2010-01-30

What´s love got to do with it

Spelar ingen roll hur många gånger jag ser denna filmen om Tina Turners liv så berör den lika mycket varje gång. Hon är verkligen ett bevis på hur stark man kan vara. Jag är imponerad men samtidigt fundersam över hur hon klarade av det livet hon hade med Ike. Får mig att undra varför man inte går vid första slaget. Jag själv skulle vara livrädd för att få stryk av min partner och ännu mer att stanna kvar hos honom i det fallet. Är det då starkt att klara av att stanna kvar som hon gjorde? När man får insyn i sådana livsöden så dyker många tankar och frågor upp. Men framför allt är jag imponerad över att hon till sist vågade slå tillbaka och sen lämna honom. Detta är en klart sevärd film. Angela Basset som spelar Tina i filmen gör en fantastisk rolltolkning. Jag rekommenderar filmen varmt.

Postat i Filmtips | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-30

Mmmmmm

Jag har blivit helt galet tokig i något väldigt onyttigt. Schweizernötschoklad från Marabou. Det var min gravida lillasyster Joanna som köpte med sig det hem till mig i höstas när vi hade vår tisdagsmyskväll. Tyckte det var väldigt gott men det tog ett tag innan jag köpt det själv. Nu har jag ätit det tre gånger redan under denna veckan!! Inte bra alls. Bea sa att det finns mörk choklad med hög kakaohalt som också är med nötter. Ska kolla upp detta för jag måste ju tänka på figuren så jag inte går upp när jag lyckats gå ner det jag har gjort hit tills. Det är något med hur nötterna krasar mellan tänderna ihop med chokladen som gör att jag blir helt lyrisk. Helnöt ska det inte vara, utan nötbitar. Eller ska kanske prova att äta nötter bara. Måste vara hård och begränsa mig till att bara äta det en gång i veckan. Inte bra när man får dille på onyttiga saker. Har för mig att choklad är något som kan liknas vid sex, hur tillfredställd man känner sig under tiden och efteråt. Kanske beror på sexbristen i ett halvår nu som gör att jag måste ha något substitut. Haha. Jag är knäpp helt enkelt. Har en massa konstiga funderingar i mitt huvud som ni märker.

Så nu är frågan... ska man äta choklad med nötter eller ha sex i stället? Jag vet ju vilket som är nyttigast... men då måste jag bara hitta någon att ha regelbunden sex med först då. Haha. Ciao


Postat i Mina funderingar | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-30

Brrrrrrrr

Känns lite småkyligt inne i lägenheten, även om elementen är rejält varma. Har tänt lite ljus för att göra det lite varmare och mysigare. Försöker hitta ett bekvämt sätt att sitta i soffan på, har så ont i baken efter min graciösa vurpa. Man borde ha en badring som man blåste lite luft i att sitta på. Nu får jag halvligga/sitta på ena sidan så man mest belastar höften/låret. Sen går man som man hade skitit på sig, vaggar fram som en anka. Visst är det underbart!! Tänker inte ta på mig dom jäkla foppisarna någon mer gång när jag ska ut en snabbis, inte så länge det är vinter i alla fall.

Lägger in lite mysbilder på hur det ser ut med ljusen här hemma just nu, tänker ju knappast lägga in bild på min häck för att visa hur den ser ut. Haha. Trevlig kväll på er.










Den sista bilden på den hängande lyktan, fick två likadana av Bea i julklapp. Önskade mig ett par som jag kunde hänga i den stora öppningen mellan köket och vardagsrummet. Tycker dom är jättefina.

Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-30

Håhåjaja

Nu lärde jag mig att foppatofflor och vinter inte går ihop. Det visste jag väl redan innan för det är inga vinterskor precis. Men jag tog på mig dom när jag skulle ut och slänga sopor i soprummet. Självklart, när man går i sina egna tankar och inte är så uppmärksam, så trampar jag på det enda stället det inte var sandat. Vilket gör att jag gör en fin vurpa och landar på arslet. Det är ju rena isgatan ute nu efter att det töade häromdagen och efter det är det 12 minusgrader ute. Trots att det gjorde jävligt ont i rumpen så kan jag inte låta bli att skämmas över om någon såg mig!! Måste ha sett ut som den döende svanen, eller mer valen i mitt fall, som gjorde sitt sista dödsryck eller något. Själv kunde jag inte annat än skratta åt eländet, det blir en blandning mellan skrattande och ojande. Hahahahaaaajajhaha. Har lust att stoppa in rumpan i frysen för att bedöva den lite, men frysen är för liten för min stora bakdel. Jag får blåmärken så jäkla lätt och jag kan tänka mig att min bak kommer bli som en färgpalett nu under helgen. Tur att man inte behöver visa sig naken för någon.

Sov pinsamt länge i dag, vaknade strax efter ett. Som vanligt flyger jag upp ur sängen så fort jag får syn på klockan när den är så mycket. Men jag somnade inte förrän framåt sju i morse. Blev sittande framför datorn och teven tills klockan var tre och efter det skulle jag självklart läsa ett kapitel i boken. Det blev flera kapitel. När jag är bortdomnad och ligger som skönast så vaknar jag till av att det låter som fasen i källaren under mig. Jag flyger upp med hjärtat i halsgropen. Är nojjig efter inbrottet under julhelgen. Och funderar på om jag ska springa ner i bara nattlinnet eller ringa grannen om hjälp. Nu visade det sig vara grannen som var uppe tidigt och skulle åka i väg. Jag hade ingen tanke på att någon i huset skulle gå ner i källarförråden strax före klockan fem på morgonen. Även om jag pratade med honom så blev jag inte lugnad. Han hade själv hört ljud från källaren tidigare under natten. Detta gjorde att jag låg och spände mig och stressade upp mig för minsta lilla ljud, men till sist så somnade jag gott i alla fall.

Nu ska jag försöka greja lite här hemma, blev ingen ork till det i går. Ha en fin lördag. Kramis

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-25

Bebisdrömmar!!

Min äldsta dotter Bea har haft två konstiga drömmar om mig i helgen. Först drömde hon att jag var gravid och hon var jätteglad över detta. Jag svarade att det är omöjligt eftersom jag inte haft sex på fem månader!! Men jungfru Maria blev ju gravid så inget är väl omöjligt. Nej då, jag har precis haft min mens så det är ingen risk. Hoppas jag, med min "tur" så kanske en ande befruktar mig....





Natten efter så drömde hon att jag fick barnet, en flicka som fick heta Melissa. Efter det så har jag tänkt lite på detta om fler barn. En del av mig skulle kanske vilja ha ett barn till. Men det är så mycket som krävs för det i så fall. En sak som jag tänker är att jag inte vill ha halvsyskon till mina nuvarande barn. Låter kanske töntigt men jag vill att dom ska ha samma pappa. Trots att jag själv har "bara" halvsyskon, och inte tänker på det, så är det ändå en annan sak när det gäller mina egna barn. Jag förklarade detta för Bea, sa även att jag inte tror jag skulle orka börja om igen. Det känns som jag är på slutspurten när det gäller mina barn nu när dom är såpass stora.
Bea ringde faktiskt till deras pappa för att fråga om han ville ha fler barn, med mig. Hahaha. Jag kunde knappast hålla mig för skratt i bakgrunden. Jag visste ju redan svarat på den frågan, han är mer färdig med att skaffa barn än vad jag är, sen skulle han knappast skaffa barn med mig! I dagens läge är jag också klar på den punkten, men skulle jag träffa min drömkille och vi skulle leva lyckliga i alla våra dagar, så ska jag aldrig säga aldrig. Men det är något framtiden får utvisa i så fall, sen är jag snart för gammal för att bli mamma igen ändå. Jag tänker njuta av mina syskonbarn och sen får jag helt enkelt se fram emot egna barnbarn. Tror Bea kommer skaffa barn inom några år ändå om hon och hennes pojkvän fortsätter att vara ihop.

