2010-09-30

Det var en gång....

...en tant som hade väldigt jobbig huvudvärk en hel torsdag. Blev inte bättre av att hennes grannar ovanpå levde rövare extra just den dagen heller. Det skulle hoppas och skuttas, spelas musik och dammsugas. Dammsugar munstycket gnisslar bara högre för varje gång dom drar den fram och tillbaka över golvet. Tanten hade mest av allt lust att strypa sina grannar, men hindrades av att hon inte klarade av att kravla sig upp för trapporna en våning. Detta var min dag i ett nötskal. Jag hatar att det är så jävla lyhört i detta förbannade huset. Har aldrig varit så extremt mycket oväsen med någon annan som bott ovanför mig innan. Jag hör till och med när dom pratar i normal samtalston ovanför mig, även om jag inte kan urskilja orden. Får det verkligen vara så?? Allt låter så extremt högt i detta huset och ingen som inte har bott här fattar hur illa det är. Nu har dom trevliga grannarna en gammal dam ovanför sig som aldrig för något väsen alls så dom vet ju faktiskt inte hur det är. Dom har iofs sagt till mig att jag ska säga till om det är så att dom stör. Men man kan ju inte gnälla över vanliga ljud under dagtid. Sen vill jag inte vara en bitterfitta till gnällkärring heller. Fast väljer dom att dammsuga efter klockan 22 en vardagkväll igen så håller jag inte käft. Sen skulle jag uppskatta om dom inte hoppade och skuttade där uppe så mina glas skallrar och flyttar på sig. Eller att tjejen där uppe väljer att gå med sina klapprande stövlar på sig i en halvtimme i lägenheten innan hon ska ut. Hahahaha. Ska ta och prata lite trevlig med dom och förklara hur det är. Har haft flera olika grannar ovanför mig under dom fem åren jag bott här och aldrig har någon fört så mycket oväsen. Jag vill ju inte behöva flytta härifrån heller ju... jag älskar mitt hem ♥

Nu har jag bytt ut sommartäckena i sängen till duntäcken. Nu kommer jag inte behöva sätta på elementen än på ett tag. Nätterna är kalla och ligger runt noll grader. Det blir kyligt här inne och jag har ju ingen som värmer mig i sängen, just nu. Men snart så ♥ min älskling, längtar efter dig så.

I morgon kommer Jimmy hit och på lördag kommer Bea. Har längtat efter dom så, saknar bara dotter nummer två som kommer vara i Herrljunga hos sin pojkvän. Ska be henne komma till mig nästa vecka. Vill ha lite tid ihop med min Ninemus också. Mina veckor med barnen är det viktigaste för mig. Dom går alltid för fort.

Nu ska jag ta en kopp te och kika runt lite på nätet innan det är dax för sängen. Kul att så många är inne och kikar på min blogg nu när jag skriver lite mer ofta. Lovar att skärpa mig på den punkten. Trevlig helg på er också.
Och passa på att njuta av det underbara höstvädret, älskar som det är just nu. Varma kramar
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-29

Ett nytt försök

Att lägga sig för att sova alltså, blev ju knappt någon sömn alls natten som gick. Har tvingat mig själv att hålla igång till och från hela dagen trots att ögonen gått i kors. Har fått städat en hel del och ska fortsätta i morgon tror jag. Beror på om jag nu lyckas sova gott. Mitt rökfria liv går alldeles utmärkt, nu har det gått 10 dagar och syrran har gjort sina 2 veckor i dag. Vad vi är duktiga!! Jag är helt lyrisk över hur lätt det går. Men jag är lite nervös också, trots att jag inte behöver ta astmamedicinen så piper det lite i mina luftrör. Ska nog ta den långtidsverkande ett tag trots allt för att se om det försvinner. Annars så är det väl en skada av 10 års rökning. Jag hoppas inte det. Inget jag lider av just nu men jag ska höra mig för med min husläkare om det fortsätter. Någon giftpinne tänker jag aldrig mer sitta och suga på i alla fall och det är jag helt bestämd på. Känns faktiskt overkligt att tänka sig att jag har rökt, det är så främmande på något sätt. Jag vill verkligen rekomendera andra att läsa boken. Ärligt talat, det finns väl ingen som faktiskt vill röka resten av sitt liv. Eller??

