2010-02-26

Filmtips

Har precis sett klart filmen, I hate Valentine's day, en av filmerna jag hyrde i går. Filmen är en romantisk komedi och absolut sevärd. Visst, det kanske är en tjejfilm men jag tycker nog att man kan se den ihop med sin käresta och få sig flera goa skratt. Annars så kan man se den med tjejkompisar eller göra som jag, se den helt ensam. Jag har skrattat och fått tårar i ögonen om vartannat. Sen kan man ju inte låta bli att bli kär i den manliga huvudpersonen, John Corbett. Han är så läcker!! Fastna för honom när han var med i Sex and the city. Han spelar oftast gulliga roller och man smälter när man ser honom. Snacka om drömkille!! Detta är en film som man mår bra av att se, man känner sig varm och glad efteråt. Sen tycker jag att Nia Vardalos, från Mitt feta grekiska bröllop, också är en underbar skådespelerska. Hon är så otroligt vacker. Båda två spelade även ihop i Mitt feta grekiska bröllop och matchar varandra perfekt på film. Rekommenderar filmen varmt.

I hate Valentine's day:

Genevieve äger blomsteraffären "Roses for Romance" i New York och borde vara glad att Alla Hjärtans Dag (Valentine's Day) närmar sig. Men efter ett oräkneligt antal misslyckade relationer har hon helt tappat tron på kärleken. Hon har därför lovat sig själv att aldrig gå ut på fler än fem dejter med samma kille. Men när den attraktive f.d. juristen Greg dyker upp blir det svårt för Genevieve att hålla sitt löfte.


Postat i Filmtips | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-26

Vecka 39

Fick två bilder som syrran skickade på magen i går. Nu är hon i vecka 39 och det är BF på torsdag. Ska bli så spännande och se vad det har bott i magen så länge. Tycker magen har vuxit rejält sen sist.
Längtar efter lillplutten.


Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-26

Vad är det för fel på mig??

Skulle kunna tro att jag har PMS eller något annat, känner mig så blödig så det inte är klokt. Bea hade ingen skola i dag pga rasrisk av tak, så hon stack nyss i väg till pappa. Kände redan när vi pussade hej då vid dörren att det kändes ledsamt. Att jag inte ville att även hon skulle åka. Började gråta för mig själv och provade ringa barnens far för att beklaga mig. Tur att han inte svarade. Haha. Jag är så patetisk ibland. Då ringde jag Bea i stället, låtsades höra efter att bussen gick som den skulle. Men började böla inför henne såklart. Vill ha mina barn här, egoistiskt av mig, men missunnar dom inte att få vara hos sin pappa heller. Brukar ju inte reagera så här när dom åker. Brukar ganska ofta pusta ut den första dagen och så infinner sig saknaden framåt kvällen. Men inte denna gången. Nu grät jag till och med. Och PMS kan det inte vara, har precis haft det roliga. Men den kanske är fördröjd då. Haha.

Sen funderade jag på en annan sak i natt när jag skulle sova. Efter att jag hjälpte Bertil med det tunga aset till element som som skulle upp i tvättstugan så har jag fått en massa blåmärken på låren. Med tanke på att det var svårt att få ett bra grepp, och den vägde fläsk, så fick jag lägga tyngden mot låret för att inte tappa den ibland. Vet att jag har väldigt lätt att få blåmärken, men detta är ju löjligt. Tur att det är vinter och man inte går barbent, för jag ser misshandlad ut ju. Tog en bild så även ni ska få se. Det är inte mina barn som slår mig, eller någon annan som gör det heller för den delen. Dom som känner mig vet hur överdrivet lätt jag får blåmärken. Så nu kan ni tänka er hur min röv såg ut efter vurpan jag gjorde för ett tag sen i halkan. Men då var det mer utbrett och mörkare ändå. Haha.

Nu ska jag passa på att röja upp lite efter denna veckan så allt är på plats. Sen blir det en lugn dag, i morgon ska jag hem till Lenita och vi ska ha tjejkväll. Det ser jag fram emot.

Trevlig helg på er. Ciao



Postat i Bara Jag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-25

Min kloka dotter Sandrine

Lägger in en länk till min äldsta dotter Beas blogg, hennes lillasyster Ninemus var gästbloggare där. Blev så förvånad när jag läste inlägget och upptäckte hur fint och klokt min dotter kan formulerar sig. Inte för att jag tror hon är dum på något sätt, det var inte så jag menade. Haha. Men jag blev förvånad över hur hon skrev helt enkelt. Är så stolt över mina tre barn, trots att dom kan driva mig till vansinne ibland. Haha. Men det är som det ska vara.

http://beatriceholm.blogspot.com/2010/02/syrran-ninemus-gastbloggar.html



Postat i Guldkorn | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-25

Är det inte nog nu eller??

