2009-12-30

Sista dagen på detta året

Nu sitter jag här på caféet igen, har sonen med mig denna gången. Jag träffade två killar här i går i samma ålder som honom och dom tyckte jag skulle ta med mig min son hit så dom fick spela ihop med honom. Så nu sitter dom tre ihop vid ett bord bakom mig och spelar Left 4 dead för fullt. Kul att han träffar lite kompisar även här hemma hos mig, även om jag "raggade" upp dom för det ändamålet. Haha.

Jag har inget nytt att berätta, var iväg med sonen till Backaplan, Ö&B, för att köpa lite raketer till nyår. Han hade egna pengar till detta, jag bidrog med 30 kronor. Skulle aldrig falla mig in att bränna upp mina pengar på det sättet. Inte ens om jag hade varit rik. Men jag förstår att pojkar älskar att hålla på med sådant, det ska ju låta så mycket som möjligt. Nu köpte han bara småsmällare och raketer som inte kan skada honom. Sen kommer jag vara med när han håller på med det för att hålla koll. Tycker det är bra att dom har åldersgräns för att köpa detta. Men jag undrar hurdana föräldrar är som köper till sina småungar och låter dom skjuta vind för våg utan uppsikt av en vuxen. Är så trött på detta smällandet som jag har hört i en vecka redan, dom håller ju på från tidiga morgonen till sena kvällen. Skönt att det lär vara över efter denna helgen. Då borde dom väl ha skjutit upp allt, hoppas jag iallafall.

Sonen kom till mig redan i dag, dom andra kommer i morgon. Sen har jag barnen tills på måndag och då åker dom till pappa. På fredag nästa vecka så återgår vi till det normala igen.

Har pratat med exet, barnens far, mycket denna veckan. Han får mig alltid på bättre humör och han vet exakt hur jag mår, räcker bara att jag öppnar munnen. Jag kan inte låtsas verka glad utan att vara det. Han genomskådar det varje gång. Är så tacksam över att jag har honom som vän, han är verkligen guld värd. Ett riktigt kap. Han borde bara hitta en kanontjej också. Haha. Elakt sagt av mig eftersom han inte är singel, men jag tycker han förtjänar det bästa. En snäll, omtänksam, kärleksfull tjej som skämmer bort honom lite... det hade varit perfekt. Får se om jag kan hitta en bra kandidat som kan söka den tjänsten hos honom. Haha.

Nu har jag en timme kvar som jag har betalat för, men inget mer att skriva här inne. Så jag får väl kika runt lite på nätet sista timmen. Nu vet jag inte alls när jag skriver nästa gång. Blir väl när jag får tillbaka min egen dator. Ååh, vad jag längtar efter den. Skynda dig Marco!!!!

Gott nytt år till er alla. Hoppas ni får en festlig nyårsafton. Ciao
Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-29

Datorhaveri och inbrott i källaren!!

Fint slut på detta året måste jag säga. Just nu sitter jag på ett internet café på Wieselgrensplatsen. Min dator la av natten till julafton och då var det för att det var för mycket damm i fläkten till processorn som gjorde att den inte kunde kyla ner den. Min bror åkte och lämnade min dator till vår kusin som bygger datorer. Men han har så mycket jobb nu så det kommer säkert ta någon vecka innan han hunnit fixa detta åt mig. Den ska inte bara blåsas ur utan den ska ju ominstalleras också nu när den ändå är där. Känns tomt att inte kunna sätta sig och skriva när man känner för det. Då är ju skrivlusten absolut tillbaka nu kan man säga. Haha. Säkert bara för att jag inte kan sätta mig när jag vill. Hoppas tiden går fort och att jag snart har min älskade dator hemma igen.

Julafton var den längsta dagen i hela mitt liv. Jag roade mig med att titta på en Desperate Houswives box nästan hela dagen. Framåt kvällen så kom tårarna och jag kände mig ensamast i hela världen, bröt ihop på telefonen när syrran ringde för att önska en god jul. Haha. Jag är så patetisk. Men jag valde att sitta ensam så jag får skylla mig själv, en sak kan jag lova och det är att jag aldrig mer tänker fira en julafton själv igen. Sen kom ju barnen och deras pojkvänner samt Nisse på juldagen. Vi hade det jättemysigt och det var god mat och sedan efter julklapparna så roade vi oss med att titta på Ice age 3 som jag hade köpt just för denna kvällen.
På natten till annandagen hände det något....

Grannen kom och ringde på dörren framåt tolv på förmiddagen den dagen. Hon berättade att det hade varit inbrott i källaren under natten. Två av förråden var orörda, självklart var inte mitt förråd det!! Har inte orkat gå igenom och se om det fattas något annat än det jag upptäckte direkt. Min nya shoppingvagn blev stulen!! Den som jag fick i julklapp av min mor och som jag var så jäkla lycklig över att ha fått. Förbannade skitstövlar. Morsan sa var hon hade köpt den och att jag kunde hitta en annan runt 300 kronor. Men det har jag ju inte råd med!! Jag får helt enkelt leva utan den jäkla vagnen ett bra tag framöver. Och fortsätta kånka på dessa jäkla påsar när man handlar. Så himla typiskt. Grannarna har väl inte heller gått igenom alla sina saker än för att se vad som fattas för dom. Men en granne blev av med en del av sin rena tvätt som hängde på tork över natten och tvättmedlet!! Fattar ni att folk tar dom mest konstiga sakerna. Haha.
Jag tycker det är så konstigt att jag inte hört att dom har brötat i källaren under natten, för det hörs så tydligt nerifrån till min lägenhet. Men sover man som djupast så vaknar jag ju knappast av sådana ljud. Men nu dom sista nätterna har jag sovit väldigt illa eftersom jag är så rädd att någon ska bryta sig in i lägenheten också. Känner mig så dum men jag kan inte hjälpa det. Först var man otrygg för att man blev misshandlad utanför huset och nu även för att folk bryter sig in i kåken, dom gick ju via trapphuset ner till källaren, både ytterdörren och källardörren var uppbrutna. Svin, säger jag bara.

Jag träffade brorsa, svägerskan, Alina och den nyfödda på annandagen. Dom kom hem till mig på besök och lillpojken var så lugn och sov mest hela tiden. Det var underbart att få hålla honom och jag njöt verkligen av att få se honom. Men jag blev faktiskt inte ett dugg babysjuk, konstigt nog. Måste betyda att jag är mer än klar med att skaffa fler barn. Haha. Ska njuta av andras i stället, passar mig mycket bättre.

Nu håller min tid på att rinna ut här. Skriver igen så fort jag har tillgång till en dator igen. Men nu vet ni hur läget är hemma hos mig i alla fall.

Redan nu önskar jag er ett gott slut på detta året... och Gott Nytt År 2010.

Kramis
Postat i Sick and tired | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-23

God Jul

Nu har barnen åkt i väg till sin pappa och lugnet har lagt sig här hemma. Tog ett varv med dammsugaren direkt när barnen stack och sen satte jag på diskmaskinen. Så nu börjar julefriden här för mig.