Nu ska jag bara borsta tänderna och sen är det dejtförsök med John Blund. Natti natti på er läsare. Nu är spöktimmen här. Moahahahahahaha

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-28

Grrrrrr

Nu har jag lekt kålmask i sängen i fleeeera timmar, gav upp och satte mig vid datorn i stället. Tack och lov så är det inte ofta jag har sådana här nätter. Men när det inträffar så börjar jag givetvis grubbla över alla livets bekymmer. Mina egna alltså. Och tankarna far både hit och dit, till sist är det ingen ordning på något alls och då har jag tänkt på allt mellan himmel och jord. Spelar ingen roll om jag försöker nollställa hjärnan helt och tänka på himlen eller någon färg. Ju mer jag anstränger mig desto mer börjar det krypa och kittla i kroppen och jag byter sovställning i ett. Till sist är det för varmt och då är inte heller det bekvämt, slänger man av sig täcket så börjar man frysa ganska snart. Ingenting är bra!! Hjärnan är på högvarv och allt snabbspolar i tankarna. Vad, hur, när och varför. Allt ska gås igenom, men ingenting blir löst. Haha. Fy fan vad jag är hopplös. Jag tror jag vet var skon klämmer. Jag behöver en rejäl omgång... sex! Inte bara en utan flera gånger, i många många många dagar. Jag behöver bli av med det suget. Tänk om det blir så illa att jag till och med tycker att brevbäraren är sexig, det är han inte kan jag lova! Men ändå, tänk om jag blir så till mig. Hua mig, hemska tanke!! Om och när jag lyckas somna så lär jag väl drömma om detta nu då. Vilken mardröm! Varför fick jag denna jävla tanken nu då? Jag säger ju det, det är helt galna tankar så far igenom mitt huvud när jag är övertrött. Inte bara problem utan även en massa jävla strunt. Jag är patetisk. Nu tänker jag tvinga mig att försöka sova igen. Ögonen svider av trötthet som dom har gjort sen klockan 22. Nu ska jag försöka räkna får... eller killar kanske. Mmm, en massa snygga sexiga och lättklädda killar. Måste radera skräckbilden på brevbäraren ju. Haha

Godnatt på er, eller god morgon rättare sagt... ha en trevlig tisdag. Kram
Postat i Mina funderingar | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-26

NU jäklar!!

Vissa av er läsare vet kanske redan vad det handlar om, eller kanske har gissat sig till det. Nu när det gått åtta dagar så kan jag avslöja det. Jag är en icke-rökare, fd rökare, rökfri osv. Har hållt upp i åtta dagar nu och det har varit dom lättaste dagarna med tanke på noll abstinens. Jag har ju länge känt att jag vill sluta röka men det har varit lättare sagt än gjort. Att jag har allergisk astma som blev ännu värre av rökningen spelade ingen roll. Trots att jag var tvungen att ta medicin mot det dagligen. Nu har jag inte behövt ta det alls på en vecka. Har varit på riktigt bra humör och inga humörsvängningar eller utbrott. Har inte ens klättrat på väggarna. Haha. Helt otroligt! Detta beror på en bok som jag läste. Min syster läste den först och på tisdag är det två veckor sen hon slutade röka. Sen tog jag över boken och jag var väldigt tveksam till hur den skulle kunna hjälpa. För man kan, inte ens efter att ha läst boken, förklara vad den går ut på. Den ändrar ens tankesätt bara helt enkelt. Jag kan ärligt säga att jag inte haft sug efter ett bloss en enda gång. Hade jag vetat detta så hade jag läst den för länge sen. Men det viktigaste av allt är att jag skulle aldrig ens ha börjat röka om jag fick välja igen. Det är det löjligaste jag har gjort. Jag tänker aldrig mer stoppa en giftpinne i min mun, det är en sak som är säker. Hurra, jag är äntligen icke-rökare. Och jag har aldrig mått bättre.





Det verkar som jag måste komma till en viss punkt när jag känner att det är nog. Så känner jag med mycket i mitt liv och det är dax för en stor förändring när det gäller vissa saker. Jag har helt enkelt fått nog och nu är det dax att tänka på sig själv. Jag är viktigast och ska jag kunna finnas för mina barn så krävs det att jag är rädd om mig själv. Ska även föregå med gott exempel och inte acceptera vad som helst. Vill lära mina barn att vara starka och stå på egna ben. Fast självklart kommer jag alltid finnas där när dom behöver mig. Ibland kan man ju snubbla och allt känns hopplöst. Jag finns där oavsett. Lika mycket som min familj finns där för mig.

