2010-11-30

Lite bilder från senaste veckorna

Börjar med att lägga ut de senaste korten, inte från finlandsresan, dom kommer i ett senare inlägg. Visar upp hur jag har pyntat i mitt hem också inför julen. Alla julsakerna jag köpt är något jag verkligen har velat ha. Dom behöver inte vara dyra utan jag ska känna att dom är något speciellt för mig. Och det är dom flesta julsakerna för mig. Förut brukade jag köpa en ny sak inför varje jul. Men nu köper jag bara om jag hittar något jag verkligen känner att jag vill ha. Har inte hittat något sådant sen förr förra julen.


Den enda bilden från förfesten med syrrorna. Jag och Joanna shottade.

 


Jenna provar lilla Julias solglasögon, passar henne perfekt! Haha

 


Mosters lilla pruttunge, lilla söta Julia ♥

 


Blöjbyte på gång och givetvis var jag framme med kameran

 


Linslusen Julia får torr blöja

 




Ett av mina värmeljus hade en konstig veke, liknar ett paraply

 

 

Detta är en av mina favoriter bland mina julsaker, köpte dom min första jul i lägenheten 2005

 


Mitt köksfönster, ljusstaken är i ek såklart som mina köksmöbler.

 


Man behöver inte bara ha tomtar framme, älskar mina juliga snögubbar.

 




Mitt ena vardagsrumsfönster





Tomten i porslin till vänster har jag målat själv, den till höger fick jag av brorsan i julklapp ett år
 




Mitt vardagsrum, älskar mitt hem och trivs så bra

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-28

♥ Första Advent ♥



Vill passa på att önska alla en supertrevlig första advent. Nu sitter jag i mitt julpyntade hem och bara njuter. Åh vad jag älskar allt som har med julen att göra. Nu skulle man bara ha en mistel i dörröppningen och någon gosig kille att pussas med under den. Eller visst kan man hångla utan mistel också. Men eftersom jag gör en liten julönskning just nu så får man väl skriva så. Fast jag vill ha en gosig kille alla dagar av året. Bara så du vet tomten! Hahaha

Ha en superfin dag allihopa

Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-26

På språng!

Helsingland vad fullt upp det är med allt. Jag har inte ens hunnit uppdatera bloggen och strax måste jag knalla i väg och hjälpa min mormor lite. Hade bokat in tvättstugan också från klockan 16 men det ser mörkt ut. Får boka in en ny tid i morgon om det finns några tider. Sen vill jag ju även sätta i gång med att julpynta lite. Önskar verkligen dygnet hade fler timmar just nu. Vilken tur att man är singel, hade inte ens hunnit med någon pojkvän mer än när det är dax att sova. Haha. Men det kanske räcker med att ha en  pojkvän i sängen. Hade varit perfekt. Fast jag har en perfekt hemmafru i form av min lillasyster. I går morse staplar jag yrvaken för att öppna när det ringde på dörren. Utanför står min älskade syster med nybryggt kaffe och nybakade morotsmuffins. Halleluja. Perfekt att ha sin syrra i samma hus. Det finns bara en sak som skulle slå just det, morgonsex. Men man kan ju inte få allt. Får se när man träffar på rätt karl som man vill göra det med. Har ju lite i tankarna när det gäller den biten.

Men nu ska jag packa på mig rejält med kläder innan jag tar en rask promenad bort till mormor. Skiter i spårvagnen i dag och tar en rask promenad till henne trots att det är en bit att gå. Vill få lite motion också ju, kan verkligen behövas med denna kroppshyddan. Sen har man ju lyckats gå upp fem kilo sen man slutade röka också tillråga på eländet.

Är det någon som vet var man trycker på för knapp för att göra tecknet grader, när det gäller temperatur. Jag har letat bland mina tangenter och hittar inte det. Jag har ju sett att andra kan skriva det så det måste ju finnas. Eller?

Skriver mer när jag hinner. Trevlig helg! Kramis

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-22

Hej hopp!!

Gosh vad trött jag är i dag. Så går det när man inte är nattuggla längre och ändå pratar i telefon tills klockan 3 på natten. Hehe. En tröst är ju att det inte var JAG som skulle gå upp klockan sex på morgonen sen. Haha. Somnade som en stock till sist och sen har jag inte ens hört min telefon som surrat när jag fått sms eller när den har ringt. Men skam den som ger sig, man ger sig inte förrän törnrosa vaknar... dvs jag. *Gäääääsp*

Helgen har varit riktigt härlig på alla sätt. Men hör och häpna, det är första gången vi har festat utan att ta några bilder alls!! Det är inte likt oss, eller ska jag säga mig. Men det glömdes bort när jag började bli rund om fötterna. Det var kul att vara med båda systrarna igen efter lång tid, synd att det inte varade så länge bara. Haha. Får göra om det snart igen.