Nu är namnet bestämt på min lilla brorson, han ska heta Silas. Nu är han redan över 1 månad gammal, lillskrutten. Längtar efter att få träffa honom igen, blir inte så ofta nu när jag inte har bil längre. Annat var det när Alina föddes, då träffade jag dom var och varannan dag. Helt otroligt att hon redan ska fylla 4 år i maj, nu är hon även en stolt storasyster och det syns hur mycket hon tycker om sin lillebror. Lägger in en ny bild som brorsan skickat till mig.
Nu ska jag umgås lite med Bea, skriver mer en annan gång. Ciao




Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-23

Underbara lördag

Nu är det bara jag och sonen hemma, Bea stack i väg till en tjejkompis och kommer hem i morgon igen. Ninemus stannar kvar i Herrljunga hos sin pojkvän. Först var det meningen att hon skulle komma till mig i dag och stanna tills i morgon. Men nu skulle dom ut på isen med pojkvännens familj för att umgås med skridskoråkning och korvgrillning. Självklart tyckte jag hon skulle stanna kvar för att få vara med om det mysiga. Kommer i håg när vi brukade göra sådant också. Kanske skulle kunna sticka i väg till slättadamm och göra det nästa vecka med barnen. Får föreslå det och höra vad dom tycket om detta. Ninemus kommer till mig på tisdagkväll i stället och stannar tills på onsdag kväll, hon har studiedag då. Ska bli mysigt att få umgås själv med alla tre barnen samtidigt.

Måste bara berätta att det blev prat om sex under veckan. Prat om när jag hade haft det sist och jag fick verkligen anstränga hjärnkontoret till max för att komma underfund med när det var!! Kom fram till att det var i början av augusti... vad fan... det är ju jättelänge sen!! Haha. Personen jag pratade med om detta tyckte det lät för jävla länge. Det tycker jag också om man tänker på hur många månader det är, men annars så känns det helt okej faktiskt. Jag tänker inte ha sex bara för att, jag vill ha det med någon som betyder något för mig i så fall. Och i nuläget finns det ingen som jag känner så för. Jag har ingen på g alls och det är lugnt och fridfullt. Känner mig ganska nöjd med detta trots att man kan sakna någon annan ibland. Men jag tror jag har svårt att släppa in någon som läget är. Jag känner mig ganska vilsen när det gäller vissa saker och jag har lite jag måste ordna upp och komma underfund med. Jag vet att jag brukar vara öppen om det mesta när det gäller mig själv, men detta vill jag inte skriva öppet om eftersom det känns pinsamt för mig. Jag är inte mogen för det, än. Jag försöker ju till och med förtränga dom tankarna som dyker upp och göra annat för att inte tvinga mig själv att ta tag i problemen. Jag blir så trött på mig själv ibland. Då kan man inte involvera sig med någon annan när man inte själv känner sig "hel". Så är det för mig.

I dag tänker vi bara ta det lugnt. Jag tänker småplocka lite här hemma. Sen ska jag göra middag till mig och sonen. Det blir kyckling, currysås och ris. Namnam.
Kvällen lär bli lugna gatan. Skönt för jag är inte helt återställd än från infektionen.

Vet att jag har varit dålig på att skriva sen jag fick denna datorn. Men det har inte hänt något nytt att berätta och jag kan inte bara svamla om tråkigheter här inne jämt. Känns som det är en gnällblogg många gånger och det förvånar mig om någon ens orkar läsa skiten. Men detta är mitt tragiska liv... jag gör det knappast lättare själv heller och får skylla mig själv vissa gånger. Kanske borde heta gnällspiken istället. Haha

Nu pockar sonen på uppmärksamheten här och jag kan inte koncentrera mig på vad jag skriver. Önskar er en mysig helg. Ciao
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-16

Lite olika bilder






Här har sonen roat sig med att skotta ner snö i källartrappan-
Gissa vem som fick skotta upp allt sen? Jooo, jag såklart!