Nu har jag delat med mig av min hemlighet. Kan ju avslöja att något som detta ökar självförtroendet något enormt mycket och jag känner att jag klarar vad som helst nu. Men jag tar inte vad som helst längre. Den tiden är förbi.

Trevlig söndag på er. Kram

 

 

Postat i Guldkorn | Comment (5) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-24

Så smickrande

Sista tiden har jag fått en massa komplimanger och flera som verkar väldigt intresserade. Jag har inte gjort något annat än varit mig själv och inte ens ansträngt mig för att vara något speciellt. Men jag har ju fått höra att det är just det som gör mig attraktiv. Synd bara att inte rätt människa uppskattar eller värdesätter det då! Skärpning!! Annars så kanske någon annan får chansen. Haha

Nu är det dax för sängen, mina ögon går i kors och, tack och lov, så behöver jag inte gå upp tidigt i morgon. Säger trevlig helg för nu är det ju redan fredag, klockan är över tolv. Nu ska jag gosa med min kudde och drömma riktigt trevliga drömmar. Mmm, känner mig som en 10 poängare ju. Haha. Åh vad livet är underbart.


Postat i Bara Jag | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-23

Redan torsdag

Jäklar vad fort denna veckan  har gått, hinner inte med riktigt. I morgon sticker barnen till pappa igen och det känns mindre kul. Framför allt nu när jag knappt har träffat sonen sen i söndags. Han stannade kvar i Floda hos sin pappa tills i går kväll. Så det har bara varit jag och Bea från måndag till onsdag. Nu i dag så har han rep med bandet och kommer hem senare i kväll. Han har studiedag i morgon så då behöver vi inte gå upp tidigt heller. Skönt.

Själv mår jag riktigt bra och allt går som det ska med min hemlis. Kommer snart dela med mig av vad det handlar om. Och när det gäller annat så är det ingen skillnad, fuck it!! Jag är så less så jag inte bryr mig, orkar inte engagera mig. Finns annat att lägga sin energi på, fast det är dåligt med energi. Har varit väldigt trött dom två sista dagarna. Märks att det är höst ute och mörkare. Tar ett litet tag för mig att vänja mig vid det. Samma visa varje år inför både höst och vår. Så det är ingen nyhet för mig. Funderar på att ha en riktig slappardag i helgen när jag inte ska göra något nyttigt alls. Bara vara och göra det jag känner för. Ta ett långt bad och pyssla om mig själv. Det tänker jag banne mig göra.

Nu är det dax att börja göra lite nytta här, har även tvättstugan i dag och det behövs. Har inget att sätta på mig snart. Får springa runt här naken som ett spektakel. Ha en fin torsdag allihopa. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-20

Engelskauppsats av min son

Panncakes for dummies

How to make delicious panncakes! Nomnom

First you take the pann, and then you take the cakes.
Second you put the pann and the cakes together.
Third put som jam on it and shove it in to youre mouth NOMNOM!

Enjoy!!
Postat i Guldkorn | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-20

Me not like!!

Tänker inte på valet i detta fallet, orkar inte bry mig om hur dom skyller olika saker på varandra och även hotar med att typ avgå. Suck och stön. Ännu mer suck och stön är det efter denna helgen. Det finns något som retar mig enormt mycket också just nu. Det är inget jag lider av men jag är så jäkla skeptisk och jag vet inte hur jag ska göra. Ju mer jag får höra desto mer spjärnar jag emot, inombords. Förstår mig inte på vissa saker, så enkelt är det. Önskar jag kunde med att öppna munnen och säga ifrån, framför allt ifrågasätta det som pågår. Kan inte vara normalt... inte en chans. Skit samma, har redan börjat backa och som det ser ut nu så lär jag göra det fullt ut. Får se vad som händer. Mycker ska man få höra innan öron ramlar av...

Men jag mår även toppen, gjorde ett val i går som jag kommer berätta mer om när det gått ett litet tag. Jag är helt lyrisk och förvånad framför allt. Detta är något som bara är av godo för min egen del och även min familj. Även om ingen visar mig sitt stöd just nu, men denna gången är det skillnad ser ni. Vänta bara och se! Men jag klandrar dem inte för att vara skeptiska. Lovar att berätta allt bara det gått några dagar eller någon vecka.