Nu måste jag sätta fart här, ska lämna lite papper på ett ställe och sen ska jag till doktorn. Mina luftrör är i riktigt dåligt skick och jag behöver ha något för det. Min astmamedicin hjälper inte så jag tror det beror på något annat. Sen har jag lite samtal jag måste ringa angående rättegången också. Jättekul... NOT!!

Ha en fin måndag i det snöiga vintervädret. Inte många dagar kvar tills det är dax att börja julpynta. Yes!
Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-20

Partysugen någon???

I kväll blir det Dubliner, så vill någon få chansen att träffa mig så är det bara att dyka upp. Vi kommer nog vara på övervåningen och festa loss. Så ser du tre galna tjejer så är det bara att komma fram och hälsa. Alltid kul att träffa nya människor. Vi lär inte vara där förrän framåt midnatt så innan dess förfestar vi hemma. Även dit är man välkommen om man kan adressen. Hahahaha

Nu blir det en slappardag tills det är dax att fixa sig för kvällens upptåg. Ha en trevlig dag i vintervädret. Kram på er
Postat i Party, party | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-18

Hipp hipp hurra...

Fy fan vad jag är bra. I dag är det två månader sen jag slutade röka. Jag tog mitt sista bloss den 18 september, inte så länge men det känns som jag aldrig ha rökt. Jag är så stolt över mig själv ska ni veta. Tänk att det skulle vara så enkelt att låta bli giftpinnarna. Sen ser det så töntigt ut också.Tänker aldrig mer suga på något sådant, får ägna mig åt annan sugteknik i stället. Hahaha. Mycket mer hälsosamt och trevligare framför allt. Jag mår så oförskämt bra. Livet är verkligen toppen!

Hurra för mig! Over and out

Postat i Bara Jag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-18

En händelserik dag

Just nu sitter jag i soffan och lär min äldsta dotter Bea att sticka, hon är 19 år gammal och har aldrig provat det förut. Vi köpte ett billigt garn så hon ska få träna. Hon blev så sugen eftersom hon ser mig och Jenna som sitter med våra stickningar varje kväll framför teven. Men hon tycker det är svårt, hon säger att det är lättare att byta en vevaxelsgivare på bilar än att sticka. Haha. Jag kan inte svara på det för jag har aldrig bytt någon sådan.







Jag har varit på dejt i dag, det var en upplevelse må jag säga. Killen var jättetrevlig men jag vet inte om vi kommer träffas igen även om jag kunde tänka mig det. Lite pinsamt blev det!! Var bara kul att få testa på detta igen efter ett långt uppehåll.  Hahahaha.

Jag fick ett brev från tingsrätten i dag också, trodde aldrig det skulle bli någon rättegång. Men nu blir det av i januari. "Bara" tre år efter misshandeln, dom är inte snabba av sig precis. Måste ringa i morgon och höra om jag måste fixa några intyg från läkaren inför detta. Usch, ser inte alls fram emot att få se svinet igen. Allt rivs upp igen.

Nu ska jag fortsätta övervaka min dotter och hennes stela fingrar, hon lär ha kramp om en stund. Haha. Ha en trevlig kväll. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-15

Ännu en måndag

Denna dagen har varit otroligt seg och jag har småpulat med lite här hemma iaf. Ringde försäkringskassan och där var det självklart telefonkö med 120 personer före mig. Efter 40 minuter så var det min tur och då tackar en röst för mitt samtal och det bryts. HELVETES JÄVLAR SKIT!! Fick ringa igen när jag hade lugnat ner mig. Haha.
Sen har jag ett vattenrör till toalettstolen som läcker. Upptäckte det när jag kom hem i går och hyresvärden var här i dag för att fixa det. Blev bara värre och nu droppar det för fullt, satte en stor skål under och den blev full på en halvtimme. Höll på att få fnatt av droppandet, det lät rejält trots att jag stängde dörren till toaletten. Tog bort skålen och lindade en handduk runt röret och drog ena änden mot golvbrunnen. Fördelen är ju att toastolen är precis bredvid badkaret. I morgon kommer en rörläggare hit och ska fixa detta.