Är ensam hemma, barnen är i skolan. Hoppas dom kommer hem som dom ska eftersom snön vräker ner igen. Bea slutar om någon timme men Jimmy kommer ju hem först senare i kväll eftersom han repar med bandet. Hoppas verkligen han kommer hem i kväll.
Såg nyss att dom är uppe på taket på grindstugan och skottar bort snön, i går gjorde dom det på dagiset här brevid också. Har ju varit en hel del takras nu när det kommit så mycket snö. Funderar över hur dom bygger husen i norrland då eftersom det inte händer där uppe. Trodde man hade samma standard i hela landet. I norrland är det ju inte ovanligt med minst en meter snö ju på vintrarna. Skumt det där. En sak vet jag i alla fall, jag vill inte ha mer snö nu. Är så trött på skiten, otroligt nog eftersom jag ändå älskar vinterlandskap. Men jag tycker inte om det detta vädret medför, alla problem. Det är så halt ute så man halkar mest runt när man är ute och går. Det är dåligt skottat eller plogat på trottoarer och gångbanor. Under all kritik. Men så verkar det som dom har problem med vad dom ska göra av all snö för det blir höga drivor också. Lägger in en bild från nyss när dom nästan har skottat klart taket i snöyran.






I går var jag i väg med sonen på hans första trumlektion i Masthugget. Han var eld och lågor inför detta, hans lärare verkar vara helt underbar. Jimmy lyssnar uppmärksamt på honom och snappar fort in vad han säger och visar. Blev förvånad över att han fattade trumnoterna till stor del redan. Sådant kan man tacka internet för märker jag. Är man intresserad av någon så hittar man det på nätet. Här hemma så håller han på mycket med sin övningsplatta, till vår andras irritation ibland. Haha. Jag har ändå lättast att stänga av öronen när det behövs och om jag koncentrerar mig på något annat. Det är värre för hans systrar. Ibland får han skickas in i sovrummet och hålla på där inne. Stackars pojk. Men övning ger färdighet och han blir bara bättre och bättre. Lägger in en bild på honom från förra veckan när vi var inne på Jam och kolade in trumset, då passade han självklart på att prova dom olika också. Lyckligare pojke får man leta efter, han skiner upp när han får stockarna i handen och trummorna framför sig. Hoppas han får ett eget snart. Om jag blir rik först vill säga.





Jag var tvungen att rensa och göra rent vattenlåset ordentligt i tisdags. Blir lätt stopp efter ett tag när vi är tre långhåriga tjejer här hemma. Ninemus satt och tittade på undertiden jag gjorde det, hon tog givetvis ett kort också. Haha. Hon tycker det är så äckligt och hon tänker minsann aldrig göra något sådant när hon flyttat hemifrån. Visst fan är det inte ett roligt jobb att göra något sådant, men det måste ju göras. Ingen annan gör det åt mig och då får man snällt ta på sig handskar och få det gjort. Så länge jag slipper stoppa in armen i en renslucka till ett toalett avlopp, för det är stopp, så är jag glad. Vi hade det problemet en gång i Floda och det var banne mig det värsta jag sett. Lukten ska vi inte prata om!! Jag får se till att lära mina döttrar att klara sig själv utan att behöva en karl till allt. Vill att dom ska vara självständiga kvinnor som jag. Håhåjaja.





Nu väntar jag på att klockan ska gå så jag kan gå i väg och lämna några filmer innan det är dax att möta Bea. Vi ska handla lite inför middagen. Pratade precis med henne på telefon och då upptäckte vi båda att ingen av oss hade tagit fram strömmingen ur frysen i morse för att tina. Så den fisken kan vi ju glömma just nu. Funderar på att köpa nytt från fiskbilen så vi kan äta det ändå i dag. Potatismos och stekt strömming. Namnam. Det var många år sen sist jag åt det. Man måste ju förnya middagarna här hemma, blir lätt att man kör samma inköpslista jämt. Man kan ändra på mycket genom olika recept och då blir det lite roligare. Lägger in en sista bild från i tisdags när Bea och jag stack till Backaplan för att lämna tillbaka stövlar som gick sönder efter en vecka. Tur att man sparat på kvittot så man kunde byta, sen var vi inne på ÖB och efter det i en möbelbutik och provsatte soffor. Allt för att komma in i värmen. Men bilden är tagen när vi promenerade hem efteråt i kylan.
 




Har blivit lite dåligt med bilder på bloggen sista tiden så nu ville jag lägga in några från sista veckan. Håll nu tummarna för att detta eländesvädret ger med sig. Ha en fin torsdag. Ciao
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-20

Vinterelände

Jag är så trött på vintern nu, vill ha vår!! Tycker det är mer än tillräckligt med snö och ännu mer kommer det hela tiden. Jag och sonen var i Masthugget i dag för en träff inför hans trumlektioner. Tog verkligen sin tid att ta sig dit, svårt att gå eftersom det är så mycket snö överallt. Hoppas det lugnat ner sig och har röjts undan snö tills han ska dit igen på sin första lektion på onsdag. På hemvägen köpte jag en träningsplatta till sonen som han trummar för fullt på, något som läraren rekomenderade. Fungerar jättebra tills han köper sitt trumset i framtiden.

Själv sitter jag i soffan just nu och bara slappar, tog ett bra tag innan man fick upp värmen igen efter att ha frusit som fan på spårvagnen. Vi käkade pizza på hemvägen också och tog med en sallad till Bea som är bakfull. Hon och Matti var i väg och festade i går. Tog henne 1,5 timmar att komma hem från Angered. Jimmy var bra nervös för att vi inte skulle komma i väg alls i dag. Han sa att han var villig att gå till Masthugget bara för att inte missa detta han längtat så efter. Haha. Men så långt hade jag inte tänkt gå, för det är rejält långt och ännu värre när det är snö överallt.