Har varit hos barnens pappa och ätit middag i dag. Jag och Jimmy stack dit och stannade där tills det var dax och hämta min mamma och mormor på flygplatsen i kväll. Var supergod middag som exet lagade, blev verkligen stönmätt men trots det så åt jag glass till dessert också. Rann väl ner emellan all maten. Haha. Tog en sväng till Partille med Nine, hon behövde höstskor. Stackarn hade inga hela skor förutom vinterskorna som är för varma just nu. Var mysigt att umgås med Nine, Jimmy och Owe samtidigt. Bea stack hem till mig nästan med en gång när jag kom till Floda. Hon skulle umgås med Matti. Tack för i dag Owe och framför allt för din goda mat.

Nu är det dax att krypa ner i sängen, klockan ringer vid sex i morgon bitti. Hoppas på en dag utan regn, har en del jag skulle behöva göra ute. Oavsett väder tänker jag njuta av tillvaron och den fantastiska erfarenheten jag gjort denna helgen. Hurra, jag är fri!!

Hoppas ni alla får en fantastisk vecka. Puss o kram på er
Postat i Min vardag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-16

♥ Syskonbarnen ♥

Julia 6 månader











Silas 9 månader




Postat i Guldkorn | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-16

Jag tänker. Oj vad det ryker!

Ungefär så känns det när min hjärna får sig ett frispel. Tankarna snurrar och min dotter frågade mig rakt ut i dag vad jag går runt och funderar på. Hon hörde det genom telefonen stumpan. Hahaha. Någon som kan sin mamma kanske. Det är inget jag går och  mår dåligt för, men jag är lite skeptisk av mig. Har fått fundera i några dagar och kanske inte i dom banorna jag trodde jag ville. Jag vet inte vad jag vill!! Bea skrattade gott när hon fick  mitt svar till frågan om det fanns några fördelar. Första svaret var ju ärligt men ändå retsamt menat. Men det var det första som for genom mitt huvud. Jag vill inte gå in på vad det handlar om eftersom jag själv varken vet ut eller in längre. Jag måste bestämma mig för hur jag vill ha det först. Vara helt säker. Det är jag inte nu, känner mig väldigt kluven. Nu över till något annat.

Huhu, satt med alla månadens räkningar nu och första gången fick jag inte en ångestkänsla. Får inte många hundralappar över när allt är betalt denna gången heller. Men jag ser en ljusning som är på G. Nästa månad avslutas ju en grej, sen är det flera saker som försvinner under början av nästa år. Kommer bli en bra sommar sen. Jag fixar mitt elände utan att det blir några följder och det känns toppen. Sen har jag något att se fram emot mer nästa månad. Jag ska åka till Finland med min mamma, allt är betalt så det är bara att följa med. Min snälla mormor som inte orkar åka dit igen och då ska jag och mamma ta bilen och båten. Mormors syster dog för några veckor sen och eftersom hon inte har några barn eller andra syskon så är det mormor och mamma som får sköta allt. I tisdags åkte dom flyg till Finland för hennes begravning, jag ska hämta dom på flygplatsen på söndag kväll. Under tiden får jag ha mammas bil. Förstår ju att mormor inte orkar hålla på att åka dit hela tiden även om det är med flyg dom åker. Tanten är ju 80 år nu. Jag ser fram emot att åka dit med mamma, ska bli kul att träffa några släktingar även om vi också ska ta hand om urnsänkning (kallas det så?) och även fixa med allt annat praktiskt som ska fixas med lägenhet och annat. Måtte det bara inte storma när vi åker båten över, jag är så jäkla sjösjuk.

Nu när jag har haft mammas bil att tillgå så har jag varit iväg och hälsat på hemma hos syrran Joanna och dagen efter det hos brorsan Jesper. Träffade deras småttingar Julia och Silas. Julia var ett tag sen jag såg men Silas har jag inte träffat sista halvåret. Nu är Silas 9 månader gammal och så gullig. Vilket charmtroll! Julia är 6 månader och lika söt och charmig hon. Jag har med andra ord fått gosa rejält med bebisar dom två sista dagarna. Härligt att mina syskon skaffar barn så jag får den dosen ibland. Blir ju så babysjuk. Alina, brorsans dotter, är redan 4 år och vi satt och klistrade med olika stickers i form av prinsesskläder. Hon pratar för fullt och är så rolig att umgås med. Silas kryper runt överallt och reser sig upp mot alla möbler. Måste se till att träffa dom oftare. Barnen växer så fort och framför allt när dom är bebisar.