Jag går mest runt och nyser titt som tätt, jäkla förkylning som inte vill ge med sig utan blev värre när jag kom hem igen. Var så trött i går och har hållt Bea vaken till och från natten som gick. Jag har snarkat, gnisslat tänder och låtit en hel del tydligen. Något jag gör extremt mycket när jag är förkyld, riktigt trött eller full. Hon hämnades genom att låta dörren vara öppen till sovrummet när hon gick upp strax efter fem i morse. Då vaknade självklart jag och kunde inte somna om. Hon kunde ju lagt sig i sin egen säng för att få sova om jag nu störde så mycket. Men man ska tydligen sova bredvid sin mamma. Hahaha. Jag tycker bara det är mysigt att slippa sova ensam. Nu ligger hon och sover redan så jag ska strax krypa ner i sängen jag också. Lär inte bli några problem att somna för min del. Usch vad trött jag är.

I kväll har jag och syrran suttit och stickat. Jag har köpt en massa garner i Finland och nu stickar jag en sjal som jag ska ge bort i julklapp. Här är vi som två pensionärer på kvällarna. Men till helgen blir det ändring på det, då blir det party med båda syrrorna. Ser fram emot det riktigt mycket.

Nu ska jag se till att få min skönhetssömn, vill även vara lite piggare i morgon när sonen kommer efter skolan. Åh vad jag har längtat efter honom. Min pöjk ♥ Hoppas även Ninemus dyker upp efter skolan. Vill ha alla mina barn samlade ♥ Mina gullungar, mitt liv, mitt allt ♥

Ska försöka lägga in lite bilder i morgon, hoppas jag, och skriva om resan. Natti natti på er. Kram
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-14

Hem till verkligheten igen

Är hemma igen efter att ha haft det toppen i finnelandet. Längtar redan tillbaka. Mår toppen men är så jäkla trött, har inte sovit mer än ett par timmar sammanlagt sen i fredags. Nu tänker jag krypa ner i min säng och tryna ordentligt, hoppas jag att jag kommer göra i alla fall. Slipper ligga ensam i sängen i natt och det känns skönt. Har vant mig vid att sova med sällskap sista tiden. Det är bara sovsällskapet som växlar. Hahaha. Fördelen med att vara singel kanske. Till helgen blir det P A R T Y. Men det är ju några dagar kvar tills dess och en hel del att göra innan dess. Ska skriva om min resa så fort jag får tid över, har ju lite bilder jag kan välja ut och dela med mig av. Har hänt en massa. Men framför allt så är jag fri nu.... äntligen!!!! Ohhh, I like it! Detta var precis det jag behövde för att ta mig samman och få ordning på allt. Framför allt så har jag fått tillbaka mitt förstånd som varit borta, alldeles för länge tydligen också för den delen. Pöllö

NU blir det sängen. Sov så gott godingar. Puss o kläm så länge
Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-07

Suomalainen Sisu

Sitter och lyssnar på mamma och Sirpa som kacklar som två hönor här. Själv har jag passat på att vara inne på fb lite medans jag kurerar min baksmälla. Vi hade Sirpa här över natten och festade till rejält. Hon och jag tömde en flaska sisu viina, finskt brännvin. Sen blev det väldigt starka longdrinks också. Mitt huvud är enormt i dag och jag känner mig som ett pisshål i snön. Ska snart ge mig ut i vintervädret, här snöar det och är kallt. Har riktigt trevligt och längtar inte hem ett dugg. Sirpa och mamma ville dra med mig till puben i går för att hitta en finsk hunk till mig men det blev aldrig något av det. Tack och lov. Hahaha. Natten slutade med nerpissade kläder, trasig väckarklocka och en sirpa som försökte sova i en liten tvåsits soffa. Tror aldrig jag har skrattat så mycket som vi har gjort här. Jag trivs som fisken i vattnet och mår jättebra för övrigt, förutom baksmällan då.

Resan hit var ett riktigt äventyr och jag skriver mer en annan gång. Nu ska jag ta en tablett och vänta på att skallen ramlar på plats igen. Nu fick jag passat på att låna Sirpas dator en snabbis och uppdatera läget.

Saknar mina älskade barn och resten av min familj. Hoppas allt är bra med dom. Och till er läsare önskar jag en trevlig söndag. Kram på er

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-03

Helvetes jävla skit fan satan

Klart jag skulle tabba mig med något i dag. Har lyckats förstöra sonens mobil som bara är några månader gammal, en X10 mini. Den är så ren och fin nu, med tanke på att den först åkt med i tvättmaskinen och efter det i torktumlaren. Jag är väldigt tacksam för att jag skaffade en försäkring på den när vi köpte den, nu blir inte självrisken så dyr. Men 500 kronor är ändå inte så lite för min del, bättre än 1500 dock. Jag blir så jävla sur på mig själv.