Jag var i väg hos tandläkarn akut i går igen, hade bildats ett tryck i tanden som jag hade problem med innan och det gjorde att jag hade ont igen. Men det var inte alls så illa som förra gången men ändå så jag inte ville behöva ta värktabletter för att klara av vardagen. Tack och lov så gick det bara på 400 kronor. Efter det känner jag ingenting men jag måste se till att å rotfyllt eländet så den blir klar. Förarbetet är ju redan klart.

I torsdags så var jag och Jimmy i väg och kollade runt i lite affärer. Passade då på att slinka in på Järnia, ville kolla in om dom hade kvar samma shoppingvagn som jag fick av mamma i julklapp. Det hade dom men den kostade nästan 500 kronor!! Det var inget jag hade råd att lägga pengar på just nu, men tjejen i affären fick höra att jag blivit av med min i inbrottet efter att bara kört den en gång. Så jag fick ett specialpris av henne, kostade mig bara 199 kronor och jag blev jätteglad. Så nu kan jag lättare få hem sakerna när jag storhandlat. Känns skönt att man har lite tur ibland trots allt.

Jag sitter här och småhuttrar igen, önskar man hade en gosig kille att mysa med i soffan som kunde värma mig just nu. Haha. Vore verkligen underbart.

Ha en fortsatt bra helg i ovädret, själv tänker jag hålla mig inne. Kramis




Tog en bild för skojs skull nu med camen på denna datorn, har aldrig provat den innan
och ville se hur det blev. Ser ut som jag får ett anfall av något slag. Haha.
Bjuder på det trots att jag inte är nöjd med bilden. 

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-18

Sömntuta

Tvingade mig själv att ligga kvar i sängen i någon timme till, somnade ju inte förrän framåt klockan tre och då vill jag banne mig inte gå upp redan vid sju. Skulle vara helt slut i eftermiddag redan annars. Lyckades ligga kvar till klockan nio i alla fall.

Fick en trevlig överrasking i går. Ringde som sjutton på dörren och när jag väl öppnade så var det sonen som ville glädja sin gamla mor för tidigt. Egentligen ska barnen komma på fredag men eftersom det är sportlov så frågade jag sonen om han kunde tänka sig att komma till mig i dag, torsdag. Pratade med busungen om det på tisdag kväll och då visste han inte om han skulle komma tidigare än fredag. Men det visste han redan och ville överraska mig. Blev jätteglad och det var trevligt med sällskap i går kväll.

Nu försöker jag få upp sömntutan, märks att han är tonåring och kan sova hur länge som helst. Han och jag ska i väg och göra olika ärenden. Roligare att gå i affärer om man har sällskap, även om det bara är barnen som följer med. Skönt att dom är stora och inte gnäller om att få olika saker. Haha. Fast vad jag minns så var dom aldrig så jobbiga som jag har sett många andras barn i affärer vara. Finns väl inget värre än ungar som skriker för att dom inte får godis eller vad det än är. Och hur föräldrar bemöter barnen i den situationen är oftast under all kritik. Alla kan ju inte vara så duktiga som jag har varit. Hmmm. Eller hur!! Haha

Fick en annan glädjande nyhet tidigare i veckan som jag inte får lov att skriva om än, men det kommer bli en stor förändring för mig. Ser verkligen fram emot det och det vet jag även att personen det handlar om gör.
Sen har vi syrran, den gravida, som inte har mer än två veckor kvar till beräknat datum. Snart är bebisen här och det ska bli så spännande. Vi har slagit vad om vad det blir och jag tror det blir en flicka. Se nu för fan till att det blir det!! Jag vill ha choklad och cider. Haha. Det är två olika vad och jag har ju inte tänkt intaga detta på samma gång. Låter inte speciellt gott enligt mig.

Nu ska jag gå och terrorisera sonen så han stiger upp. Nu har jag ropat till honom i över en halvtimme och svaret jag får varje gång, efter lite tjatande, är Jaaaaaaaa. Hans humör lär ju inte vara det bästa, därför ska jag busa med honom tills han blir antingen ännu surare eller på bushumör själv.

Om jag nu inte hinner skriva mer innan helgen så vill jag passa på att önska er läsare en trevlig helg. Kram på er.
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-16

Kreativ dag

Jösses vad jag har fått gjort sen jag gick upp i morse. Nu har jag precis målat klart första omgången lister, måste måla en gång till om några timmar. Blir en enorm skillnad inne på toaletten nu när jag målar hela dörrkarmen vit, den gamla avflagnade färgen såg faktiskt gul ut. Tog sin lilla tid att sätta maskeringstejp lite överallt. Nu är det listat och fint i dörröppningen mellan köket och hallen också. Skönt att slippa en dörrkarm eftersom jag ändå inte har en dörr där. Fanns en dörr där när jag flyttade hit men den var bara i vägen och jag tog bort den direkt. Nu är det mer enhetligt med öppningen in till vardagsrummet. Blir fräscht och fint här hemma nu. Sen är det bara sovrummen kvar och dom ska fixas senare under året. Mitt sovrum först. När allt det är gjort så kommer det känna perfekt.

Det första jag satte fart med i dag var att städa ur och skura kylen. Gick inte så fort som jag trodde och jag hade även tänkt ta och frosta av frysen i dag. Men det får jag ta i morgon, vill få färdigmålat i dag. Skönt att få gjort lite så man inte känner sig som värsta latmasken här hemma. Nu kommer jag kunna sätta mig framför teven med got samvete i kväll. Haha.