Nu ska jag koka mig lite te och sen sätta mig och mysa en stund i soffan innan det är dax att sova. Har en massa jag måste fixa innan barnen kommer hit. Lägger in lite bilder på syskonbarnen i ett annat inlägg. Vill önska er en riktigt trevlig helg redan nu. Passa på att mysa i höstrusket. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-12

Vad jag vill ha...

Eller rättare sagt vad jag önskar av en framtida partner. Jättegulligt att få anonyma kommentarer från någon som tydligen tycker att jag är en toppentjej. Men det fick mig faktiskt att ransaka vad jag vill ha när och om jag träffar den rätta. Kan även kalla det för krav eftersom jag inte tänker inleda något halvdant. Det ska vara en person jag kan tänka mig att leva resten av mitt liv med. Förhoppningsvis i alla fall.

Så vilka krav har jag? Dom är inte svåra och egentligen inte för mycket begärt. Det är nog vad dom flesta vill ha om man utelämnar utseende och annat. Jag vill ha en man, inte en mespropp. Han ska vara kärleksfull och ärlig. Jag ska vara bland det värdefullaste i hans liv. Vara den personen han absolut inte vill leva utan. Han ska vara min stöttesten när jag behöver någon att luta mig mot. Trösta mig när livet är svårt, torka mina tårar när jag är ledsen. Lyssna till mig och även vara ett bollplank. Han ska älska mig oavsett mina fel och brister. Visa att jag duger även när jag känner mig värdelös. Han ska tycka om att lyssna på mig, skratta åt mina barnsliga skämt. Med hjärtat. Han ska vara trogen och någon att lita på. Han ska vara lika fysisk som jag. Uppskatta att det inte handlar om materiella ting. Man kan inte köpa äkta kärlek, man kan visa det på så många sätt som är helt gratis. Jag ska kunna krypa tätt intill och bara njuta av den närheten. Känna mig trygg i hans sällskap. Jag vill bara vara det vackraste för honom, i hans ögon. Han ska se mig!

Det finns så mycket jag kan skriva om detta, men, jag vill inte tråka ut dom som läser inlägget. Givetvis så ska allt detta vara ömsesidigt. Det handlar ju om att ge och ta i ett förhållande. Om det ska vara ett riktigt förhållande, framför allt äkta.

Det sista som överger en är hoppet. Och det finns så mycket att leva för. En livspartner är ett stort bonus. Men inte ett krav för lycka. Det finns så mycket som kan göra en lycklig ändå. Alla kommer vi hitta det i vårt liv. Glöm aldrig det.
Postat i Mina funderingar | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-12

Ensam mamma söker??








Varför jag skriver detta nu är ju för att den nya säsongen startade ikväll för programmet ensam mamma söker. Jag vill inte klanka ner på tjejerna som söker till att vara med i ett sådant program, själv skulle jag aldrig vilja medverka. Känner inte att jag skulle vilja visa mitt dejtande offentligt. Pinsamt ju! Många gånger förfasar jag mig över att vissa av tjejerna håller på med än den ena, än den andra. Jag tycker det är respektlöst när man har barn. Lika väl som du går efter utseendet när du söker killar via nätet så gör man det i ett sådant program. Till en början med i alla fall. Jag är också en person som lätt kan bli förtjust i någon och intresserad på ett ytligt plan. Men det är ingen garanti för att det håller i sig när man väl lär känna varandra. Oftast så svalnar mitt intresse och man går vidare med sitt liv. I ett sådant program så spelar det väl ingen roll att okända kan se vad du gör och reagerar över det- Det som jag är anti mot är att ens familj och vänner ser vad man gör. Barnen i programmen är ju en stor del i det hela och får följa mycket. Kan inte låta bli att tänka på vad dom fått utstå efter att säsongen är slut. Tänk att få höra även sårande saker om sin egna mamma. Nej tack! Men detta är min åsikt och självklart så hoppas jag tjejerna hittar sin drömprins. Men måste man verkligen gå så långt som till detta för den sakens skull? Man hittar sin prins när man väl gör det och framför allt så gjorde man det även innan teven började sända sådana här program. Även innan internet. Fast självklart är inte internet heller bara rosor, det finns negativa saker med att nätdejta också. Men det är så långt som jag kan sträcka mig. Till att träffa någon kille via nätet.