Bea och jag var i väg till Willys för att julhandla maten för vår jul här på juldagen. Herregud vad folk det var ute!! Jag har aldrig varit med om att folk till och med köar inne på Willys när man ska plocka efter sina varor man ska ha. Helt sanslöst!! Var dock ingen farlig kö när man skulle betala sen som tur var. Men folk är ju som galna och ställer sin vagn just där alla ska gå för att dom kommer på något dom måste springa och hämta. Jag lovade Bea att vi aldrig mer ska handla mat dagen före julafton. Haha. Hade turen efter att vi kom ut därifrån att morsans kille kom och hämtade upp oss så vi slapp kånka alla jäkla kassar hem. Tack och lov för det. Sen var det bara att packa upp allt när vi kom hem. Efter det fick jag julstädat trappuppgången och sandat/saltat på gången till huset. Medans jag gjorde detta så hade sonen jättekul i snön ute. Undrar om jag vågar titta efter hur mycket snö han skottade ner för källartrappan på utsidan. Hahahaha. Jäkla unge!!

Nu tänker jag fixa iordning julskinkan så den är klar redan i dag. Köpte en färdigkokt så jag behöver bara griljera den. Sen när jag är klar med det tänker jag fixa ett härligt varmt bad åt mig. Man måste ju ta ett julbad nu. Efter det blir det mys i soffan med myskläderna på resten av kvällen.

Hoppas ni får en underbart mysig uppesittarkväll nu mina kära läsare. Sen önskar jag er alla en riktigt God Jul.

Varma julkramar

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-22

Jul, jul strålande jul

Detta kommer inte bli något långt inlägg, känner mig såpass nere och ledsen så jag orkar inte. Har sovit så dåligt också och haft en massa mardrömmar. Vill inte gå in på vad detta beror på men jag mår riktigt dåligt och önskar bara jag kunde dra tillbaka tiden just nu. Varför tänkte jag mig inte för!!! Blir så arg på mig själv när jag bäddar för problemen helt själv. Nog om detta nu...

Något som faktiskt glädjer mig är att det är så mycket snö ute, det lär bli en vit jul trots allt. Kommer inte ihåg när det var det sist. Från mitt köks och vardagsrumsfönster så ser jag barnen åka pulka på den pyttelilla kullen på andra sidan staketet. Behövs inte mycket för att roa dom små liven och jag kommer själv ihåg hur kul det var med snö när man var barn. Önskar man vore barn själv igen, tänk vad mycket lättare livet var då. Inte för alla, det är jag väl medveten om.

Bea och Matti ligger och sover, dom var uppe en sväng i morse och tog huvudvärkstabletter. Båda två har rejäl baksmälla i dag. Haha. Jag låste upp dörren åt dom när dom kom hem i natt vid klockan fyra. Båda två stank som ett helt systembolag, där flaskor krossats. Men dom har firat Bea rejält och dom var på Berså i natt. Kul hade dom haft och det var en full och lycklig Bea som kramade sin mamma god natt. Min stora stora flicka. Ville hålla mig vaken tills jag visste att båda var hemma här i gott förvar. Har inte varit ett dugg orolig för Bea har faktiskt hört av sig till mig under natten och talat om var dom höll hus. Det är omtänksamt gjort av henne tycker jag.

Nu ska jag strax börja fixa lite middag här. Sen dyker syrran och hennes sambo upp efter att dom varit på kontroll hos barnmorskan.

Ha en trevlig kväll. Kram

Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-21

Suzanne Beatrice Helene

För 18 år sen, i dag, så föddes en ljuvlig liten flicka. Hennes far hade redan bestämt, långt tidigare, att om han skulle få en dotter så skulle hon heta Beatrice. Så denna lilla flicka fick sitt namn, Beatrice. Men oftast så blir det att vi kallar henne för Bea.

Har så svårt att förstå att det är så länge sen hon föddes, känns som det bara var några år sen. Har varit en fröjd, ibland även en fasa, att se henne växa upp till den unga kvinna hon är i dag. Nu har hon alltså tagit steget till att snart vara vuxen. Nu är hon myndig och får till viss del göra vad hon vill. Men så länge hon bor hemma hos mig och pappan så kommer vi även att ha en del att säga till om. Men i det stora hela så bestämmer hon själv. Det vi kan göra är att fortsätta finnas vid hennes sida och ställa upp när det behövs. Det kommer jag ju göra för alla mina barn tills den dagen jag dör.

Jag hoppas Bea förstår hur stolt jag är över henne, trots att det varit lite turbulent vissa gånger sen vi flyttade hit till Göteborg. För stolthet känner jag i massor när det gäller mina tre barn. Det känns så overkligt att man ändå har lyckats göra något bra i sitt liv. Älskar alla tre otroligt mycket, men det kommer alltid finnas ett lite annorlunda band mellan mig och min förstfödda. Det är något speciellt. Trots allt var jag ju själv 18 år när hon föddes.

Ser med spänning fram emot att få följa hur det kommer gå för henne. Hon har mognat något otroligt dom sista åren och det känns skönt. Hon är otroligt klok, liksom sin lillasyster. Även dom två har fått en finare relation och står nära varandra i dag. Det värmer mitt modershjärta. Syskonkärlek är något stort och jag hoppas alla tre kommer ha en fin och nära kontakt resten av livet. Precis som jag själv har med mina egna syskon.

Nu hoppas jag du får en fin födelsedag Bea, att det som hände tidigare i dag inte förstörde din dag för mycket. Fortsätt glädjas över att du nu klivit in i vuxenlivet. Älskar dig så otroligt mycket och jag är så lycklig och stolt över att haft turen att bli just din mamma.

Grattis på 18 årsdagen mitt rumpetroll.
Puss o kram din Mamma



Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-20

Det "grymma" julskämtet

Lägger snabbt in en bild på Beas reaktion när hon upptäckte sin gris Babe upphängd i taket på sitt rum. Nu tänker hon minsan inte lämna kvar Babe här längre när hon åker till pappa varannan vecka. Haha. Men hon tyckte faktiskt att skämtet var ganska roligt ändå. Det var busigt gjort av oss. Nu får ni se hennes reaktion iaf.



Postat i Guldkorn | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-20

Jorå... jag lever!!

Har inte hunnit skriva något alls här på jättemånga dagar nu. Men jag lever och har hälsan. Har dock haft fullt upp och nu vill jag passa på att njuta av att få umgås med mina tre barn, ensam. Vi ska strax gå en sväng till Backaplan och kolla runt efter några sista grejer. Skriver mer när jag hinner, lär bli ganska fullt upp innan jul. Sen på julafton så är jag ensam hela dagen och då lär jag skriva något patetiskt inlägg om hur synd det är om mig som sitter ensam på en julafton. Haha. Näää, det är inte alls synd om mig och jag tänker passa på att bara njuta av den dagen. För sen på juldagen så blir det fullt hus och full rulle.