Nu ska jag fixa mig något att äta, börjar känna mig lite darrig eftersom jag inte ätit sen tidigt i morse. Får se vad frysen har att bjuda på för ätbart bara. Nu är det verkligen tomt i alla skåp och det är storhandling som gäller när barnen kommer hit på fredag.

Trevligt tisdagskväll på er.
Postat i Min vardag | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-15

Bläääääh

Jag är arg och irriterad, har mest gått runt och muttrat sen i går och det är tur att ingen behöver umgås med mig just nu. Skulle lika gärna kunna ta upp varför men det lär väl läsas av fel ögon. För denna gången är det två personer som jag stör mig enormt mycket på. Den ena spelar egentligen ingen roll för jag har redan brytit där, men det är andra som drabbas och jag önskar jag kunde göra något åt saken. Den andra däremot kan jag göra något åt, har redan gjort det jag kan men ändå bränner det på tungan för att få sagt ett och annat. Nu tänker jag verkligen hålla distansen och inte låta mig påverkas mer. Duger jag inte så dra åt helvete! Det är färdig lekt och trampat på mig. Utnyttja någon annan om det nu är vad era liv går ut på. Patetiskt!

I morgon så ska öppningen mellan köket och hallen fixas, skönt att få det gjort. Sen ska jag bara måla det också, ska passa på att måla dörrkarmen inne på toaletten när jag ändå håller på. Det är ju något som jag skjutit upp, har glömt bort det helt mellan varven. Jag är inte så driftig nu under vintertiden, vill helst av allt gå i ide och vakna när det blivit vår.

Fick en tanke i huvudet härom kvällen som ger mig en ångestkänsla. Jag har prestationsångest när det gäller så mycket. Jag vill alltid göra allt till minst 100% när det gäller det mesta som jag gör. Men det är något jag har glömt, den viktigaste delen. Vill inte avslöja vad det är än, är inte mogen för det utan måste komma på en lösning. Sen, om jag nu lyckas, komma en bit på väg så kan jag ta upp det då. Det var faktiskt ett program jag såg på teve som öppnade upp mina ögon för detta. Jag tror jag ska ta upp detta med min mentor nästa gång jag pratar med henne. Haha. Tänkte på Lenita. Hon lyssnar verkligen på vad jag säger och dömmer mig aldrig eller tycker jag är töntig. Tankarna är ju som sagt många och jag är allt lite av en grubblare många gånger. Men det är på både gott och ont.

Nu ska jag fixa något att äta, har lite svårt med det just nu eftersom jag har fått en massa blåsor och känner mig skinnflådd i munnen. Hänger väl ihop med min rejäla förkylning. Måste äta något som är riktigt mjukt, babymat på burk hade nog funkat bäst. Haha. Synd bara att det är så smaklöst.

Helt otroligt, genom att skriva lite så här så dämpade irritationen sig. Nu känner jag mig mycket lättare till sinnet.
Ha en trevlig kväll. Ciao
Postat i Mina funderingar | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-14

Kärlekslös dag

Har varit uppe i två timmar redan, väldigt ovanligt för mig. Men eftersom jag somnade redan vid halv åtta i går kväll så var det kanske inte så konstigt. I går förmiddag vaknade jag upp med feber och kände mig allmänt hängig. Är så förkyld och tät så jag låter som en frustande boxer. Fattar inte vart jag fått detta i från nu och att det bara kom så från ena stunden till den andra. Så denna helgen har jag verkligen inte gjort något alls. Har mest legat ihopkurad under mitt varma duntäcke och frysit som en gnu mellan varven. Inte ätit något alls och knappt orkat dricka heller. Känns verkligen botten.

Jag saknar min familj något enormt mycket. Efter att inte varit ensam alls i nästan två veckor så är det ju typiskt att det är just nu jag blev såpass dålig. Ingen som tar hand om mig. Önskar mina barn var här, fast sen vill jag inte smitta ner dom också. Har inte pratat med mina barn alls sen i fredags och jag skulle inte ha orkat tidigare heller för den delen. Tänker ringa dom i dag och höra hur läget är.

Nu får det räcka med skrivandet för denna gång, ögonen svider och rinner och ljuset från skärmen gör det inte bättre. Tänker tvinga mig in i duschen, känner mig som en gammal disktrasa just nu. Inte fräsch för fem öre.

Snacka om att man kunde haft det bättre på alla hjärtans dag. Det är inte nog med att man är ensam, man ska vara sjuk också för att känna sig ännu mer ynklig och ensam. Haha. This sucks!!

Kram på er.
Postat i Bara Jag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-11

Skit i det, han är faktiskt inte intresserad!!

Oavsett det gäller en kille eller en tjej så kan jag bara, återigen, säga samma sak. Tänker på alla vänner man har tröstat genom åren när det inte blir som dom tänkt sig.