Det viktigaste är att man mår bra och är lycklig, oavsett man är singel eller inte. Tills mitt liv ordnar upp sig och min tid kommer att kanske dela mitt liv med någon så tänker jag njuta av det jag har nu. Mina barn, min familj och mina vänner. Att jag dejtat/dejtar under den tiden som gått, utan att svenska folket ser vad jag gör, ser jag bara som något som ger mig mer erfarenhet av det motsatta könet. Oavsett det har lett till något förhållande eller inte.

Detta med kärlek är inte lätt, men jag är helt övertygad om att det finns någon speciell för oss alla. Bara man vågar tro på kärleken och inte tvingar fram den desperat sökande. Puss o kram på er

Postat i Min åsikt om... | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-10

Gästbloggare: Min lillasyster Jenna

Jag tänkte passa på att skriva om ett väldigt hett diskuterat ämne.. Nämligen vikt!
Det spelar ingen roll hur man ser ut, om man vill gå upp eller ner i vikt.. Om man säger att man är nöjd eller ej, alla, precis ALLA tänker på sin vikt någon gång under livet. Och tänk så mycket pengar folk tjänar på det.. Jag menar, Nutrillet och Aloe tjänar multum med pengar för sina matersättnings drycker, jag menar, jag har själv använt mig av dem... Det är ett knep man tar till när man vill rasa snabbt, men tyvärr är det nu så att när man börjar äta igen går man upp dem lika snabbt igen, och det är inte speciellt bra för kroppen.. Jag har kommit till det stadiet att jag insett att det enda som faktiskt hjälper är en bra kost och motion... Det finns faktiskt inga genvägar... Man kan inte bara leva på ägg, eller smör och fet kost (förstår mig inte på Atkins), utan ät lite av varje, i lagom mängd och med frukt (älskar) och grönt!! Sen tror jag på att man ska ha en "frossar" dag en gång i veckan, så kan man äta den där pizzan eller godispåsen eller vad det nu är man är helt stormförtjust i..
 
Haha, nu kom tv-shop på tv med ett nytt träningsredskap som minskar ditt midjemått på 10 dagar!! Gud va braaa... Kostar bara typ 3000 kr.. Ojoj, ta en promenad ist, lyft lite på syskonbarnen (om man har hyffsat små sådanna) och ta med en polare till en lekplats och lev loppan :) Billigare o bättre..
 
Anledningen till att detta ämne ligger så varmt om mitt hjärta e att jag har tänkt av och till på det i flera år.. Mullig som barn, rasade i vikt när jag började växa innan tonåren, för att sedan gå upp igen när det börjades med p-piller o killen skaffade bil o körkort... Jag har en idealvikt, tror alla har en ideal eller "önske" vikt.. Jag tänker inte så mycket på vågen (äger ingen själv) utan går mer på hur kläderna sitter på kroppen! Några siffror betyder inget för mig, utan det är det ögonen uppfattar som är viktigt.. Och nu börjar jag äntligen ta itu med och arbeta med hur jag vill se ut.. Långt ifrån beach-säsong och inga krav, bara jag själv, mitt välmående och mitt självförtroende... Och det ger resultat.. Handlade kläder förra helgen med min kompis.. Och för första gången på många år kände jag mig bekväm i omklädningsrummet!?! Massa speglar, trångt bås, och en massa kläder som bara väntade på att få bli provade.. Jag mådde så bra att jag köpte allt, lite trist för plånboken, men hejja för självförtroendet :) Jag är inte nere på min idealvikt än, men jag är på god väg, och jag märker att det faktiskt händer något.. Och då har jag inte ansträngt mig avsevärt.. Bara hållt borta godis och ost (älskar ost), och tar en extra promenad då och då.. Så nu har jag börjat sträcka på mig (gör väldigt mycket) och njuta av kläderna jag köper.. Och det märker folk, komplimangerna är inte långt borta!
 
Nu vill jag inte att folk ska uppfatta mig fel.. Jag menar så klart inte att alla ska börja banta.. Som min mamma säger,
-alla kvinnor e vackra, oavsett storlek..
Och det är sant, har man bara självförtroende och sträcker på sig så blir man vackrast i världen.. Sen är det upp till var och en hur man boostar upp självförtroendet!
 