Nu vet ni att jag inte har dränkt mig i dassholken, jag är bara mitt uppe i det som kallas livet och julstök. En stor julkram till er läsare. Skriver mer om jag får tid över. Ciao



Postat i Min vardag | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-17

091217

Pratade precis med min lillasyster Carina, dom har ju fått en ny familjemedlem i sin familj också. Hon heter Wilma och är 8 veckor gammal. Lilla Wilma fick komma hem till dom i går och första dygnet hemma har gått jättebra. Hon sov så gott mellan husse och matte under natten och det har inte hänt någon "olycka" inomhus än. Det är en duktig liten tjej, ska bli kul att få busa med henne när vi träffas.



Pratade även med lillebrorsan Jesper, ville höra hur allt gått där hemma sen dom kom hem med lillprinsen i går. Dom har ännu inte kommit på något namn, jag sa till honom att stackarn kommer få men för livet! Haha.
Alina älskar sin lillebror och är inte ett dugg besviken över att det inte var en flicka. Ska försöka klämma in ett besök hos dom i helgen, måste bara först skaffa någon liten present till bebisen också. Det är mycket nu innan jul och jag är glad när det är över.




Nu hinner jag inte skriva mer för denna gång, ska iväg alldeles strax. Passar på att önskar mina läsare en trevlig helg. Lär inte hinna skriva så mycket mer innan dess ändå. Sen är det ju lite si och så med skrivlusten också just nu.

Tjingeling
Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-17

Onsdag

Min skrivlust är helt obefintlig just nu. Har inget nytt att berätta och det finns inget speciellt som upptar mina tankar heller som jag kunde skriva om. Det känns som det är lugnet före stormen, sååå tråkigt. Man känner sig helt enkelt låg, utan att må dåligt, om ni förstår vad jag menar. Känns bara händelsefattigt och tråkigt just nu...

Jag tänkte faktiskt sätta igång med dörrlisten inne i badrummet i dag, det var min tanke i går i alla fall. Haha. Men jag kände ingen lust alls så jag blev sittande med att sortera en massa papper i stället. Ska se till att få in dom i pärmarna sen när jag har betalat månadens räkningar. Inte dax för det än.
Fick en känsla av att det var torsdag i morse, men så väl var det inte. Har ännu en dag när jag kan småpilla här hemma innan barnen kommer. För sen lär det bli full rulle i helgen. Då ska det handlas lite julklappar och framför allt fyllas på i kyl och frys. Jag har klart allt till mina döttrar redan, bara något litet till som jag ska hitta på till sonen. Jag vet att han inte läser min blogg så därför kan jag skriva vad jag funderade på. Såg nämligen att Alvin och gänget har premiär på juldagen, tror han skulle vilja se den. Funderar på om han och jag ska gå och se den ihop vid nyårshelgen eller nått. Annars så får jag hitta på något annat. Ska kolla runt lite mer innan jag bestämmer mig. Har även lovat sonen att jag ska följa med honom och köpa julklapp till pappa och sina systrar. Har redan sagt olika saker han kan välja mellan att köpa till mig och det får han fixa ihop med syrrorna eller själv. Då när vi är iväg så ska jag passa på att försöka hitta något till min käre mor också. Jag köper bara till mina barn och sedan något till min mamma. Hon var här och lämnade våra julklappar i måndags när hon hämtade upp syrran. Så jag kunde faktiskt se vad jag skulle få av henne, något jag har önskat mig. Den var såpass stor och hon hade inte tillräckligt med pappar att slå in med.  Tänker inte avslöja det är än, även om jag hade haft användning för den redan nu i helgen. Haha.

Nu kommer det bli lite annorlunda med hur vi ska ha barnen i några veckor. Med tanke på att detta året har 53 veckor. Så barnen kommer till mig på fredag efter skolavslutningen, sen åker dom till pappan på onsdag för att stanna där till juldagen. Då kommer dom tillbaka till mig för att vi ska fira vår jul här, även döttrarnas pojkvänner och kompisen Nisse. Hörde något om att även Jenna dyker upp här senare på juldagen. Barnen åker tillbaka till sin pappa dagen efter det, då blir det party för mig och syrran. Hon åker hem på måndag igen.
På nyårsafton kommer barnen tillbaka till mig igen, då är det torsdag. Och då stannar dom tills måndag och åker tillbaka till pappan för att återkomma till mig igen på fredag efter skolan. Blir lite hattigt, men det kommer fungera bra tror jag. Sen löper allt på som vanligt igen. Och då är det nytt år... med nya bekymmer. Haha

Min bror Jesper skickade lite bilder på nyfödda sonen i går kväll. Han är såååå söt. Längtar efter att få hålla lillprinsen. Men han har ju inget namn än, vad jag vet. Nu har dom kommit hem från sjukhuset i dag och jag tänker ringa brorsan i morgon för att höra hur det går för dom. Är så spänd på hur Alina har tagit detta. Sen ska jag försöka åka och hälsa på dom någon dag också. Men först ska dom få landa och komma iordning hemma.

Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok, ska läsa en stund innan jag somnar. Som vanligt. Skriver mer när lusten infinner sig eller jag har något nytt att berätta. Nu blev det bara lite allmänt dravel. Lägger in några fina bilder på dom stolta nyblivna föräldrarna och lillprinsen.

God natt











Visst ser han väl ut som en Jonathan!

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-15

091215

I dag strax efter klockan 14 så blev min bror och hans fru föräldrar igen. Och det blev precis som jag hade väntat mig, en pojke. Allt har gått bra och när jag pratade med svägerskan på telefon så berättade hon att det var den lättaste förlossningen hon haft, detta blev ju hennes fjärde barn. Men för min bror så blev det nummer två. Nu har han både en dotter och en son. Vad bebben ska heta vet dom inte ännu, dom var så inställda på en flicka så det var bara flicknamn dom hade på lager. Jag föreslog Jonathan, så vi kan kalla honom för Jonte-myra. Haha. Vi får väl se vad dom hittar på för namn till honom. Han vägde 4245 gr och var 55 cm lång, ingen liten plutt precis. Sen tycker jag han är sin far upp i dagen, enligt bilderna jag fick som mms.  
Jag säger grattis till hela familjen Vinqvist. Min bror Jesper, hans fru Therese, stolta storebrorsorna Sebastian och simon och till sist, min räkunge Alina som även nu kan räknas som stolt storasyster. Även om det nu var så att Alina ville ha en lillasyster. Haha. Tror hon kommer acceptera lillebror när hon väl träffar honom ändå.

Välkommen till vår stora familj, du lilla under.














Postat i Familj, släkt och vänner | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-14

Grymt julskämt

Jenna kom på en utmärkt idé i dag, så vi fixade ihop en liten överraskning till Bea som hon får se på fredag när hon kommer hit. Jenna blev vegetarian tidigare i år och nu ville hon ge Bea lite dåligt samvete inför julen, ett litet budskap helt enkelt. Stackars lilla Babe, Bea fick grisen Babe av farmor och farfar när hon fyllde fyra år. Den har hängt med sen dess och varit med om mycket. Allt har inte Bea uppskattat. Haha. Babe är väldigt viktig för henne och nu lär hon inte lämna kvar Babe här längre när hon åker till pappa varannan vecka. Haha. Kunde inte låta bli att ta bilder på buset. God jul på er.