Juldagen hemma hos oss. Lite blandade bilder på barnen och flickornas
pojkvänner samt Nisse.




















Annandag jul när brorsan och hans familj var här på besök.
Mitt första möte med lille brorsonen.
























Bea och Matti är på väg till en nyårsfest. Vackert par.









Bea och Jimmy på nyårsdagen.









Syrran Carinas lilla söta Wilma. 5 januari









Joanna på sin födelsedag. 5 januari






Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-16

Allt på samma gång

Hur kommer det sig att man alltid ska åka på allt på samma gång? Det räcker väl för jösse namn att jag hostar lungorna ur mig och att det känns som jag snyter ut flera kilo snor hela tiden. Till det ska man självklart också åka på en riktigt jobbig mensvärk. Med min dåliga humor så kan jag ju bara säga att det känns som det rinner överallt just nu. Roligt värre, NOT!!

Nu åkte sonen till pappa för en stund sen, så nu är det ovanligt tyst här hemma. Har iofs teven på som sällskap, men som vanligt så visas det inget sevärt. Skulle installera voddler på denna datorn i går, får det gratis via bredbandsbolaget, men något gör att det inte fungerar att installera på denna datorn. Får göra det på min stationära dator när jag får hem den nästa helg i stället. Men helst av allt hade jag viljat haft det på denna datorn för då kan jag ligga i sängen och titta utan problem, eller i soffan. Ska be min käre kusin om hjälp för att kolla varför det inte gick att installera här. Blir galen när det inte fungerar som jag vill, nu har jag inte tålamod heller att orka försöka göra det själv. Kanske beror på att detta är en minidator, den är ju inte till för allt. Men en bra början för mig att lära mig använda just en laptop, fungerar lättare för varje dag märker jag. Snart lär jag och den inbyggda musen komma bra överrens.

Nu tänker jag lägga mig och slötitta på teve, lär säkert däcka av en stund eftersom jag har ont i huvudet också. Vill bara bli frisk nu så jag får orken tillbaka, har så mycket jag vill och behöver få gjort här hemma.

Passar på att lägga in någon bild på syrrans fina gravidmage, hon skickade bilder till mig som är tagna under julen. Då var hon i vecka 30, nu är det inte långt kvar tills vi får se vem som bor i magen. Jag har en känsla av att det är en flicka, får se om jag har rätt i det.

Ha en fortsatt trevlig helg. Kramis






Joanna och hennes gravida vännina Karro under julhelgen.





Joanna i vecka 30, taget på julafton

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-15

Fredag

Sitter här i soffan och låter datorn värma magen, har sådan mensvärk och det lindrar lite. Kikar runt lite överallt på nätet för att ha något att göra. Sonen ligger och sover, han mår inte alls bra. Han blev tvungen att vända på centralen i morse och åka tillbaka hem hit eftersom han spydde. Stackars älsklingen, han åkte ju på magsjuka i måndags och efter att ha varit hemma hela veckan så var han första dagen i skolan i går. Nu blev det ingen skola i dag, verkar vara ett bakslag eller något. Egentligen skulle han till pappa efter skolan i dag, men nu stannar han här tills han mår bättre. Tror nog han åker dit i morgon redan, mig spelar det ingen roll att han stannar eftersom jag ändå inte har några planer för helgen. Är ju själv vrålförkyld och riktigt hängig, tänkte bara ta det väldigt lugnt själv här hemma.