Så till alla där ute, ta en promenad, dra några djupa andetag och tänk: JAG ÄR VACKER! För det är ni, och jag oxå!!


Postat i Gästbloggare | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-10

Fredag... igen!

Hur fort rullar inte veckorna på då!! Innan vi vet ordet av så är det första advent, det är inte så värst långt kvar tills dess om jag tänker efter. Älskar ju julen så den är alltid välkommen, i år är det min tur att ha barnen på julafton också. Ännu bättre.
Nu är jag ensam här i huset, eller inte helt ensam eftersom Nikita också är här. Barnen är i skolan och det är riktigt höstväder ute. Duggregnar och blåser lite grann. En dag att tillbringa inne, inte ens vovven är sugen på att gå ut och stirrar dömmande på  mig när jag tvingar ut henne. Hon vill hellre ligga under sin filt och kura. Haha. Gottegrisen. Ska mysa med henne i soffan, hon kryper tätt intill och värmer så gott. Men först ska jag hänga tvätt, dammsuga och plocka undan lite. Sen kan jag slå mig ner i soffan med boken jag läser. Blir inget långt inlägg denna gången. Har inte så mycket att berätta, hostan och förkylningen hänger sig kvar envist. Helt underbart att allt som man stoppar i munnen smakar detsamma. Dvs snor! Låter väl underbart... smaskigt. Haha

Åker hem till Göteborg i helgen, Owe kommer hem någon gång i morgon. Sen får vi se när han orkar köra mig hem. Är ju en hel del körande från Kiruna och ner hit. Han började åka i går kväll, men det tar sin lilla tid eftersom han inte får köra hur länge som helst. "Bara" 10 timmars körtid om dagen. Inte så lite för oss vanliga som inte kör lastbil.

Ha en trevlig och mysig helg allihopa. Och tack för kommentarerna. Undrar vem du är M??? Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-07

Snörvel och hosta

Helvetes jävla skit!! Självklart så skulle ungarna smitta ner mig också. Näsan har runnit som värsta vattenkranen i dag. Har mest av allt lust att stoppa tamponger i näsan för det är hopplöst när man är uppe. Näsan rinner i ett och det gör ju att det kittlas och man nyser titt som tätt. Hostan håller sig ganska lugn så länge man är uppe, men när man lägger sig ner så känns det som man håller på att hosta upp lungorna allra minst. Så vilket är bäst, ha en näsa som droppar konstant när man är uppe eller ligga ner och hosta tills man nästan spyr?? Snacka om pest eller kolera. Känner mig så hängig och önskar jag vore hemma hos mig. Barnen har iofs varit snälla och fixat här när jag inte kunnat. Lagat mat och städat undan. Sandrine gick till skolan i dag trots att hon hade 39 graders feber i morse, men jag tyckte nog hon verkade pigg när hon kom hem framåt kvällen. Bea var hemma från skolan i dag eftersom hon fick springa på toaletten väldigt ofta. Tror förkylningen satte sig i hennes mage också. Jimmy gick till skolan första dagen i dag och verkar nästan helt åteställd. Hoppas detta går över fort. Owe lär nog klara sig undan skiten  eftersom han inte kommer hem förrän i helgen. Fyra nätter till som jag ska stanna här om inget oväntat händer. Sen blir det hem till City of Glenn igen. Borta bra men hemma bäst.

Har inte så mycket att tillägga just nu, ska borsta tänderna och sen krypa ner i Owes säng. Hittade några halstabletter i min väska som jag kan ta för att lindra hostan lite. Får stoppa en under tungan och somna så, brukar fungera ganska bra så länge man inte lyckas sätta den i halsen i sömnen. Hahaha. Har ju hänt några gånger. Nu säger jag godnatt till mina läsare och önskar er en trevlig onsdag i morgon. Kram på er 