Postat i Guldkorn | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-14

In the City of Glenn

Denna helgen har varit helt galen, har haft så roligt ihop med min yngsta lillasyster. Som vanligt så har det varit en massa skrattande, vilket gjorde att jag satte en makaron i halsen ena dagen och den andra en popcornflaga. Haha. Jag och Jenna kom underfund med att även om vi skulle bli inlåsta i kalt rum så skulle vi få det till något jätteroligt. Vi är ett par som kan roa oss med små medel till hjälp. Nackdelen är ju att vi knappt fick gjort något i hennes lägenhet denna helgen. Haha. Nästa gång hon kommer så ska hon stanna i fyra dagar, då ska vi bara gå ut och svira en natt. Resten av dagarna ska vi se till att få gjort klart i hennes lägenhet. Med denna farten kanske vi får klart allt tills hon firar ettårsdag sen hon flyttade in i lägenheten i början av mars i år. Sen blir det ju inte att vi vistas i hennes lägenhet här i huset heller. Hon kom hit i lördags, i eftermiddag var det första gången hon var uppe i sin lägenhet. Haha. Hon tycker att jag har så mysigt och det ser jag som en komplimang. Jag är ju ändå ensam hemma och då är det perfekt med hennes sällskap. I går när vi gick till Hornbach för att köpa skruv och spik till henne så pratade vi om hur det kommer bli när vi är gamla. Med tanke på att jag är 14 år äldre än henne så lär ju jag hamna på hemmet först. Då kommer hon komma och hämta mig för att vi ska ut och svira. Haha. Om personalen släpper iväg oss två galningar vill säga. När hon väl hamnar på samma hem som mig så ska vi ha nattliga fester när nattpersonalen småslumrar. Måste bara se till att någon smugglar in sprit åt oss också. Eller så får vi norpa läkarsprit. Haha

I lördags kväll stack vi till Gretas, nu var det packat med folk och ett jäkla hålligång. Träffade på en himla massa roliga och intressanta människor, som jag alltid gör eftersom jag börjar prata med typ alla. Men vi tvingades smita därifrån efter några timmar eftersom det var några utlänningar som var för jobbiga, ena killen var helt såld i syrran. Så vi stack vidare till Dubliner. Där stannade vi tills dom stängde klockan 5, sen blev det nattamat på kebaben innan vi stack hem. Var hemma strax efter klockan 7 och innan vi hade gaggat färdigt så var klockan 8. Vi var bra i gasen båda två. Sov till halv två innan vi gick upp och sen blev det Hornbach och Willys. Vi köpte fryst färdigmat, jag tog en fiskgratäng och syrran tog en vegetarisk lasagne och en fiskgratäng. Hon åt upp båda två. Efter det åts det glass till efterrätt. Fattar inte vart all maten hon lyckas klämma i sig hamnar. Hon måste ju ha mask i magen som äter upp det!! Haha.
På kvällen sen tittade vi på filmen Skicka vidare, satt och drack cider undertiden. När filmen närmade sig slutet så ville vi gå ut igen. Sagt och gjort, fixa sig fort och sen in till stan med spårvagnen. Trots att det var luciakväll så var det inte mycket som var öppet. Vi skulle gått på Rockbaren men dom stänger ett och efter många om och men och mycket promenarande så hamnade vi på BaBar. Nu blev det en väldigt lugn natt, vi två ville sitta och prata och det gjorde vi. Skönt att sitta och bara softa på ett lugnare uteställe på det sättet. Dom stängde vid tre och då ville vi ju ta oss hem. Vi fick promenara till Centralen och inte ens där fanns det några spårvagnar eller bussar som gick. Vi fick sitta och vänta tills första vagnen kom klockan 4:15, då var man så genomfrusen så man inte hade känsel någonstans i kroppen. Ändå försökte vi hålla igång för att tiden skulle gå. Spelade in två filmsnuttar men dom kan jag inte med att lägga ut. Med tanke på att det är så mycket fyllesnack så det är pinsamt. Men kul hade vi trots allt, även om det blev mer ute än inne. Haha. Tog många timmar att tina upp och i dag har vi båda känt oss frusna och tjocka i halsen. Inte bra med sådan kyla trots att vi hade "glykol" i kroppen.
Eftersom vi inte somnade förrän närmare klockan sex på morgonen så blev det att man känner sig seg även i dag. Hua vad jag är trött efter denna helgen. Ingen farlig baksmälla, bara otroligt trött. Så nu ska jag bara lägga in en massa olika bilder från både lördag och söndag. Efter det ska jag krypa i säng. Måste i väg på utvecklingssamtal med sonen på hans skola i morgon.
 
Säger natti natti redan nu, trots att jag säkert inte kommer somna på en bra stund än. Ciao

Ps. Fick precis höra att svägerskan, brorsans fru, har öppnat sig 3 centimeter. Kanske blir en bebis inom några dagar nu då. Då blir man faster för andra gången. Åååh vad spännande.



Lördags kväll/natt;




























Söndag kväll... eller rättare sagt natten till måndag;




























Postat i Party, party | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-10

Lite allt möjligt

Sitter här helt ensam och både Bea och Jimmy är i skolan. Bea borde väl dyka upp snart men Jimmy kommer senare ikväll först. Det är ju torsdag och då ska han repa med bandet efter skolan. Han är alltid lika förväntansfull varje torsdag. Haha. Är glad över att han hittat något som han brinner för. Framför allt nu eftersom både pappan och jag fick veta något nytt som vi inte visste om honom förra veckan. Det var inget bra och jag vill inte lämna ut sonen genom att skriva om det här inne. Vi har i alla fall pratat mycket om det sen han kom till mig i fredags och nu hoppas jag han tänkt om och det inte händer fler gånger. Jag håller tummarna för att jag verkligen kan lita på honom när han svor på det.

Pratade med Lenita i flera timmar i går kväll, ska möta henne efter jobbet i morgon eftermiddag och följa med henne hem. Det är tydligen fortfarande kaos med kartonger överallt sen dom flyttade ihop och nu tänkte jag att jag skulle hjälpa henne få iordning inför julen. Vet själv hur stressande det är när något som man inte får gjort stör en. Eftersom hennes sambo, min kusin, ska jobba den kvällen/natten så kommer det bli en riktig tjejkväll. Vi två är helt hopplösa när det gäller att prata. Haha. Ingen risk att det blir långtråkigt eller tyst när vi umgås. Jag är helt förundrad över hur öppet jag kan prata med henne om allt. Inget känns pinsamt och hon har aldrig dömt mig för hur jag är eller vad jag har berättat. Det känns otroligt skönt och det känns som hon är den jag väntat på hela mitt liv. Hon har fått upp mina ögon för flera saker redan i år, tror det är därför jag har känt mig lugnare. Har aldrig träffat på någon så klok förut. Min soulmate helt klart....