Är förundrad över hur länge vi har haft snö och kallt nu, men det piggar faktiskt upp eftersom det inte känns lika mörkt ute. Börjar längta efter våren nu när julmånaden är över. Men det är ju några månader kvar tills dess. Om man tänker på att syrran ska ha barn i början av mars och det bara är sju veckor kvar tills dess så känns det faktiskt inte lika långt. Bara man kommer till slutet av mars så är våren nästan här, om det är som det brukar vara vill säga. För så här kall vinter är det länge sen man upplevt här nere. Läste någonstans att det är brist på pulkor och liknande, att det är beställningstid på det. Haha. Låter helt otroligt. Jag är bara glad över att slippa allt det gråa trista och leriga som vi är vana vid här på västkusten under vintern. Nu måste man bylta på sig rejält för att gå ut och man känner sig pigg efter all härlig kall och frisk luft. Just nu är det iofs inte klart väder ute, var soligt under morgonen och förmiddagen men nu är det rejält mulet. Ser ut som det ska bli snö.

Nu ska jag kika till sonen och sedan ska jag plocka undan lite här hemma, ta ett varv med dammsugaren också. Blir så mycket grus i hallen nu som man drar med sig in med skorna. Hatar grusiga och smuliga golv, tur att dammråttorna är mjuka. Haha.

Detta blev ett tråkigt inlägg, man skulle tro att jag som levt utan dator i flera veckor borde ha skrivklåda nu, men så är det faktiskt inte. Känner mig inte på humör nu när jag mår som jag gör, det blir snart bättre och då kanske inspirationen återkommer.

Önskar er en trevlig helg. Ciao
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-14

Im back!!

Nu sitter jag i soffan och skriver detta inlägget, har nämligen skaffat mig en ny dator som jag fick hem i dag. En rosa laptop och det känns otroligt ovant att sitta och skriva på dessa tangenter. Sen att det är en platta istället för mus är ännu mer ovant. Undrar om jag kommer lära mig detta. Haha. Kanske är för gammal för sådana här moderniteter.
Min stationära dator har kusinen fixat iordning och jag ska bara hämta hem den, måste fixa skjuts med bil för jag tänker inte kånka med den på bussen. Så jag ska ringa och höra med brorsan om han kan köra.
Varför jag skaffade en dator till var för att det alltid är bråk om datorn här hemma. Sonen spelar ju mycket onlinespel och det tar oftast lång tid. Har ju drömt om att skaffa en bärbar dator också för att lätt kunna sätta mig var som helst och skriva. Sen kan jag ta med den överallt också eftersom den har en dongel. Jag har ju 3 abbonemang sen länge och nu fick jag ett bra erbjudande om mobilt bredband och en dator till det, kostar mig inte mycket alls och jag tycker det får vara värt det. Nu kan jag och döttrarna använda denna när vi känner för det. Men jag kan tro att det kommer bli bråk även om denna datorn nu i början eftersom det är nytt. Haha. Alltid ska det tjafsas om något. Men just nu känns det gott att kunna sätta sig var som helst i lägenheten med datorn. Bea sa att man till och med kunde ha med den när man går på toa för att bajsa. Haha. Men så långt tänker jag inte sträcka mig. Någon måtta får det allt vara.

Skriver mer en annan gång, har ju hänt mycket under dom veckorna jag har levt helt utan dator men det är för mycket att skriva om. Nu tänker jag se till att få lite mat i magen. Är krasslig och har ingen vidare matlust eftersom allt smakar snor, men hungerskänslan finns ju kvar ändå.

Hoppas allt är bra med er. Kram så länge.





Postat i Guldkorn | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-01-02

Nytt år och säkerligen nya bekymmer

Nu sitter jag och sonen här igen, han spelar och jag har kollat runt lite på nätet undertiden. Kom på att jag lika gärna kan passa på att skriva ett inlägg när jag ändå har tid kvar. Ninemus och Wille kommer strax till mig också, även Matti senare i dag. Så det kommer bli fullt hus igen. Då trivs jag som bäst.