Hör han/hon inte av sig så är han/hon inte intresserad av dig. Är det bara du som hör av dig jämt och inte ömsesidigt, eller att han/hon hör av sig när den personen är kåt och behöver någon bekant att lätta på trycket med. För det är väl helt öppenbart att man är intresserad av den andra om man skickar (gulliga) sms eller ringer titt som tätt. Då har man den andre i tankarna mer eller mindre hela tiden. Visst kan det finnas vissa ursäkter som faktiskt stämmer för att man inte kan höra av sig, att det hänt något väldigt jobbigt eller så. Men även det ska man kunna skicka iväg ett sms om i så fall. Ett sms tar max ett par minuter att få i väg om man nu verkligen inte har tid att ringa. Det är ju så solklart att det är skrattretande. Även om man kanske har händerna fulla just när man får ett sms och inte kan svara på stört så svarar man så fort man kan.

Som kille eller tjej så ska man visa till en viss gräns att man faktiskt är intresserad. Men om det går för lång tid, upp till någon vecka, som man inte får någon respons längre så kan man lika gärna ge upp och lägga ner. Man sårar bara sig själv och det är inte ens eget fel att den andra personen faktiskt inte kan vara ärlig och säga rakt ut som det är. Då är det bara att inse fakta och inte höra av sig själv mer, bollen ligger hos den andra. Då är det dax för den att kämpa lite om det nu är så att han/hon faktiskt vill ha dig.

Så snälla sluta med att ursäkta dom som beter sig på det sättet. Det är inte kul men man får faktiskt se sanningen i vitögat och inse när man inte är önskvärd som person. Sluta hänga upp sig på någon som faktiskt inte vill ha dig. Kom i håg att man alltid är värd det bästa och att man ska behandla andra med respekt. Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Och trots att du kanske sårar genom att säga sanningen, så är det väl många gånger bättre att säga det rent ut än att låta den andra gå runt i ovissheten. Det är lika patetiskt av den som går och hoppas som den som faktiskt inte talar klarspråk. Är man vuxen ska man väl kunna bete sig bättre än så. Vi vuxna ska vara bra föredömmen för dom kommande vuxna. Då kanske man borde tänka sig för lite hur man uppför sig.

Nog sagt om detta. Ville bara poängtera hur jag tycker det är och som faktiskt stämmer många gånger. Själv sätter jag mig själv i den situationen ibland men det är, ta mej fan, slut på det. Kram på er.
Postat i Min åsikt om... | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-11

Alla hjärtans dagar

Jag säger bara en sak, fuck Valentines day!! Även om det inte varit en dag som jag har firat på något speciellt sätt någon gång i mitt liv. Men visst är det väl något speciellt med att, nu när man har stora barn, kunna göra något lite extra. Om man är två vill säga. Detta blir min tredje alla hjärtans dag i rad nu som singel. Jag har varit sådan i förhållanden att jag tycker man ska vara romantisk mot varandra titt som tätt och inte bara en dag om året. Men nu när jag inte har någon romantik alls någon dag alls på året så blir den 14 februari ännu mer en tagg i själen på mig. Jag vill också kunna laga en god middag och ha en romantisk kväll hemma med en käraste. Ha vansinnigt skön sex och bara dela med av min kärlek till en partner. Så just nu suger det att vara singel måste jag säga. Det känns som man ser en jävla massa kära människor överallt. Inte speciellt kul.

Jag förbannar att jag är så jävla kräsen och har svårt för att verkligen fastna för någon kille. Som jag skrivit tidigare så verkar det aldrig bli ömsesidigt. Lika gärna som jag inte tycker han duger för mig så är det vad han tycker om mig. Man kan ju inte låta bli att fundera över vad det är för fel på mig då. Och framför allt när jag verkligen blir intresserad, varför duger jag inte?? Med tanke på vad alla som känner mig säger om mig så är jag ju en helt underbar person. Även att jag är söt, det kan väl jag också tycka när jag fixat mig. Haha. Men hur kommer det sig att ingen utomstående verkar se detta. Jag är varken blyg eller tillbakadragen av mig och jag bjuder alltid på mig själv och är en rolig person att umgås med. Det är inget jag spelar att vara utan det är den jag är. Undrar om min kroppshydda gör att allt det försvinner, att dom inte kan se något mer än hur stor jag är?
Just nu kan jag inte låta bli att undra vad jag gör för fel!

Trots att jag vant mig vid att vara singel och inte går under för det heller, så börjar jag tröttna på att vara singel. Min önskan för i år är att träffa min Mr Right. Får väl hoppas att en önskan kan gå i uppfyllelse för en gång skull. Det är banne mig min tur att ha tur i kärlek!

Till er som har någon käraste att dela er vardag med, glöm inte bort att vara romantisk på olika sätt jämt. Det är inget som ska kosta pengar att göra. Finns många sätt att visa sin kärlek på. Och äkta kärlek är gratis.
Kram på er.


Postat i Bara Jag | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-09

Lite bilder från vår familjekväll

Lägger upp dom bilderna jag tog med mobilen i lördags kväll. Resten lägger jag in när jag fått dom. Tack alla syskon och mamma för en supertrevlig kväll. Får vi göra om snart. Älskar er.




 Jesper, Mamma och Carina pratar om något






 Jenna, vår värdinna för kvällen.





Mamma pratar med sin älskade pojkvän på telefon.






 Här är alla mina fyra syskon, vi väntar på maten.






 Haha. Här är dom stönmätta efter all god mat.






 Joanna och Jenna i vardagsrummet efter maten.






 Carina och Jesper






Vår älskade mamma och jag
    





 Jenna läser upp spelreglerna och Jesper lyssnar noga.