Sen på lördag kommer Jenna hit, då är det dax att fixa iordning det sista i hennes lägenhet. Vet inte om vi gör något större redan på lördagkväll, annars så får det bli på söndag. Vi pratade lite löst om att gå ut en stund på kvällen, men då kommer det bli en ovanligt lugn sådan. Hoppas jag i alla fall. Annars lär vi inte få gjort något alls i lägenheten sen. Haha. Vi brukar vara halvdöda dagen efter annars när vi hållt igång. Kul ska det bli att få träffa henne så snart igen, trodde inte vi skulle ses förrän i januari igen.

Just jäklar, jag fick ett brev från polisens hittegods igår. Dom har tydligen fått in mitt körkort och diverse medlemskort, ringde dit direkt och frågade efter min plånbok. Men den hade dom inte! Svårt att känna sig glad när det var saker i plånboken jag hade velat ha tillbaka. Lite papper och foton som inte betyder något eller är värdefulla för någon annan än mig. Jag tänker hämta ut det dom fått in ändå, jag vill spara mitt gamla körkort eftersom det var mitt första.

Sen har jag upptäckt något annat sista veckorna, vilka falska människor man faktiskt har i sin närhet. Det handlar om människor jag känner, eller trodde jag kände. Dom är tamejfan inte värda att få umgås med mig. För det finns inget jag hatar mer än lögner. Så jävla mycket som jag har ställt upp på att lyssna och finnas där för dom i tid och otid. Det är slut med det nu. Dom kommer bara få se min rygg när jag går. Raderade ur mitt liv, det på alla sätt det går. Skitstövlar finns det gott om, synd bara att man ska behöva råka på dom själv. Bye bye säger jag bara, hoppas ni får vad ni förtjänar!

Nu ska jag börja förbereda dagens middag, blir ju bara jag och Bea som äter ihop. Jimmy får värma mat när han kommer hem ikväll. I dag tänker jag göra en god köttgryta och ris till det. Kommer säkert bli jättegott som alltid. Peppar peppar får jag säga nu, man ska inte utmana ödet för då går det oftast åt helvete ju. Haha.

Hinner nog inte skriva mer innan helgen, får se vad jag hinner sen under helgen. Kommer säkert tas lite kort och då lägger jag in dom sedan.
På tal om annat, har åkt på en jäkla magkatarr som heter duga, inget kul alls. Hoppas det ger med sig snart.

Tack för era fina kommentarer Anki och Berth. Det är kul att läsa och uppskattas verkligen ska ni veta, även om jag inte alltid svara på dom.

Ha en fin helg. En stor kram till alla jag känner och alla andra läsare.

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-08

Så sätter jag igång igen... blablabla

Alldeles strax ska jag lägga mig, har läst igenom mina favoritbloggar som jag har missat göra i flera dagar nu. Bea och jag har haft en mysig kväll i tevesoffan, blev några timmar eftersom det är tisdagar allt vi vill se på raken. Nu blev det Biggest looser, Ugly Betty och till sist Desperate Housewives. Tråkigt att man ska behöva vänta tills våren innan DH fortsätter, slutade så spännande också. Den serien ligger på första plats delat med SATC, min typ av serier helt klart. Kom på att jag bara har köpt dom tre första säsongerna av DH, den fjärde finns redan ute sen lååång tid tillbaka och nu borde femman släppas när som helst. Tror dom kommer sänka priset på fjärde när den femte kommer ut, då ska jag passa på att köpa den i början av nästa år. Gör inget om jag är ett år efter, haha, när man sparar pengar på det viset.

På tal om vad jag gör för att snåla med pengar, tänkte på vad min barndomsvän Anki skrev till mig på kommentarer. Jag ska avslöja att det inte är ofta jag köper halv eller helfabrikat. OM jag köper tex färdiga köttbullar så är det för att det är ett bra pris på det, nu pratar jag om 1 kg för 30 kronor. Korv köper jag ju självklart färdigt och då tittar jag efter bra erbjudanden. Annars så äter vi absolut ingen dyr mat, köper jag kött så är det för att det är extrapris, och då blir det oftast griskött. Jag tänker mig för väldigt när det gäller middagsmat och här köps inget onödigt. Jag kan erkänna att bara maten går på lite över 1000 kronor i månaden, utöver det kommer bröd, mjölk och pålägg, och annat smått som måste fyllas på, som jag måste handla varje vecka. Vet att jag kunde spara pengar på att baka brödet själv, men det gjorde jag under flera år och man tröttnar på det. Något måste vi kunna unna oss. Sen är det ju hygienartiklar också. Men jag tror det kostar max 2000 kronor, ibland lite mer, som oftast i månaden för mat och allt detta. Innan när vi hade bil så storhandlade vi en gång i månaden, nu har jag fått göra som så att jag veckohandlar istället. Vet inte om det ändrat på utgifterna något speciellt än. Kan hända att det blivit lite dyrare då, trots att jag handlar på Willys som ligger bara fem minuter från mitt hus. Sen har jag en last som kostar mig runt 80 kronor i veckan, rökningen. Jag måste sluta, jag vet det. Men var sak har sin tid, har så mycket omkring mig nu så jag inte skulle klara av det.
Visst händer det att vi har syndat med snabbmat trots att vi egentligen inte har råd, men det händer ju inte ens en gång varje månad. Det tänker jag inte skämmas för. Hade jag inte legat back med några av utgifterna som jag har nu så hade vi klarat oss ganska hyffsat. Det är ju det som jag kämpar för att komma ikapp mig med. Och jag tänker inte ge upp, även om det tar några månader till innan jag är där.

Jag ville bara förtydliga mig om hur läget är för er läsare, ibland så känns det som jag inte orkar en dag eller timme till. Just därför jag skriver om det som berör mig i min blogg och det brukar alltid kännas lättare eftersom jag får skrivit av mig min frustration. Trots allt så känner jag mig rik, jag har mina underbara barn, familj och några nära vänner som betyder allt för mig. Kärlek kostar inget och har man tur så får man tillbaka det i överflöd.
Nu vill jag inte "prata" mer om detta ämnet över huvudtaget. Läget är som det är och det räcker att jag är medveten om det. Jag måste fortsätta vara stark för mina barns skull, det är ju dom som gör det värt att fortsätta kämpa. Nog sagt om detta....

Nu tänker jag lägga mig, hade ingen aning om att jag skulle skriva det jag skrev nu. Haha. Här har vi ett exempel på att saker kan dyka upp i huvudet på mig när jag väl börjar skriva. Tänkte bara skriva god natt till er och sen logga ut. Så det kan bli ibland. 
 
Dröm sött... om alla de kryp du mött. Nattinatti

Postat i Min vardag | Comment (5) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-07

Tack o lov

Snart är denna dagen över och man kan gå och lägga sig. Är vansinnigt trött och har banne mig inte gjort någon nytta alls i dag, förutom att jag fick dammsugit lägenheten. Älskar ju att gå barfota här hemma och vad är väl värre än att känna smulor och grus under fötterna. Just nu sitter jag och väntar på att sonen ska komma hem, har inte sett honom sen i morse när han skulle till skolan. Han ringde när han slutade och frågade om han kunde följa med en klasskompis hem. Så för hans del lär det bara bli lite kvällsmat samtidigt som vi pratar lite och sedan sova för oss båda. Klockan ringer ju vid sex i morgon bitti igen. I morgon ska jag iväg till Floda när han slutat skolan för dagen, då är det dax för utvecklingssamtal. Ska bli spännande att höra hur det går för honom i skolan.