Har fått gjort en hel del i dag, nu väntar jag på att det sista ska torka i torkrummet. Sen är det dax för sängen så jag orkar upp och packa och göra det sista i morgon. Börjar bli nervös nu för att jag ska glömma något. Tåget åker klockan 16, innan dess måste jag lämna in sonens mobil på lagning så den är färdig tills jag kommer hem.

Nu kommer jag inte skriva något mer men skriver när jag kommer hem. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-03

Nummerbyte

Nu har jag fixat ett kontantkort till mobilen. Jag tog ju över dotterns nummer när hon skaffade comviq och det var nog lite dumt med tanke på att hon haft detta nummer i två år. Jag får sms och telefonsamtal som är menade för henne. Så nu tänker jag byta nummer en sista gång, känns bra att det inte är registrerat för då väljer jag själv vilka som får mitt nummer. Slipper alla jäkla företag och annat skit som ringer och smsar. Blir lugnast så.



I dag är det en miljon saker jag måste fixa. Måste till banken, till apoteket, tvätta, fixa och dona här hemma osv. I morgon åker jag! Kan säga så här att jag börjar bli rejält nervös eftersom det stormade som bara den i natt. Alla ljud väckte en titt som tätt. Snälla hoppas det inte blåser så på östkusten, absolut inte på fredag morgon när båten åker. Kände av lite resfeber i natt, men annars så är jag lugn. Känns bara tråkigt att jag inte får träffa mina barn på så många dagar, kommer sakna dom som bara den. Mina älsklingar ♥

Nu får jag sparka mig i röven så jag får gjort något. Syrran och Julia kommer förbi en sväng i dag också. Hinner jag inte skriva mer innan jag åker så säger jag på återseende. Var rädda om er så skriver jag när jag kommer hem igen. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-02

Tidsfördriv

Hade tråkigt så jag var inne på fb och kikade på bilder som jag var taggad i. Herregud, jag skrattade så tårarna rann. Var väl 400 bilder varav dom flesta festbilder från dom två senaste åren. Jag har allt förändrats till utseendet. Och vilka jävla bilder sen då. Har man varit tvungen att lägga ut bilder på många olika killar också, minns knappt vad någon heter längre. Hmm, börjar nog bli för gammal när minnet sviker. Men det var kul att få en återblick även om det finns stunder man vill glömma. Tänker inte dela med mig av några bilder här men jag lägger in en bild på mig och min lillasyster som jag festat mest med. Nu vill jag ha tillbaka min stationära dator så jag får alla bilder jag sparat på den i fyra år, även där en massa festbilder. Funderar på att göra ett album sen och sammanfatta våra äventyr. Men det är för att vi ska kunna minnas våra stunder och ska inte visas för vem som helst. Hahaha. Pinsamt ju. Jaja, nu ska jag förbereda middagen. Over and out

Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-02

Dripp dropp

Vilken tur att man har tak över huvudet när det regnar som det gör nu. Tycker regn är mysigt, så länge man inte måste vara ute. Väljer man det själv så är det en annan sak. Jag måste ju gå i väg till affären sen och köpa lite potatis, men jag har ingen brådska än och kanske har det lugnat sig lite tills dess. Skit samma, jag tycker det låter mysigt när det smattrar mot rutorna. Fördelen är ju att det inte märks hur smutsiga fönstrena är i sådana här lägen. Haha.



Nu är jag ensam hemma, Matti har åkt hem och Bea har åkt till en kompis. Jimmy dyker väl upp senare i dag. Själv borde jag fixa lite här hemma men jag känner inte för det. Vill helst sitta och mysa i soffan, prata i telefon och sms lite till och från. Känner mig så lugn och fridfull för första gången på länge, trots att jag borde irra runt som en yr höna med allt jag vill fixa innan jag ska åka. Jag har en känsla av att november kommer bli en härlig månad med en massa äventyr. Det kommer gå fort med allt som är planerat iaf och sen är det dax för att börja julpynta innan man vet ordet av. Inte mycket kvar av detta året och trots allt skit som varit under året så lägger jag det bakom mig nu och stänger dörren för alltid. Nu är det jag som gäller. Har fått så mycket stöttning sista veckan så nu är jag redo. Redo för ett nytt kapitel i mitt liv. Singellivet har sina ljusa stunder, helt klart!

Måste jag piska mig själv till att göra någon nytta nu då. Lika bra är det nog, måste skriva en lista med vad jag ska ha med mig på min resa. Så jag inte glömmer hälften. Kommer inte skriva något i bloggen när jag är bortrest, tar inte med mig datorn alls. Vill ha en paus från allt. Kommer ha mobilen med mig med tanke på mina barn om det skulle hända något, men jag kommer inte använda den annars.