Nyårsafton gick fint, till sist trots att jag inte hade sovit en blund under natten. Sista veckan hade jag börjat få tandvärk igen. Då hade det ändå hållt sig lugnt ett tag. Men natten till nyårsafton så blev det värre än vad det någonsin hade varit innan. Jag provade till och med dom starkaste tabletterna och inte ens det hjälpte ett piss. Jag gjorde inte mycket annat än grät och vankade runt hela natten. När klockan var nio på morgonen så ringde jag tandläkarakuten, då var jag klar för att ta livet av mig rent ut sagt. Jag fick en tid samma dag klockan 12.30 och det tog en liten stund innan jag hittade vart det låg på Heden. Tur att jag var ensam i väntrummet för tårarna rann i ett. Sen när jag väl fick komma in till tandläkarn och sätta mig i stolen så började han knacka runt på tänderna på den sidan jag hade så ont i. Jag kände ingenting av det. Men jag berättade för honom vilken tand jag kände mest i, som jag trodde det var. Berättade att jag får jätteont i den direkt om jag får något kallt eller varmt mot baksidan av tanden och att det hade varit så i ett halvår. Han tog munstycket som blåser luft mot den, trodde jag, och jag höll på att hoppa upp i taket av smärtan. Han hittade rätt direkt, tänkte jag, och då skrattade han och sa att det inte var den tanden jag trodde. En tand som är rotfylld har man ingen känsel i, som jag trodde det var och som det kändes som. Det var den sista tanden som satt brevid som jag reagerade så kraftigt på när han blåste på den. Han tog bilder och det visade väl svagt att det var något, han tyckte att den skulle öppnas för att se hur det såg ut. Han bedövade enbart den sista tanden och när den tog så sjönk jag ihop på stolen. Vilken känsla!! Smärtan var helt borta och jag både skrattade och grät av lättnad över detta. När han borrat upp tanden så välde det något med bakterier, tydligen inte var utan något annat. Han förklarade för mig att eftersom det var en så kraftig inflammation i pulpan så blir det ett kraftigt tryck inne i tanden som är mycket smärtsamt och han var förundrad över att jag hade klarat av att leva med detta till och från i ett halvår redan. Och eftersom jag hade gått så länge med detta så hade jag även fått en inflammation i käkbenet och nu ska jag äta antibiotika 3 tabletter om dagen i sju dagar. Visst känner jag mig lite öm på den sidan men smärtan är borta. Jag är så jäkla glad över att han hittade felet. Nu är den bara provisoriskt lagad och jag måste rotfylla tanden. Men först ska jag låta infektionen läka ut. Förstår inte att min egen tandläkare hittade detta felet, den rotfyllningen jag gjorde sist var tydligen helt i onödan. Så nu tänker jag faktiskt leta efter en annan tandläkare här i Göteborg i stället.

Så som ni ser så hade jag ett väldigt fint slut på den sista dagen detta året. Smärtan är borta och nu reagerar jag inte med smärta längre alls när jag äter varma eller kalla saker. Sååå skönt.
Efter tandläkaren så åkte jag hem och började förbereda vår nyårsmiddag. Vi hade jättemysigt när vi alla satt och åt lasagne och en god sallad. Efter maten sen så stack döttrarna och deras killar iväg på olika fester. Jag och sonen blev kvar ensamma hemma och vi gick ut för att smälla lite smällare och raketer. Vi hade jättekul och glömde av att det var så kallt. Både jag och sonen var trötta och däckade i säng redan klockan 1. Och sen har vi bara haft det lugnt och skönt efter det.

Nu ska jag gå och handla lite och sedan ska vi gå hem. Hoppas ni haft en fin nyår och en bra start på det nya året. Tror detta året kommer bjuda på många nya bekymmer som jag kan skriva om här i bloggen. Haha. Det är ju mitt liv i ett nötskal. Kram på er.
Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()