Roberto dök upp oväntat här i eftermiddags, fick chocken när det ringde på dörren och fick syn på honom. Har inte träffat honom sen vi bytte panelen på huset, men han var sig lik och lika söt som alltid. Pratade väl en halvtimme innan han var tvungen att sticka. Det var kul att träffa honom igen.

Fick precis ett sms från min lillasyster Jenna, ringde upp henne direkt. Hon kommer hit igen på lördag och stannar tills på måndag. Jag blev riktigt glad över att höra detta och jag tror vi kommer få riktigt kul igen. Som vi alltid har tillsammans. Synd bara att vår tredjedel inte kan vara med, den gravida systern, hon och Johan skulle iväg till hans föräldrar över helgen. Sen orkar hon inte med vårt tempo nu när hon är gravid heller. Även om jag var lika off som hon var i lördags när vi var ute. Haha. Jag kände mig ju gravid eftersom magen kändes alldeles uppblåst och konstig. Men nu känns det bättre... har bara en begynnande mensvärk som kommer och går. Alltid är det något.

Nu kommer sonen när som helst och jag ska koka lite tevatten åt oss. Sen blir det tandborstning och sedan sängen. Halleluja säger jag bara, älskar min goa säng.

Natti natti på er. 
Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-07

Helgen i bilder

Förra inlägget blev så långt så här jag lägger jag in bilderna jag jag tog istället. Hörrö Daniel, jag lägger in alla bilder trots allt. Haha. Sorry, men jag tycker dom blev bra när man såg dom i större storlek. 



Fredagskväll: 







Här är Daniel, vi är på den lokala puben en stund.





 Lördagkväll/natt:





Freds band som vi var i väg och tittade på i Sandarna, Majorna.




Daniel och Joanna njuter av musiken.




Här har vi min Hero himself, snyggingen Fred.




♥ Min vackra syster ♥




Daniel myser, bra musik och billig öl. Haha




Jessica, Fred och Hedvig rockar loss.




En liten del av festfolket.




Sista bilden från spelningen. Då hade dom spelat i över fem timmar med småpauser.







OCH TILL SIST, framåt söndag morgon.....





Här ligger fyllkajan Daniel och låter värre än ett sågverk, jösses vad den grabben kan snarka!! Haha. Tog ett kort när han låg och sov och hoppades han skulle vakna till av blixten när jag tog kortet. Men nej då, han fortsatte sin törnrosasömn och rörde sig inte ur fläcken.   
PS. Måste bara tillägga att han inte snarkar så högt och mycket annars när han sover, och är nykter. Haha

Postat i Party, party | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-07

Varning för ett lååångt inlägg!!

Nu tar jag mig i kragen och skriver ett inlägg efter helgen. Detta är ju min dagbok och efter en händelserik helg så känns det som datorn skriker efter att jag ska skriva. Har ingen ork, ingen lust heller så jag skriver bara rätt upp och ner vad som dyker upp i skallen på mig.

Var och mötte Daniel på Centralen vid fem i fredags och vi gick vidare till systemet för han ville handla lite för helgen. När vi kom hem så hade Bea lagat spaghetti och köttfärssås till middag och dukat fint i köket. Blev bara ett missöde med bandspaghettin som vi skulle haft till, den blev jättekonstig och fick kastas. Vi fixade snabbt vanlig spaghetti istället. Blev en hel del pratande och skrattande vid matbordet och sen umgicks vi i soffan någon timme. Bea och Matti gick och lade sig tidigt och sonen satte sig vid datorn, då bestämde vi två oss för att gå till en lokal pub här och ta en öl. Vi var inte borta speciellt länge men när vi kom hem så hade även sonen slocknat på soffan. Vi satte oss i köket och pratade en stund till innan vi själva skulle sova. Hahaha, det blev väl två timmars sömn sammanlagt, pga oroliga magar. Sen kom man på saker man ville prata om titt som tätt.

Daniel och jag var uppe först och åt frukost på lördagmorgon, dum som jag var så drack jag kaffe. Borde inte ha gjort det eftersom jag redan hade ont i magen. Sen ringde brorsan och frågade om dom kunde komma förbi på en fika. Så han kom med sin höggravida fru och Alina. Svägerskans mage var enorm, nu är det ju beräknat tills lucia så det är inte långt kvar alls. Dum som jag var så drack jag även kaffe när vi fikade då. När dom åkt hem så stack jag och Bea iväg till godisaffären en bit bort. Klagade för henne att jag mådde konstigt och magen kändes orolig. Pojkarna var hemma undertiden och tittade på fotboll. Började laga mat direkt när vi kom hem igen och när vi sedan satt oss för att äta så fick jag lämna matbordet redan efter första tuggan. Jag mådde så illa att jag kallsvettades. Kände lite panik eftersom vi skulle iväg senare på kvällen med min syster Joanna för att titta på en spelning Fred hade. Daniel föreslog att jag skulle lägga mig en stund och vila så kanske jag skulle må bättre. Det värsta illamåendet släppte efter en timme och då fick jag Bea till att klippa en lugg på mig. Blev jättefint. Efter det så duschade jag och sedan så fixade Bea mitt hår och grunden till sminkningen. Under tiden satt Jimmy och Daniel i soffan och körde ett racing tv-spel. Kändes skönt att få fixa sig fin i lugn och ro. Vi åkte in till stan lite efter klockan 22, kände direkt på bussen att jag mådde illa igen. Resten av kvällen kändes det värre varje gång jag satte mig ner. Vi mötte Joanna i Nordstan och sedan tog vi vagnen ut till Majorna där spelningen var. Hittade stället efter lite letande, det var en HD klubb i ett industriområde som hade julfest med spelning. Fred och bandet var lika bra som alltid och det var fullt ös. Under den tiden mådde jag hyfsat, eftersom vi aldrig satt ner. Men jag sa till syrran att jag kände mig lika gravid som henne eftersom magen kändes så utspänd och hård. Haha. När spelningen var slut så bestämde vi oss för att vi skulle åka tillbaka in till stan och gå till Dubliner. Under resan så mådde jag bara sämre och vi fick hoppat av vid Grönsakstorget och promenerat sista biten till D. Fattar inte hur det kom sig att jag mådde bättre varje gång jag hade rest mig upp. Vi träffade på både Marco och Lenita på D, båda jobbade. Vi hittade bord vi kunde sitta vid och jag drack vatten, som jag gjort hela kvällen. Hade nog inte lyckats fått i mig något med alkohol ändå. Vi satt och småpratade om allt möjligt och lite efter klockan två så stack syrran för att möta upp sin sambo och åka hem. Daniel ville ha en öl till och själv ville jag bara hem, satt mest och svalde och försökte mota bort illamåendet. Medans han var vid baren och beställde så kände jag att nu klarar jag inte mer, fick bara sagt att jag måste på toa när han kom tillbaka. Konstigt nog fick jag inte upp något men jag stannade ändå lutad mot toaväggen tills magen lugnade ner sig. Vad händer väl då när jag tänker gå ut från toaletten!!! Dörrhelvetet går i baklås. Haha. Försökte först att få upp dörren och bankade även en hel del, ingen som hörde. Tack och lov att jag hade mobilen på mig så jag kunde ringa Lenita, då grät jag en skvätt också. Haha. Mådde ju som sagt var riktigt dåligt och kände att den låsta dörren blev droppen. Hon fick skickat in min kusin till toaletten och i samma veva som han dök upp så lyckades jag äntligen få upp dörren. Jag bad Marco hämta ut min jacka och han sa åt mig att gå ut till Lenita som satt och tog inträdet i trappan. Först sa jag bara till Daniel att jag tänkte åka hem, att jag inte klarade av att stanna kvar. Han frågade om jag orkade vänta på honom en liten stund utanför i friska luften medans han drack upp ölen så kunde vi åka hem tillsammans. Marco fixade taxi åt mig och Daniel, han såg hur dåligt jag mådde och ville att jag skulle komma hem snabbt. Ett stort tack till Marco och Lenita för att ni hjälpte mig den natten. Älskar er av hela mitt hjärta.