 Carina och Joanna





Bebisen är sugen på chips och självklart äter Joanna det då. Haha





Jesper läser upp alternativen på spelkorten.

Postat i Familje högtider | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-09

Tisdag

Nu är det tyst och lugnt här hemma, båda barnen är i skolan och lillasyrran Jenna ligger fortfarande och sover i våningsängen. Hon fick sova över här eftersom hennes sovrum var fullt med grejer. Hon håller på att måla om sina möbler i vardagsrummet. Själv sitter jag här i soffan och har precis ätit frukost. Tänkte ta en dusch så jag piggnar till lite. Sen har jag ingen aning om vad jag ska hitta på i dag. Affärern måste jag till en sväng så jag får lagat middag till oss i eftermiddag. Det blir potatisgratäng och kött i dag.

Helt otroligt att det redan är tisdag i dag, känns som det var i går barnen kom till mig. Dagarna går fort och på fredag när jag blir barnledig igen så åker även Jenna tillbaka till småland. Då blir det tomt här hemma, känns tråkigt. Det är vid sådana tillfällen man önskar att man inte var singel. Då hade man haft en partner att skämma bort när inte barnen var här. Men ingenting blir någonsin som man önskar, vilket verkar vara min lott i livet. Det verkar aldrig bli någon ömsesidigt intresse när man väl hittar någon kandidat. Kan inte låta bli att fundera över vad jag gör för fel då. Har lärt mig genom åren att det inte är någon idé att hänga läpp över sådana saker. Någon gång ska det väl vara min tur också. Eller så lär jag leva resten av mitt liv som nucka. Hemska tanke!! Tur att man alltid kan fixa det kroppsliga, även om det inte lockar att göra det i nuläget. Vill ju göra det med någon jag tycker om och han tycker om mig. Men visst finns det någon speciell i mina tankar just nu, det kan jag inte förneka. Men jag fattar ingenting, vet inte alls var jag har den personen. Hatar sådant här!

Nu tänker jag duscha, sedan har man en hel dag framför sig och hitta på något. Just nu vill jag inte göra något alls. Kanske en promenad får mig att piggna till och bli lite gladare till sinnet.

Ha en bra dag. Ciao
Postat i Bara Jag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-08

Dax för sängen

Denna dagen har varit både bra och anus. Jag har ju problem med magen ibland, eller rättare sagt i mellangärdet, och nu var det dax igen. Har haft ont hela helgen och i natt var det riktigt illa. Var tvungen att ta en morfintablett till sist och det har gjort att jag har gått runt i dvala hela dagen. Men just nu känns det ganska lugnt så jag tror jag kommer få sova gott i natt i alla fall. Läkarna vet inte vad detta beror på, kan vara något med gallan, eller magsår. Men inga prover hittills har visat något. Men nu börjar det väl bli dax för nya undersökningar eftersom det var så många år sen sist.

Känner mig lite låg pga lite allt möjligt, jobbigt när man inte riktigt vet hur läget är när det gäller vissa saker. Ena stunden känner jag bara för att skita i allt och andra stunden känner jag att jag får vänta och se. Inte så lätt när man oftast är för jäkla godtrogen och naiv. Blir tyvärr att man blir utnyttjad allt emellan åt. Önskar man kunde veta saker i förväg så man slapp skiten många gånger. Jaja, sånt är livet helt enkelt.

Hade en helt underbar kväll ihop med syskonen och mamma. Blev ett jäkla kacklande och skrattande. Blev lite alkohol också och alla utom den gravida var mer eller mindre runda under fötterna. Mest mamma. Haha. Spelade ett riktigt roligt spel som heter Veckans värsta, där ställs man för två alternativ som man måste välja mellan. Sen ska man gissa på vad dom andra har valt. Frågorna var både äckliga och snuskiga många gånger. Men det resulterade i gapflabb. Även min pryda mamma blev som en tonåring på nytt även om det blev skrattande tills tårarna rann över frågorna. Vi bröt upp strax innan klockan två på natten, vi hade då hållt igång sen klockan sju. Riktigt roligt och vi planerar att göra om det senare under sommaren igen. Med annat tema då.

Nu i kväll så har jag, Jenna och Pimpom spelat tv-spel, Mario Kart. Dom två har spelat mest hela kvällen medans jag gjort annat, nu var jag med det sista och spelade bara. Märks att man legat av sig när det gäller sådana spel, kontrollen gjorde inte alls som jag ville. Eller så var det mina fingrar som inte riktigt hängde med. Åldern kanske.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Lägger upp bilder från vår festkväll när jag fått flera kort. Nu lägger jag bara upp en gruppbild som togs med min mobil. Dom andra hade kameror med sig som dom kommer skicka bilder till oss allihopa sen. Nu är det dax för mig att lägga mig, klockan ringer 6:10 i morgon bitti igen.
Natti natti på er.




Från vänster: Carina, Jenna, vår mamma, Joanna, Jag och Jesper

Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-06

Fullt ös!