Nu är det dax för verkligheten en stund, kan ju inte drömma mig bort hela tiden. Kram på er
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-01

Nämen, vad är detta??

Jag börjar fundera på vad det är för fel på mig, sista veckorna har jag bara lagt mig tidigare och tidigare. Jag är så kvällstrött och efter att vi bytte till vintertid i går så blev det ännu värre. Känns som det är senare än vad det är eftersom det redan är kolsvart ute innan fem på eftermiddagen. Måste börja äta vitamin tillskott och se om det kanske piggar upp mig lite. Fördelen är ju att man går upp tidigt också och får gjort så mycket mer under dagen. Det hoppas jag att jag får iaf, eller jag kanske bara inbillar mig. Haha

Jag lär ha träningsvärk i magen i morgon efter allt skrattande i dag. Jag som inte tycker om måndagar har haft en riktigt underbar dag, trots allt. Nu finns det bara en sak som skulle göra mig lycklig, lite sol tack!! Jag känner mig så seg när det är ett skymningsljus hela dagen. Jag vill ha en klar och kall dag med sol och blå himmel. En riktigt härlig höstdag. Verkar bli en kall natt för jag såg på termometern att temperaturen faller hela tiden. Ska bli mysigt att krypa ner under sitt goa duntäcke.

Nu tänker jag borsta tänderna, ta på mig nattlinnet och sen krypa ner i sängen. Bea och Matti sover redan så jag behöver inte lyssna till deras aktiviteter. Ni fattar nog vad jag menar. Godnatt och dröm söta drömmar
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-01

Dax för make-over

Hittade en helt underbar kakeldekor på Lagerhaus som jag vill ha. Så nu funderar jag på om jag skulle köra på att ha denna och sen helsvart kakeldekor och köra varannan över den blåa randen jag har i dag. Så badrummet kommer gå i svart och vitt. Ska se om jag hittar något fräsigt duschdrapperi och en matta. Vill fräscha upp och det är bara en i familjen som inte är så glad över detta. Min son! Haha. Hans kommentar var att han inte kan sitta och skita där inne i ett sådant kvinnligt rum. Han vill att jag ska skaffa en kille som kan ta hans parti så han inte klassas ut av oss tjejer. Men nu är det så att ingen kille är aktuell och han får snällt acceptera att "women rules" i detta huset. Stackarn får ju läsa tjejtidningar på toa också. Hahaha. Inte lätt att vara ensam kille bland oss. Men han lär bli härdad och den tjejen han blir tillsammans med kommer få en kille som är upplärd rätt från start. Ska se till att sätta i gång med piffa upp badrummet när jag kommit hem från Finland. DET ser jag fram emot och jag kommer dela med mig av resultatet sen. Ciao


Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-01

Dra i handbromsen någon!!

Jäklar vad dagarna rullar på, känns som jag inte hänger med riktigt. Jag har inte ens hunnit uppdatera bloggen, har varit på väg några gånger men alltid har något kommit emellan. Humöret är på topp och jag ser fram emot att åka på torsdag. Kommer dock sakna mina älskade ungar. Har bara haft Jimmy här i helgen och Bea kommer först i dag. Sen åker Jimmy till pappa om några timmar och kommer tillbaka i morgon igen, hoppas jag iaf. Har en massa saker jag måste fixa innan det är dax att resa. Tar tåget till Alvesta på torsdag, bara för att mamma ska slippa åka och hämta mig först innan vi ska åka mot Stockholm. Vi börjar köra sent på torsdag kväll sen, båten till Åbo går på fredag morgon. Är hemma igen på farsdag, om jag inte minns fel.

Jag har fått en förfrågan om en middag som jag går och funderar på lite. Jag har varken sagt ja eller nej, vill vänta tills jag kommit hem igen och sett vad som händer med allt annat. Den dörren är ju inte vidöppen längre och håller på att stängas. Jag är trött på att kämpa själv, nu får det vara nog. Vad fan, jag är värd bättre. Det är situationen i sig som har varit som jag lider av, jag kommer inte lida av att det är över. För min vardag förändras ju inte. Jag slipper gå runt och känna mig bortglömd och krävande. Jäkla nitlotter man kan gå på!! Men nog om det. Detta är ingen ny bekantskap, men vi har inte hörts av på länge pga olika omständigheter. Jag vet inte riktigt vad jag vill själv än. Får se vad som händer.

Nu ska jag jaga upp sonen ur sängen.Sen är det dax att sätta lite fart. Ha en trevlig måndag
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()