Väl hemma så däckade Daniel i sängen ganska fort, han var bra i gasen. Haha. Själv tog jag en samarin och pratade lite med Lenita på telefon, hon hade slutat jobba och var redan hemma. Jag var helt slut och somnade halvsittande i sängen. Vaknade till av att Daniel snarkade som besatt, vilket jävla ljud det var. Haha. Knuffade på honom för att han skulle vända på sig, men han var helt död och reagerade inte. Till sist somnade jag riktigt gott och då kunde jag ligga som vanligt i sängen igen. Illamåendet hade släppt, tack och lov, kände bara att jag hade ont i magen och kände mig hungrig. När vi väl gick upp ur sängen, klockan var nästan ett!!, så åt vi frukost. Jag lät bli kaffet. Haha. Men lyckades få i mig några smörgåsar. Kände mig som jag hade världens baksmälla och ville egentligen bara krypa ner i sängen igen. Men jag ville passa på att umgås med Daniel dom sista timmarna innan han skulle åka hem igen. Följde honom bara till busshållplatsen här och han åkte själv till centralen. Själv däckade jag i sängen redan klockan 20 i går kväll. Mår fortfarande inte bra men som tur är så är illamåendet borta.

Daniel, tack för ditt trevliga sällskap i helgen, synd bara att jag skulle bli såpass dålig i lördagskväll. Du ska bara veta hur tyst det är nu efter du åkte hem. Haha. Visst är du en pratkvarn, fast en ovanligt trevlig sådan. Trivs i ditt sällskap ska du veta. Hoppas vi ses snart igen.

Nu tänker jag göra lite te och sedan häcka i soffan, känner mig matt och svag. Såg nu att inlägget blev för långt, men det gick av bara farten. Så om jag ska summera min helg så har den varit bra, förutom mina magproblem då. Vet inte riktigt varför magkatarren har blossat upp ovanligt starkt just nu. Men jag har ju ovanligt mycket som snurrat i runt i huvudet sista tiden.

Skriver igen när jag fått orken tillbaka. Önskar er en trevlig vecka. Kramis

Postat i Min vardag | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-03

Herregud!!

Alla som har läst min blogg från första inlägget till nu borde väl förstå att detta är min ventil för mina känslor. Ännu mer borde ju folk som verkligen känner mig kunna ta det jag skriver med en nypa salt. Fick precis höra från en person att mitt förra inlägg var ett rent tiggarbrev!! Så var absolut inte fallet och har någon uppfattat det på det sättet så ber jag verkligen om ursäkt. Denna personen känner mig mycket väl och tog väl illa upp av det jag skrev på ett speciellt ställe. Denna personen är mitt ex, barnens far.

För det första, jag skrev att jag är glad över att barnen har en far som "kan" ge dom mer än vad jag klarar. Det var inte menat som någon negativ kritik. Det som jag syftade på gällde i det stora hela. Hos honom har dom sin fasta punkt med varsitt rum och sitt barndomshem, hemma hos honom får dom även en större varierande kost eftersom han har ett intresse till att laga mat. Han har absolut inte gott ställt, han jobbar och sliter varje dag för att få sin vardag med barnen att gå ihop. Det beundrar jag honom för. Det är han som ger barnen det "extra" som jag inte kan. Kärlek kan vi båda ge barnen i överflöd, och det gör vi, tack och lov så är det ju gratis.

Sen fick jag en chock av att en av mina trogna läsare, Berth, kunde tänka sig att göra min och barnens jul bättre. Att en människa som jag aldrig träffat erbjuder sig för att hjälpa någon annan på det viset. Bara det värmer ska ni veta, även om jag vet att flera i min omgivning skulle hjälpa mig om dom kunde. Jag är inte ensam om att ha det så här, det finns alltid någon som har det värre. Men i detta fallet kan man inte tänka så, för vad hjälper det mig i detta läget? Jag har alltid hjälpt mina nära och kära på det sättet jag kan. Det kommer jag fortsätta göra. Även om jag inte är till mycket hjälp just nu när jag har så mycket omkring mig. Jag mår inte bra, men jag försöker febrilt göra något åt min situation och jag hoppas att det kommer lösa sig. Nu ska jag bara se till att överleva denna förbannade högtid, utan att barnen ska behöva lida för hur jag mår. Sen ska jag kämpa för att nästa år ska bli bättre. Haha. Det sista som överger en är ju hoppet.
Till dig Berth vill jag säga tack... du är en ovanligt godhjärtad människa. Kram på dig.
Postat i Guldkorn | Comment (4) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-02

Merry Christmas?? Eeh, knappast!!

Jag kan inte sluta oroa mig för denna julen, ekonomiskt. Nu handlar det ju inte om att jag köper dyra klappar till mina barn, dom kommer få för någon ynka hundralapp och bara det är mer än vad jag klarar. Det är ju så mycket mer som kostar pengar!! Jag är tacksam över att barnen har en far som "kan" ge dom mer än vad jag klarar. Även om jag vet att barnen vet om läget här hemma och även säger att det är okej, så känns det fruktansvärt för mig att inte kunna ge mina barn lite extra. Jag fixar ju knappt dom två veckorna dom är här varje månad och dom andra två veckorna lever jag på rester som blivit över från när dom var här. Kan säga så här, jag äter inte ens middag varje dag när jag är ensam. Har jag tur så får jag mat varannan dag då. Hur ska jag då klara av att köpa hem julmat på detta?? Vi kommer köpa en liten skinka, köttbullar, prinskorv och lite annat smått som vi äter. Inget utöver det. I år kommer ju barnen fira jul med mig först på juldagen och på julafton så kommer det vara en helt vanlig dag för mig här hemma ensam. Självklart kommer jag göra en liten jultallrik till mig själv eftersom jag förbereder för juldagen redan på julafton. Men jag kan lova att det inte är lätt att äta när man vet att det är en "onödig" utgift för julmaten. Bara det får maten att växa i munnen på en. Fy fan vad jag hatar detta elände. Det jag ser fram emot är att jag kommer kunna umgås med mina barn och deras pojkvänner. Känns pinsamt att dom ska behöva se vilken torftig jul vi kommer ha här.