Denna dagen har man verkligen fått gjort en massa. Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Blir kyckling och potatatis, om potatisjävlarna behagar att koka någon gång.
Tidigare gjorde jag en äpplepaj till i kväll som vi ska ha till efterrätt hos syrran. Gjorde dubbel sats i formen och bara för det så rann det självklart över och ner på botten i ugnen när den gräddades. Så fort jag upptäckte det så slänge jag in ett bakplåtspapper i botten för att slippa mer klet som blir bränt. Den ser väldigt god ut i alla fall och jag hoppas den är det också. Annars så får jag sitta och skämmas i kväll.
Så fort jag har ätit så måste jag börja fixa mig själv så jag ser lite mänsklig ut. Just nu har jag en slarvig knut i håret efter att jag duschade. Måste fixa håret och sminka mig lite, trots att det bara är vi syskon och mamma som ska umgås i kväll. Med tanke på att det kommer tas en hel del kort så kan man väl se presentabel ut och inte som det är jag som är mamma till allihopa! Haha.

Lägger snabbt in några bilder. Bilder på pajen, middagsmaten i dag och sen bilder från i går kväll uppe hos Jenna. Känner nig lite orolig för en speciell person just nu också. Hoppas verkligen han hör av sig så jag får veta vad som har hänt. J, du är i mina tankar och jag hoppas du vet att du kan prata med mig om det är något. Puss på dig.

Nu måste jag fortsätta här. Ha en mysig lördagskväll, för det tänker vi ha. Kram'






Bea hjälper moster Jenna med lackning av olika möbler.







Jenna målar också.









Joanna tittar på gamla foton.









Så här hög blir Jenna av färgångorna. Haha










Kärleksparet Bea och Matti.











Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-05

Grus, saltfläckar och damm

Fick ett utbrott för all jäkla grus man drar in i lägenheten. Hatar verkligen att känna sådant under fötterna!! Även om det bara finns i hallen först så drar man med sig det runt till hela lägenheten. Så nu tog jag en rejäl omgång med dammsugaren och fick även dammat lite där det behövdes. Efter det satte jag igång med trapphuset, tråkigt som fan men går som en dans bara man har musik på samtidigt. Lalalalala. Fick även tvättat av trapporna och golven där ute så nu är det inga saltfläckar kvar heller. Håller sig väl rent i några timmar hoppas jag.

Just nu är jag ensam hemma, syrran har åkt till en kompis och därför satte jag igång med att städa. Jag är ju lite tankspridd just nu men samtidigt full av energi. Haha. Då är det bra att sätta sig i arbete med något. Om en stund ska jag damma även i sovrummet, tänker göra det en gång i veckan nu för det blir så himla dammigt där fort. Beror nog på att man har så mycket sängkläder och sådant. Även om det inte är någon action mellan dom. Än. Haha. Får väl se vad som händer... ser med spänning fram emot det.

Barnen dyker upp här inom någon timme, i alla fall Bea och Jimmy. Matti dyker väl också upp i kväll som vanligt. Sen ser man inte röken av honom och Bea eftersom dom brukar roa sig inne på hennes rum. Nine-mus kommer i morgon. Då är det typiskt att jag inte kommer vara hemma i morgon kväll när alla barnen är här. Jag ska nämligen till syrran Jenna, här i samma hus. Jag, alla mina syskon och vår mor kommer ha en helkväll tillsammans. Kommer bli god mat, dryck, spel och en massa prat och skratt. Ska bli så roligt och jag kommer se till att ta lite bilder från det nu när vi för en gångs skull samlas allihopa. Händer inte ofta alls.

Senare i kväll så dyker Jenna upp här, Joanna ska sova hos henne eftersom jag har barnen hos mig. Jenna kommer stanna kvar här tills på onsdag eller torsdag. Många dagar vi kan umgås och det känns underbart. Man lär ha träningsvärk i magmusklerna sen efter allt vårt skrattande. Ingen av oss är ju riktigt normala. Haha.

Nu ska jag sätta fart med sovrummet, sen är det bara handling av mat kvar. När lugnet har lagt sig efter att barnen har kommit och man har ätit middag så blir det fredagmys. Trevlig helg på er. Kramis
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-04

Bilderna från Mödravårdscentralen



Blodprov från fingret för att se järnvärde och socker, sedan blodtrycket också och allt såg fint ut.












Barnmorskan känner hur bebisen ligger i magen, huvudet var neråt men fortfarande inte sjunkt ner och fixerat sig.









Här mäter hon hur långt upp livmodern går.










Här får vi lyssna på bebisens hjärtljud, innan fick jag höra hur det lät genom en trätratt. Mysigt att höra bebisens snabba hjärtljud.



Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-04

Vill fortsätta sova!!

Har varit vaken en kvart nu, eftersom det är min barnfria vecka så skulle jag i vanliga fall fortfarande ligga och sova som bäst. Men inte i dag, för jag ska med den gravida till barnmorskan på kontroll. Med tanke på att det är något som jag inte är med om i vanliga fall så ska det bli spännande. Men jag tror att jag lägger mig en liten stund till när vi kommit hem igen. Blev inte så mycket sömn eftersom jag satt i telefon med Johan till strax innan tre. Inte den gravidas sambo Johan utan en annan Johan. Tiden går så jäkla fort varje gång vi pratar och det är typiskt att vi ska tjöta mitt i natten. Haha. Men gullplutten får fortsätta sova i några timmar till medans en annan måste gå upp i ottan. Borde ringa honom och klämkäckt säga god morgon bara för att retas. Haha. Det är något jag är bra på. Och sen är det kul att retas med honom för jag vet att han läser min blogg!

