2011-11-24

Ny blogg på G

Jag tänkte jag skulle meddela mina läsare om att det är något nytt på gång. Jag ska starta en blogg till, vad den kommer handla om avslöjar jag inte än. Men det rör något jag brinner för. Har bara berättat om detta för en person än så länge. Igår så bestämde jag mig för att ta tag i det, har haft lite funderingar kring detta.

Kommer börja spåna lite om hur jag ska lägga upp allt, så det dröjer kanske ett par veckor innan jag är klar. Men det kan ju gå snabbare också.
Denna bloggen kommer finnas kvar och jag kommer skriva om mitt privatliv, för den andra bloggen kommer bara röra ett intresse och inte mitt privatliv. Nya bloggen är något jag vill jobba med och kanske även bli ett jobb i framtiden. Kommer fixa en färdig design till en början men sen, beroende på hur det går, så kommer den utvecklas. Jag har inte sett någon blogg som handlar om detta jag ska göra, inte enbart. Ska bli spännande och jag är taggad som tusan. Kul att få göra något man verkligen brinner för.

Denna bloggen kommer inte bli lidande, har ju ändå varit dålig på att skriva här inne. Men det ändrar sig säkert och jag kommer skriva om mitt privatliv här iaf.

Håll tummarna för mig nu allihopa.
Kramis
Postat i Mina funderingar | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-23

En gång för länge sen...




Någon gång runt 1988 så fick jag en liten planta av min mor. Den fick bo på fönsterbrädan i mitt rum och sen tog jag med mig den när jag flyttade hemifrån till barnens pappa. Allt eftersom åren gick blev växten större och fick inte längre plats på fönsterbrädan. Fick plantera om den till en stor kruka som fick stå på en golvpall. Oavsett vart jag placerade växten i huset så trivdes den aldrig så som den har gjort sen jag flyttade till denna lägenheten. Helt plötsligt började den sprätta iväg en massa frön, en tecken på att den trivs. Och jag kunde höra när jag lagt mig i sängen för att sova hur det poppade till och att ett frö landande någonstans på golvet. Vid varje dammsugning så rasslar det till av alla frön jag dammsuger upp. Ibland hamnade ett frö i någon av krukorna runt om och där växte det upp en ny liten planta. Har fått ge bort några och sen har jag slängt dem. En har fått flytta till barnens rum, den ser inte så kul ut men den måste ju trivas eftersom det kommit nya plantor i samma kruka. Alltså sprätter den också iväg frön. Men den kanske blir fin med tiden. Just nu ser den ut som en liten palm. Haha

I dag gav jag bort tre små plantor till min syster som bor högst upp här i huset. Nu ska vi se om de kommer trivas lika bra som hos mig. Kanske även bättre. Men det tar tid att få en stor storlek på dem. Min moderplanta som jag har på en pall i sovrummet har jag fått kapa grenar på varje år, det blir för tungt för den och jag vill inte att den ska knäckas. Ändå har jag bundit upp den på ett grövre pinne för extra stadga. Till våren ska jag ta och plantera om den så den får ny och energirik jord igen. Man måste vara två för att plantera om den. En får hålla och den andra fixa med jorden. Lär bli kanon och den får ny fart igen.

Jag har aldrig hört något annat namn för växten än sprätt-iväg, det är vad vi i vår familj alltid kallat den. Jag älskar min stora växt och beundrar den varje gång jag går förbi. Eftersom den trivs så bra framför fönstret i mitt sovrum så är det där den får bo.

Alla mina växter är verkligen bra anpassade för mig och hur sällan jag kommer ihåg att vattna dem. Många visar när det är dags för vattning och det är exakt vad jag vill ha. Nästan alla växter är sådana jag skaffade när jag flytta in, har fått byta ut ett par bara. Två tog jag med mig från mitt förra hem.
Hurra för tacksamma och lättskötta växter.

Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-18

Hårda tider




Har precis betalat en massa räkningar, det ser inte så kul ut. Går med en stor klump i magen och oroar mig för hur jag ska klara allt. Men men, jag får snällt bita i det sura äpplet och hoppas jag lyckas lösa allt med tiden. På något sätt, det måste gå!