Sen kommer nyårsafton på detta, har barnen denna nyår och då skulle man ju givetvis vilja festa till det med lite godare mat. Vet ni vad jag tänker laga till då, det blir lasagne och en sallad. Barnens far blev chockad när jag sa det och utbrast att det inte är någon festmat. Haha. Det vet jag mycket väl men jag har inte råd till något annat, huvudsaken är att vi kommer umgås och ändå äta något som smakar gott. Nyår känns inte lika hemskt, mat hade vi ju ändå ätit den dagen och detta blir ett billigare alternativ. Julen däremot kostar ju mer eftersom man äter så många olika sorter på samma gång.

Just nu förtar oron över hur jag kan lösa det ekonomiska så jag inte kan glädjas över min favorithögtid. Jag kommer få blödande magsår på kuppen. Tänk om jag kunde "fått" 1000 kronor någonstans ifrån, det skulle rädda både julen och nyår för mig och mina barn. Och jag skulle slippa gå runt med denna hemska ångest som jag gör nu.... jämt detta dåliga samvete för mina barns skull, känner mig som en dålig mamma. Inte så konstigt va!



 

Postat i Sick and tired | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2009-12-02

Brrrrr

Fy fasen vad kallt det är ute nu, -7 grader, skönt att jag har det varmt och gott inne. Har suttit och tittat på teve hela kvällen, kommer ju så mycket tjejserier på femman på tisdagar. Nu ska jag snart bädda ner mig i sängen och försöka sova. Har inte blivit mycket sömn alls sen i torsdags, eftersom jag är bomtät i näsan och nu har jag även fått en jobbig rethosta. Alltid är det något.

Konstigt nog har jag inte gått ner mig för det som hände med plånboken, även om det blir onödigt krångel med att skaffa nya kort osv. Jag glädjer mig över att jag inte hade mer än några få kronor i den och sen att ett nytt körkort bara kommer kosta 120 kronor. Sen tillkommer ju kostnaden för foto också men det kan inte kosta mycket mer. Nu menar jag inte att det är en struntsumma, för jag har jävligt dåligt ställt, men det kunde varit mycket värre. Det är så jag resonerar, fast självklart kan jag ju inte låta bli att skratta ironiskt över att allt ska hända mig.



Med tanke på att jag varit rejält förkyld och väldigt trött så har jag inte orkat skriva i min blogg. Men jag kan ju berätta lite kortfattat vad jag har gjort sen jag skrev sist.
I lördags så var ju båda syrrorna och tittade på en spelning. Klockan 4 på söndag morgon så vaknar jag av att jag får ett sms, hade sovit oroligt i ett par timmar då. Det var från Jenna och hon var fast i Älvängen och visste inte hur hon skulle komma hem till Göteborg. Ringde henne och gav lite olika förslag och hon var sur över läget. Efter många om och men så får jag ett sms att hon lyckats få tag på en kompis i Skepplanda som hon kunde få sova hos. Så hon kom hem först på söndag kväll. Själv gjorde jag ingenting alls under hela söndagen, så fort jag var uppe så rann både ögon och näsa så jag gjorde inget annat än nös. Jenna och jag bestämde oss för att lägga oss ganska tidigt och hon somnade fort, själv hade jag inte den turen. Jag svettades för jag tyckte det var för varmt, hade kanske lite feber. Sen var jag törstig i ett och eftersom jag drack så mycket vatten fick jag ju även springa ofta på toaletten. Var orolig över att jag skulle störa syrran som sov så gott men hon hade inte hört mig. Jag somnade först framåt morgonkvisten och sen gick vi upp redan vid halv tio. Trots för lite sömn så fick jag gjort lite i går, trodde jag skulle sova bättre natten som gick då. Ack vad jag bedrog mig. Haha

I går fick jag upp mina adventsljustakar, var ett jäkla pill eftersom jag har två i vardagsrummet med pyttesmå glödlampor som är ett jäkla bängel att lyckas byta. Det var fyra stycken som var trasiga, sen ville jag även köpa en ny halogenlampa till min golvlampa i vardagsrummet. Den har inte fungerat på flera månader. Så vi stack i väg till backaplan på eftermiddagen och var i en lampaffär och köpte nya glödlampor. När vi kom hem och jag hade fått fixat halogenlampan efter en del pill så fungerade den inte ändå. Fick öppnat dimmern till den och tog ur glassäkringen. Så vi stack tillbaka till Backaplan och köpte en ny sådan för 10 kronor. Sen hemma igen så fick jag i den nya säkringen och skruvat ihop dimmern, den fungerade äntligen igen!! Härligt, nu kan jag sitta i soffan och läsa igen utan att behöva ha på den starka takspotlighten. Kände mig jättenöjd.



I morgon ska jag sätta i gång med att julpynta lite. Kände att det blev en mysigare stämning av bara julbelysningen och vet att när det kommer fram lite tomtar och annat plock så blir det ännu mysigare. Ska erkänna att det faktiskt är första gången sen jag flyttade hemifrån som jag inte haft julpyntat till första advent. Förutom då när jag låg inne på sjukhus 2000, men då var det barnens far som fixade allt det istället för mig.

Kan avslöja att jag, förutom att barnen kommer hit på fredag, även får besök över helgen. Det är Daniel som äntligen kommer hit, fasen vad kul det ska bli. Kommer säkert lägga upp bilder från helgen sen. Pratade med honom för lite över en timme sen och han ska beställa tågbiljetter i morgon. Hoppas ingen av oss blir sämre i våra förkylningar nu bara...

Lägger in några bilder nu också. Syrran Joanna skickade en bild på sig och magen i lördags när dom var ute. Sen hittade jag en bild på Bea och Matti när vi var ute i regnet i onsdags. Tog även en bild på syrran Jenna och vår mamma i natt när vi satt i soffan och drack vin, eller dom drack vin och jag drack dooley's. Mamma och mina tre systrar skulle nämligen till Ullared i dag och då passade mamma på att sova över här i huset, fast hon sov med Jenna i hennes lägenhet. Var kul att hinna sitta och tjöta med mamma i några timmar, det händer ju inte alls ofta.



Nu tänker jag borsta tänderna och sen ska jag krypa ner i sängen. Undrar om man skulle slå sig själv med en slägga i huvudet så man kanske sov bättre i natt. Haha. Nackdelen är ju att man skulle vakna med huvudvärk i morgon bara. Jaja, sov så gott allihopa. Natti

Postat i Min vardag | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()