I går eftermiddag/kväll så var vi på föräldrargrupp, det var sex gravida kvinnor sammanlagt. Joanna hade redan förvanat mig om hur vissa var av dom mammorna. Detta är en grupp för förstagångs gravida. Två stycken satt och skrev nästan ner allt barnmorskan sa. Nu pratades det om smärtlindring och BB väskan. Blev så full i skratt för det var en mamma som i frågasatte allt. Som Joanna sa så visste hon verkligen ingenting om någonting. Ungefär som hon inte visste hur man blev gravid ens. Hon var så störande och hade dom mest konstigaste frågor. Tycker dom verkade ganska mesiga allihopa. En av papporna var väldigt frågvis av sig också. Men jag tycker det var gulligt eftersom man verkligen märkte hur intresserad han var. Och det var väldigt vettiga frågor. Men det var inget nytt för mig som avhandlades, även om vissa saker hade ändrats med tex smärtlindringen, vissa används inte längre som dom hade förut. På min tid. Haha. Är jag inte gammal så säg.

Nu ska jag börja klä på mig. Joanna sitter i andra soffan i tights och behå och sminkar sig. Vi måste börja gå om 20 minuter. Kommer faktiskt ta några bilder hos barnmorskan sen när magen mäts och vi lyssnar på hjärtljuden som jag kan lägga in senare. Roligt att ha som minne. I dag är det en månad kvar till BF. Nu är det slutspurten kvar bara.

Ha en fin dag.
Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-02

Pösmunkarna

Nu sitter jag och syrran i soffan och slappar. Själv är jag fortfarande stönmätt efter middagen men syrran vräker i sig lättsaltade chips och cola. Hon äter ju för två, även för mig just nu eftersom jag själv inte får plats med något mer. Hon säger att hon är mätt men ändå äter hon och nu äter hon även vår favorit choklad schweizernöt, själv har jag inte tagit en bit. Men hon gör det för bebisens skull, sägen hon, bebisen är sugen på allt möjligt tydligen. Även om mamma är mätt.
Ute vräker snön ner, igen, och det är skönt att kura i värmen här inne. Känns som den här vinterna aldrig kommer ta slut som det håller på nu. Men våren kommer inom några månader som tur är.







Vi åt riktigt god middag, som vi hjälptes åt att fixa. Potatisgratäng, köttfärsbiffar och en smarrig sallad. Jag åt tills jag höll på att storkna. Nu känns det som jag aldrig mer vill stoppa något i munnen igen. Men i morgon ska vi faktiskt äta samma sak igen, blev så mycket över så vi kan värma. Annars så har vi inte gjort så mycket mer, ska mysa ett tag till i soffan innan vi lägger oss i sängen för att läsa. Joanna lovade mamma att vi inte skulle vara uppe så länge för annars sover vi så länge på morgonen sedan. Men det hon inte vet har hon inte ont av. Haha. Jag tänker inte lägga mig än på flera timmar. Vi båda är ju nattugglor.

Lägger in lite bilder jag tagit på den gravida. Magen har vuxit rejält sen jag såg henne sist för en månad sen. Trevlig kväll på er.













Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-02

ZzzZzzZzz

Är så trött efter denna dagen så ögonen går i kors, men ändå kan jag inte somna. Ligger faktiskt i sängen och tänkte att då kan jag ju lika gärna skriva ett inlägg snabbt. Denna dagen har varit rutten, har mest bott i telefon fram och tillbaka med olika människor. Det har hänt något, min dotter har råkat ut för en anklagelse som är riktigt hemsk. Hon vill nog inte att jag ska skriva om det här inne så därför får jag låta bli så länge jag inte vet vad hon tycker om saken. Jag hoppas det löser sig till det bästa för hennes skull, nu backar jag och hennes pappa upp och litar på henne till 100%. Det är inte så att jag tror jag har guds bästa barn och inte tror mina barn gör fel, det vet jag att dom gör. Men där emot så vet jag när det är allvar och dom verkligen säger sanningen. Därför litar jag på henne nu och kommer kämpa för att detta ska lösa sig på bästa sätt. Men jag kan säga så här att jag känner för att strypa fanskapet som utsätter henne för detta nu... kukskalle!!

I morgon kommer den gravida, min syster, hit till mig. Hon stannar i några dagar eftersom hennes sambo Johan är bortrest pga familjeskäl. Beklagar verkligen min älskade svåger och mina tankar är hos er. Ska ta väl hand om Joanna tills du kommer hem igen.
Det ska bli kul att få följa med henne på föräldrarutbildning och på besök hos barnmorskan. Jag ska få höra hjärtljuden och så ju. Spännande, det var måååånga år sen sist. Sen kan vi ligga i sängen och tjöta en massa och läsa innan vi ska sova för natten. Var länge sen vi gjorde det sist och nu är det sista chansen att göra det bara vi två på ett bra tag. Snart är bebben här hos oss. Längtar..
Jag hade ett önskemål om att vi ska göra hennes goda potatisgratäng, kött och sallad till middag i morgon. Yummi vad det ska bli gott!


Nu har jag inget mer att tillägga för denna gången. Känns som hela huvudet är fyllt med gröt och allt går så trögt. Tankarna alltså, mer än vanligt får jag väl poängtera om någon kläcker det annars. Ber om ursäkt för ev stavfel.

Natti natti på er och dröm sött. Glöm inte... händerna på täcket!!

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()