Nu har sonen åkt till skolan för ett tag sen, Bea har också stuckit. Men hon kommer tillbaka efter skolan och stannar över helgen. Så det blir ingen barnledig helg för mig, men det är bara skönt. Vill ha sällskap ju.
Själv sitter jag och funderar på julklapp till mina båda döttrar, sonens är redan avklarad. Han är lättast. Haha. Tack och lov så har jag sparat ett par hundra varje månad hela året för att ha till just julklappar åt barnen. Det var min mammas förslag och jag är så tacksam för att jag gick med på det. Nu behöver jag inte gräma mig över hur jag ska få ihop pengar till det iaf. Sen måste jag hitta på någon billig, men bra, julklapp till min mamma, syster och systerdotter. Hmmm. Jag får fundera lite till på mamma och syrran. Lilla Julia är ju också lätt att köpa till.
Själv önskar jag mig en Iphone av tomten, har fått sitta och leka med barnens telefoner och jag är helt såld. Jag vill också ha en Iphone! Får se om det blir en till nästa höst när det är dags att förnya mitt abbonemang igen. Det är bra när man har 3 och inte behöver betala extra för telefonen när man har det abbonemanget jag har.

I går var det skottlossning här i området, var någon som blev skjuten på morgonen. Blir rädd när jag tänker på hur nära hemma det var. Fattar inte vilka idioter det finns! Med tanke på att det är så många småbarn som bor här och det var just vid den tiden alla ska åka till jobb, skola och dagis. Vilken tur att jag inte går en långpromenad just vid den tiden med hunden. Hoppas idioterna åker fast, men det är väl knappast troligt att någon tjallar om en sådan sak. Om man vill ha sitt liv i behåll alltså.

Här kommer det bli en riktig myshelg för mig, dottern och vovven. Vi ska bara vara och njuta av att umgås med varandra. Sen lär jag väl norpa dotterns telefon igen och spela ett pusselspel jag fastnat för. Haha. Verkar finnas en massa roliga gratisspel till Iphone. Åååh, vad jag vill ha en!! Jag vill, jag vill, JAG VILL också ha en.

Ha nu en underbar helg och var rädda om er och varandra. På söndag är det bara en vecka kvar tills första advent, jag längtar som bara den efter att få börja julpynta. December är den mysigaste månaden på hela året.

Kram på er


Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-07

Valpens regler!





Postat i Guldkorn | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-07

Underbara helg

Det är nästan två veckor sen jag skrev sist, skäms på mig! Men jag fattar inte vart dagarna tar vägen, har knappt ens kikat in på bloggarna jag följer annars. Barnen har ju haft höstlov och då blir det lite annorlunda rutiner än annars när det är skolveckor.

Jag måste bara berätta, att jag har varit på en dejt. Det är inget som hör till vanligheterna för min del. Men nu tänker jag bara, va fan, lite omväxling i tillvaron är väl inte fel. Man kan ju ha turen att träffa sin drömprins.
Hade faktiskt väldigt trevligt, avslappnat om inte annat. Men vad som händer har jag ingen aning om. Jag tyckte han var trevlig, mer kan jag inte säga eftersom vi inte känner varandra än. Fast jag träffar honom gärna igen och lär känna honom mer. Om inte annat så får man en ny vän isf.
Det jag helst av allt hade önskat är att jag ska känna det där stora klicket när jag träffar rätt. Att bomben slår ner och allt känns rätt. Så länge det inte gör det så kommer jag förbli singel, det är ju inget jag lider av. Tycker mest det är lite jobbigt att lära känna någon från noll. Börjar bli för gammal för detta. Hahahaha. Några fler idioter släpper jag iaf inte in i mitt liv. Det är därför jag kommer ta det väääälidgt lugnt och verkligen se vad personen går för innan jag släpper in någon i mitt hjärta helt.

På tal om annat, eller jaaa det gäller ju killar också. I dag så träffade jag på en kille som verkligen var en 10 poängare i mina ögon. Herregud, vilken syn för gudarna. Jag kunde inte annat än le åt honom och babblade på som en idiot. Han var precis den typen av kille som jag lockas av. Snygg som få, jävla snygg kropp och klädstil. Ögonen var bara wooow. Han var bara sex år yngre än mig. Fast han var inte för mig, så jag nöjde mig med att bara prata med honom och njuta av utsikten. Personen, vill inte avslöja vem som var med honom, är inte klok som inte tar chansen. Jag hade inte låtit en sådan godbit slinka ur mina händer. Eller min säng heller, frivilligt. Hahaha. Men men, det är min åsikt och jag kan inte tvinga henne att bli intresserad av honom. Jag tror hon missar ett riktigt kap där.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan jag fick låna av syrran. Har så jäkla ont i ena halvan av ryggen. Låg på den tidigare idag och det var ingen höjdare i början. Men sen när det slutade kännas obehagligt så spred sig en varm och avslappnad känsla i hela kroppen. Kändes lite bättre i rygg och nacke också. Så därför tänker jag fortsätta prova.

God natt på er kära läsare. Hoppas ni har haft en lika trevlig helg som jag har haft. Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()