Postat i Min vardag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-02

Hej då Götet, nu är det Floda som gäller

Nu sitter jag i mitt gamla hem i Floda. Ska stanna här tills nästa vecka på lördag. Barnens pappa, Owe, hämtade hit mig i går kväll. Han har fått en körning till Jukkasjärvi, ligger lite utanför Kiruna. Han ska köra något till Esrange, rymdbasen. Hans mamma bor i Jukkasjärvi så han passar på att stanna ett par dagar extra för att träffa dom också. Han ringde och frågade mig om jag ville bo hemma hos honom och ta hand om barnen och hunden. Självklart ville jag göra det, nu får jag umgås med alla tre barnen i 10 dagar. En toppenlösning eftersom jag inte kunde ta barnen till mig nästa vecka med tanke på skolresorna. Just nu är alla barnen i skolan och det är bara jag och Nikita hemma. Hon ligger och sover i sin korg här i köket och jag väntar på att en maskin tvätt ska bli färdig så jag kan hänga upp. Har redan hängt en maskin och dammsugit hela huset. Sen ska jag städa lite i köket och planera vad vi ska ha till middag i dag. Känns konstigt att jag ska stanna här i så många dagar. Låg och tänkte på det i natt när jag inte kunde sova. Känns inte som jag har bott här i 15 år, det är så främmande. Ändå så finns jag kvar i allt här, när det gäller val av möbler och all inredning och färger. Självkart så har det möblerats om på vissa ställen här i huset under dom fem åren jag bott i Göteborg.

I går när jag fick veta att jag skulle åka hit så fick jag eld i baken och fick klippt gräsmattan och städat trapphuset hemma. Sen städade jag även inne hos mig, känns skönt att allt är iordning när jag kommer hem nästa helg. Det var svårt att klippa gräset när det var så mycket mossa. Det var så blött och det är kvar tussar lite överallt. Men nu när det är kort så kan man köra en gång till snart bara det torkat upp. Och framför allt inte kommer mer regn nu. Kommer få åka hem och kolla läget i början av nästa vecka.

Nu ska jag fortsätta greja här, skriver mer en annan dag. Ha en fin torsdag allihopa. Kram
Postat i Min vardag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-09-01

Snart sängdax

Men först vill jag ju passa på att skriva lite här inne också. Har väl inte hänt så mycket sen jag skrev sist, dagarna rullar på. Kände av dom hemska kramperna i mellangärdet natten som gick, var ett bra tag sen sist. Nu började det när jag gick och la mig för att läsa i går kväll, eller natt rättare sagt. Sen började det stråla ut mot ryggen också. Fick ta dom värktabletterna jag fått för detta och efter en timme lugnade det sig. Men jag känner mig öm i dag så jag hoppas natten kommer gå bra. Blev ju att jag låg vaken ganska länge pga det och nu vill jag kunna somna gott. Fast jag läser en så spännande bok just nu så den är svår att lägga undan. Spelar ingen roll att jag blir så trött så ögonen går i kors. Jag spärrar upp dom och fortsätter ett kapitel till... och ett till. Haha. Jag älskar att läsa. Böcker är den bästa uppfinningen, eller ska jag säga dom författarna som fått så bra fantasi kanske. Jag skulle inte klara av det iaf.

Fick en fin present från bredbandsbolaget i dag, har ju varit kund där i fem år nu och har inte haft någon bindningstid någon gång innan. Men nu gjorde jag det så jag fick en dator. Vad spelade det för roll att jag gjorde det, jag trivs med bredbandsbolaget och kommer inte byta ändå. Sitter och skriver på den nya datorn nu. En bärbar, stor dator. Den lilla mini känns väldigt pluttig jämfört med denna. Är riktigt nöjd. Är så mycket bättre prestanda och allt går så fort. Sen är det så mycket annat som inte fanns på den lilla. Nu lär det bli mindre bråk på barnen när dom är här. Toppen för husfriden. Eller ska jag säga toppen för mig som slipper höra bråk och tjat om vem som haft datorn och hur länge. Jag är ju den sista som får tillgång till den. Nu ska bara den stationära också hit så har sonen speldator. Sen lär det inte bli något mer bråk om det.

Orkar inte skriva så mycket mer just nu, ska fixa mig för sängen. Måste fortsätta läsa ju. Vill inte få boken i ansiktet igen, lyckades med det i natt och har fått ett skrapsår vid sidan av näsan. Haha. Inte lätt när man domnar bort och händerna tappar taget om boken.

Men det har varit en bra dag, solen har varit framme hela dagen och jag har varit på kanonhumör. Men man märker att det är lite höstliga vindar. Hoppas ni haft en fin dag i solen. Önskar er en fin onsdag. Kram
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()