2008-12-28

Jag = Blindstyre ??

I måndags så fick jag äntligen tummen ur att åka till optikern, har skjutit upp det i över ett år redan. Det är inte det att jag inte vill ha glasögon, det har jag redan, men det har bara inte blivit av. Skaffade glasögon för fyra år sen och nu har jag upptäckt en lång tid tillbaka att dom inte hjälper längre. Synen förändras ju.
Jag har brytningsfel, och det hade ändrats fyra steg eller vad man nu säger. Ska hämta dom på måndag och då jäklar kan jag läsa riktigt igen. Med tanke på att jag är en bokmal så är det riktigt jobbigt att jag inte klarar av att läsa lika mycket längre. Först fungerar det bra, men efter en stund så blir bokstäverna bara mindre och mindre, resultatet blir att jag jag kisar och får ont i huvudet. Sen har jag även märkt att jag har svårt att läsa på förpackningar i affärer och liknande, bokstäverna är för små helt enkelt !! Har jag någon av barnen med mig så får dom oftast läsa åt mig då.
Optikern frågade mig om jag hade det svårast på nära håll, jag har det både på nära och långt håll ju !! Kommer en människa mot mig så tar det tid innan jag ser vem det är. Pinsamt om en människa viftar och man inte ser vem det är. Har med andra ord upptäckt att jag ser suddigt, konstigt nog har man vant sig vid det och det var först när det provades ut nya glas jag upptäckte hur skarpt allt blev. Puh, som syrran sa.. tänkt vad jag måste ha raggat i blindo !! Haha. Jag har ju inte kunnat se hur dom ser ut riktigt. Kommer i och för sig inte ha på mig glasögon när jag ska ut och svira, kan ju förstöra eller glömma dom någonstans. Det har jag inte råd med !!

Nu ska jag krypa ner i min säng, helt ensam. Har inte ens någon av barnen här. Kan känna ibland att jag saknar sällskap i sängen, men nu har det gått så långt att jag blivit så kräsen och tänker inte ha en kille bara för att man ska ha någon. Känns det inte helt rätt så kan det kvitta, känner att jag inte vill lägga ner onödig energi på något sådant.
Får väl ta och ringa min speciella vän J... han ställer upp han, i alla fall tio dagar till. Sen åker han och jobbar utomlands i typ ett halvår eller något sådant. Kommer verkligen sakna honom, han är ju en bra vän också förövrigt. Jaja, man får skaffa något annat då kanske. Dags att jaga igen när man ser hur folk ser ut ; ) Haha.
Natti natti gott folk.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-12-25

HoHoHo... Merry Christmas !!

Nu har man genomlidit julafton, nej då, så illa var det faktiskt inte. Jag och barnen åkte till min mormor, min mamma, hennes gubbe, mina två yngsta syrror, min kusin M och hans flickvän var också där. Så det blev en riktig familjejul kan man säga trots att två syskon fattades. Vi hade riktigt trevligt faktiskt, massor av god mat, julklappar och bara umgicks och hade kul. Jag och barnen stack dit strax före 12 på dagen och kom hem vid halv nio på kvällen sen. Då var man ju helt slut !! Kanske kan bero på att det var så varmt där, för en gångs skull, och all mat man tryckte i sig.
Til och med mormor trivdes och det var lugnt, kors i taket. Bästa julen på länge när man tänker på den biten.

Om några timmar ska barnen till sin pappa, sen är jag barnledig tills nästa fredag. Jag och mormor är bjudna bort till mammas gubbe i eftermiddag. Så jag hämtar mormor och så sticker vi till Alafors.
Sen ska det igentligen vara utgång i kväll, men jag måste nog backa för jag har inte råd !! Så illa är det, jag tänker inte lägga mig back för att gå ut och roa mig. Finns annat som går före. Får bli en mysig hemmakväll i stället. Och har jag tur så blir jag uppringd som chaufför och då tjänar jag lite extra pengar på det.

Nu ska jag köra upp ungarna här så vi får umgås en stund till innan vi ska möta pappan i Partille.
Jag passar på att önska er alla en God fortsättning på Julen och ett Gott Nytt År !
Postat i Familje högtider | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2008-12-19

Sleepless in Gothenburg.

Attans nedrans förbannade skit !! Försökte somna, är helt slut, men lyckades inte med det. Är för mycket som snurrar i huvudet. Inget allvarligt alls, men det spelar ingen roll, är det något som krånglar så grubblar jag. Nu gäller det min dator, dottern skulle sätta sig att skriva och så upptäckte vi att det inte finns någon word, finns bara något som heter wordpad. Konstigt för jag hade ju word 2000 innan omformateringen, får ringa min käre kusin i morgon och fråga om det. Tur att man har honom. Men det är i alla fall det som upptar mina tankar nu så jag inte kan sova.
Haha, så typiskt mig..

Har genomlidit influensan, vi är på bättringsväg nästan alla. Tur det eftersom det inte är många dagar kvar till julafton.
Hämtade hit ungarna i dag redan, en dag för tidigt, eftersom dom ska tillbaka till pappan på juldagen redan. Då firar dom julafton i efterskott med honom. Så hade jag det förra året med barnen och det fungerade fint.
Vi ska hem till min mormor, min mamma och mina systrar samt kusin med flickvän kommer också dit. Kommer bli en riktig familjejul, hoppas bara det blir en lugn sådan då.

På juldagen sen så ska jag och syrrorna ut, hörde att det kommer bli fler som hakar på också. Ska bli kul och jag ser fram emot det. Ni kommer få höra mer om det efteråt, det ryktas om Gretas i alla fall. Haha.

Sen blir det nog fest hemma hos mig eller syrran på nyår, är inte bestämt än. Jag är barnledig fortfarande då så då är det fritt fram.


Min älskade dotter fick för sig att fixa slingor i håret i dag, jag höll inte med om att det skulle vara en bra idé. Har ju erfarenhet och minns hur det gått med det för henne förut, men tro inte hon lyssnade på sin mamma. Nänä, kunde inte säga annat än vad va det jag sa, efteråt. Hon påstår att hon inte kommer kunna visa sig, det kan hon visst det om hon fixa håret och sminkar sig så hon inte ser så blek ut. Meningen med slingor är ju att det ska bli just slingor, men eftersom hon fixar det för hand utan mössa eller dylikt så blev allt mitt på huvudet blont, inkl luggen. Hon ser riktigt blek ut, bara det blir lite utväxt så kommer det se bra ut, hoppas jag. Haha. Jag föreslog att hon skulle sätta i lite mörkare slingor just i det ljusa, får se vad som händer.
Sen planerar hon även att pierca sig på söndag, i läppen. Jag kommer inte hindra henne, hon är stor nog att ta det beslutet själv nu och sen bekostar hon det med egna pengar. På söndag fyller hon 17 år, tänk vad åren har gått fort.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa eller titta lite på tv, så somnar jag nog gott sen. Måste va pigg i morgon eftersom jag och mormor ska göra julköttbullar då.

Natti natti !! Glöm inte, båda händerna på täcket...

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()