfylla dom. Kommer skriva om det mer när jag vet mer... håll tummarna !!

Nu ska jag krypa ner brevid sonen, klockan ringer halv sju i morgon. Vi tittade på filmen Wall-E nyss, det var mysigt att sitta och mysa i soffan tillsammans och skratta gott åt filmen. Sa till Pim att han gärna får vara här nästa vecka när han har lov om han vill, så han kommer nog i början av nästa vecka till mig igen så vi kan passa på att umgås helt själva. Härligt !!
Först borsta tänderna, sen sova. NattiNatti, dröm sött.

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()